誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 8 位訪客

筋踺斷裂

有水飯比過你慢慢食~!!

Re: 筋踺斷裂

文章發表人 Eddie Ngan 發表於 2012-08-07, 21:28

quiz 寫: 一個中國人在田徑塲上受萬人注視,有誰做得到?因傷末能完成賽事,不單是觀眾失望,我想劉翔是最不甘心,最難受。不要太陰謀論或落井下石。我為劉翔鼓掌、打氣。 :eusa_clap:

:drink1: :drink1: :drink1:
Eddie Ngan
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2004-11-23, 00:14

文章發表人 Rookie 發表於 2012-08-07, 21:29

alexchrome 寫:
Rookie 寫:
Eddie Ngan 寫:
Rookie 寫:
京 寫: 中國田徑隊:初步懷疑劉翔腳部筋踺斷裂

香港電台香港電台 – 46分前

中國田徑隊表示,初步診斷懷疑劉翔腳部筋踺斷裂,但進一步情況仍要到醫院檢查才能確定。

田徑隊發言人表示,相信劉翔是因為筋踺斷裂,以致無法完成上欄動作,導致跌倒,又表示,劉翔賽後堅持跳回終點,展示出奧運精神。

事實勝於雄辯

有一點奇怪, 賽前田徑隊冇替劉翔 check 清楚佢隻腳既 condition 咩? 因為先前劉翔都係訪問時講又再有少少傷 :question2:

如果田徑隊明知佢 condition 唔好, 領隊應該要禁止劉翔出賽, 再次缺席總好過無法復完, 連其他地區比賽都冇得玩

到時咪又話佢詐傷,冇膽比, 怕輸.... :unhappy:

如果係領隊禁止出賽, 唔會比人話佢詐傷嘛, 家吓中國咁多先進器材及專家, 登個報告上CCTV, 唔少國民都會明白

you are 好儍好天真 :003: :003: :003:

睇來你都未信佢係傷定唔係傷 :hello: :hello: :hello:
我不屬於任何顏色羣!
跟暴力說不!
跟破壞說不!
跟仇恨說不!
跟歧視說不!
Rookie
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-30, 21:46

文章發表人 DonDon 發表於 2012-08-07, 21:31

quiz 寫: 一個中國人在田徑塲上受萬人注視,有誰做得到?因傷末能完成賽事,不單是觀眾失望,我想劉翔是最不甘心,最難受。不要太陰謀論或落井下石。我為劉翔鼓掌、打氣。 :eusa_clap:

:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
圖檔
DonDon
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長

2006-01-26, 14:19

文章發表人 sos82597 發表於 2012-08-07, 21:32

Rookie 寫:

中國田徑隊表示,初步診斷懷疑劉翔腳部筋踺斷裂,但進一步情況仍要到醫院檢查才能確定。

田徑隊發言人表示,相信劉翔是因為筋踺斷裂,以致無法完成上欄動作,導致跌倒,又表示,劉翔賽後堅持跳回終點,展示出奧運精神。

事實勝於雄辯

有一點奇怪, 賽前田徑隊冇替劉翔 check 清楚佢隻腳既 condition 咩? 因為先前劉翔都係訪問時講又再有少少傷 :question2:

如果田徑隊明知佢 condition 唔好, 領隊應該要禁止劉翔出賽, 再次缺席總好過無法復完, 連其他地區比賽都冇得玩

:coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:

Sent via Extra7
『當你唔能夠再擁有嘅時候。你唯一可以做嘅。就係令自己唔好忘記。』
欲知前世事 今世受者是 欲知後世事 今世作者是
請大家多多支持環保,節約能源,救救地球
凡 事 由 其 自 然 ; 遇 了 處 之 泰 然 ; 得 意 之 時 淡 然 ; 失 意 之 時 坦 然 ; 艱 辛 曲 折 必 然 ; 歷 盡 滄 桑 悟 然 。 」
「我們需要的不多,想要的太多。」

圖檔 圖檔
sos82597
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2006-05-29, 19:23

文章發表人 lhk 發表於 2012-08-07, 21:35

我覺得D屎忽鬼講埋D陰謀論真係好97煩兼多0餘,如果劉場真係為怕輸而詐傷,之前唔會同古巴果條友同場比賽仲要係對方唔夠佢跑出手拉住佢...... :010: :010: :010:

另外,劉翔退出上屆京奧,廣告收入馬上幾乎跌至零,作為一個運動員,今屆奧運已經係佢最後翻身嘅機會,所以如果佢係仲有能力嘅,無理由喺呢個階段先黎扮跌咋傷...... :unhappy: :unhappy: :unhappy:
lhk
  頭像

