誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 10 位訪客

[社論笑話] 「民主黨落敗的話,將是香港之禍!」這句話不是出自港人之口,而是一名內地 官方媒體高層的肺腑之言。

歡迎小混混齊齊吹水, 吹乜都得

Re: [社論笑話] 「民主黨落敗的話,將是香港之禍!」這句話不是出自港人之口,而是一名內地 官方媒體高層的肺腑之言。

文章發表人 laichung 發表於 2012-09-03, 16:07

ibat@sky 寫:
laichung 寫:
ibat@sky 寫:
laichung 寫: 簡單二分法 :063: :063: :063:
唔投民主黨就一定要投人力? 其他黨無參選咩?
咁多選擇都講到一定要投民主黨, 傻的嗎 :a013: :a013: :a013:

民主黨當年同前線合併再大勝那年有10個以上議席, 到而家得返幾個, 香港有因為咁而死咩? 吹脹~~

傳說生果係民主黨金主之一
而且身為傳媒
應該比一般市民更清楚民主黨點解唔得

仲要幫佢地講好說話?

黎智英的劇本係2017何生做特首. :lightbulb: :lightbulb: :lightbulb:
亦唔排除何生政改果時已經同共產黨傾掂數.

:coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:
何生做特首,唔係嘛

連梁生都做到, 何生做特首有乜咁出奇.
但無論何生/梁生/x生都好, 係中聯辦發功之下, 有得你揀的都一定會係「中共自己人」.
就好似港姐選舉咁, 揀好三個人再叫你投票, 點投結果都係一樣.
laichung
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2007-04-11, 11:26

Re: [社論笑話] 「民主黨落敗的話,將是香港之禍!」這句話不是出自港人之口,而是一名內地 官方媒體高層的肺腑之言。

文章發表人 wagonr96 發表於 2012-09-03, 16:08

laichung 寫: 簡單二分法 :063: :063: :063:
咁多選擇都講到一定要投民主黨, 傻的嗎 :a013: :a013: :a013:

民主黨當年同前線合併再大勝那年有10個以上議席, 到而家得返幾個, 香港有因為咁而死咩? 吹脹~~

唔使太上心, 其實生果d標題/告急影響力越來越細, 04年幫民主黨告急告到連何EE都瓜埋, 已經惹怒唔少選民, 08年幫公民黨煲票, 但埋尾公民黨各區得票都唔太突出, 而家越搞越作狀, 有d似百份報 :confused:
發咩神經啊你? :patpat1:
:eat: 燒鵝脾la pokguy
返番去二十世紀啦懵卵 :biglaugh2:
你on9 la :010: :010: :010:
種瓜得瓜, 種豆得豆 :010:
:003: 一日不抽水 一日不吃飯 :003:
圖檔圖檔圖檔
wagonr96
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2005-11-17, 19:57

文章發表人 laichung 發表於 2012-09-03, 16:25

wagonr96 寫:

唔使太上心, 其實生果d標題/告急影響力越來越細, 04年幫民主黨告急告到連何EE都瓜埋, 已經惹怒唔少選民, 08年幫公民黨煲票, 但埋尾公民黨各區得票都唔太突出, 而家越搞越作狀, 有d似百份報 :confused:

無上心. 從來對蘋果啲政治新聞一笑置之

從策略去分析, 民主黨/蘋果今次告急得太早, 肯定會反效果.
告急牌係底牌, 基本上要黎呃啲「中間游離票」. 正如當年李柱銘整死何秀籣/涂謹申整死毛孟靜, 都係「投緊票果時從票站調查」吹水話自己唔夠票.
咁早叫告急, 啲游離票仲有大把時間去思考. 再加上全人類都打告急牌, 游離票好容易會得出「棄保」呢個結論.
laichung
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

文章發表人 sunny619 發表於 2012-09-03, 16:30

IcyHot 寫:
wosoloo 寫:
初哥 寫:
tonileung 寫: 真係幾好笑下 :biglaugh2:

一名內地官方媒體高層
擁有國際視野的老總級仁兄
關注立法會選舉的他

:biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2:

又點會接受蛇果訪問 :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

洗咩訪問, 鍾意點寫就點寫, 寫完加個人名咪得, 份份報紙都係咁嫁啦 :share:

求其加個有關人士就作一大堆垃圾,魔果真係笑死人 :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2:

期待人力生劏民主黨 :clap2hands :clap2hands :clap2hands :clap2hands

魔果最搞笑係[內地官方媒體高層]係咩唔知佢有無搞清楚, 人民日報 ,新華社,中央電視台先叫 內地官方媒體,堅本上 99.999999% 等於中國共產黨 :share:
而家成篇野表達左,中共希望香港人支持白鴿先會團結進步無私社會發展 :share:
中共話你知:如果人力生劏白鴿,香港就等住停步 阻擾香港的發展, 若由人民力量等激進派主導的話,屆時香港政局會如何發展,不僅是選民 需要思考的問題,亦將是中共新一屆領導層需要關注的問題,北京對港的政策不 可避免地出現大幅度調整。

P.S. 魔果一向立場係無所不用其極去為白鴿拉票,所以更顯得呢篇野係魔果登報係笑話 :biglaugh2:
sunny619
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2008-03-27, 13:03

文章發表人 laichung 發表於 2012-09-03, 16:31

sunny619 寫:
IcyHot 寫:
wosoloo 寫:
初哥 寫:
tonileung 寫: 真係幾好笑下 :biglaugh2:

一名內地官方媒體高層
擁有國際視野的老總級仁兄
關注立法會選舉的他

:biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2:

又點會接受蛇果訪問 :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

洗咩訪問, 鍾意點寫就點寫, 寫完加個人名咪得, 份份報紙都係咁嫁啦 :share:

求其加個有關人士就作一大堆垃圾,魔果真係笑死人 :biglaugh2: :biglaugh2: :biglaugh2:

期待人力生劏民主黨 :clap2hands :clap2hands :clap2hands :clap2hands

魔果最搞笑係[內地官方媒體高層]係咩唔知佢有無搞清楚, 人民日報 ,新華社,中央電視台先叫 內地官方媒體,堅本上 99.999999% 等於中國共產黨 :share:
而家成篇野表達左,中共希望香港人支持白鴿先會團結進步無私社會發展 :share:
中共話你知:如果人力生劏白鴿,香港就等住停步 阻擾香港的發展, 若由人民力量等激進派主導的話,屆時香港政局會如何發展,不僅是選民 需要思考的問題,亦將是中共新一屆領導層需要關注的問題,北京對港的政策不 可避免地出現大幅度調整。

P.S. 魔果一向立場係無所不用其極去為白鴿拉票,所以更顯得呢篇野係魔果登報係笑話 :biglaugh2:

死亡