2008-01-16, 01:36

文章發表人 Leven 發表於 2012-08-07, 21:35

:unhappy: :unhappy: :unhappy:
Leven
  頭像

2010-04-26, 21:00

文章發表人 henderson 發表於 2012-08-07, 21:35

Rookie 寫:
Rookie 寫:
Rookie 寫:

事實勝於雄辯

到時咪又話佢詐傷,冇膽比, 怕輸.... :unhappy:

如果係領隊禁止出賽, 唔會比人話佢詐傷嘛, 家吓中國咁多先進器材及專家, 登個報告上CCTV, 唔少國民都會明白

you are 好儍好天真 :003: :003: :003:

睇來你都未信佢係傷定唔係傷 :hello: :hello: :hello:

點解你地情願信馬田j筋C裂而鳥不起都唔信劉翔呢!the show must go on.
henderson
  頭像

2007-05-02, 11:36

文章發表人 bubble 發表於 2012-08-07, 21:36

唔理佢真傷定假傷,總之第一個欄都跨唔過就係好丟架

:confused: :confused: :confused:
bubble
Fun區 - 揸Fit人

2009-12-09, 11:42

文章發表人 Rookie 發表於 2012-08-07, 21:38

Rookie 寫:
Rookie 寫:
Rookie 寫:

事實勝於雄辯

do you think 唔出賽真係唔會比人話佢詐傷???? :003: :003: :003:

被禁出賽 :dont_agree: = 自己唔出賽 :048:

如果明知佢筋踺好唔掂, 仲硬要推佢出賽, 用冷血換來既獎牌, 唔要好過要 :coldsweat2:
我不屬於任何顏色羣!
跟暴力說不!
跟破壞說不!
跟仇恨說不!
跟歧視說不!
Rookie
  頭像

文章發表人 diu99fu 發表於 2012-08-07, 21:40

bubble 寫: 唔理佢真傷定假傷,總之第一個欄都跨唔過就係好丟架

:confused: :confused: :confused:

咁叻你跑比我睇下 :hello: :hello: :hello:

我信佢會破世界紀錄, 不過佢唔至再, 所以唔跑 :003:
最後由 diu99fu 於 2012-08-07, 21:40 編輯, 總共編輯了 1 次
diu99fu
  頭像

2009-08-06, 10:07

文章發表人 bubble 發表於 2012-08-07, 21:41

bubble 寫: 唔理佢真傷定假傷,總之第一個欄都跨唔過就係好丟架

咁叻你跑比我睇下 :hello: :hello: :hello:

跑你老無
bubble

文章發表人 Rookie 發表於 2012-08-07, 21:41

diu99fu 寫:

我信佢會破世界紀錄, 不過佢唔至再, 所以唔跑 :003:

fu ho 級, 坐飛機快過跑 :048:
我不屬於任何顏色羣!
跟暴力說不!
跟破壞說不!
跟仇恨說不!
跟歧視說不!
Rookie
  頭像

文章發表人 lhk 發表於 2012-08-07, 21:42

bubble 寫:

跑你老無

狗口長不出象牙 :hello: :hello: :hello:
lhk
  頭像

2008-01-16, 01:36

文章發表人 bubble 發表於 2012-08-07, 21:43

Rookie 寫:
Rookie 寫:
Rookie 寫:
Rookie 寫:

事實勝於雄辯

do you think 唔出賽真係唔會比人話佢詐傷???? :003: :003: :003:

被禁出賽 :dont_agree: = 自己唔出賽 :048:

如果明知佢筋踺好唔掂, 仲硬要推佢出賽, 用冷血換來既獎牌, 唔要好過要 :coldsweat2:

你覺得由領隊禁止出賽有分別嗎???咪又係比人話佢詐傷 :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

你咁叻你去幫佢醫呀,映幅x光相泥睇下呀,笨7

:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
bubble

文章發表人 gen 發表於 2012-08-07, 21:43

要求一隻坐係sofa上睇電視 :050: 職業運動員肥西去做?! :what: :what: :what: :what:
情若真 不必相見恨晚 見到一眼再不慨嘆 情義似水迣去此心托飛雁 緃隔千山亦無間
愛比朝露 末怕短暫 存在倆心堅 情不會淡 別去已經難 重會更艱難 愛火於心間 不冷
情若真 不必苦惱自嘆 緃已失去也可再挽 情緣至今未冷此心托飛雁 那怕悲歡何況聚散

圖檔圖檔
gen
  頭像

2005-10-10, 09:30

上一頁下一頁

回到 Fun區 水飯房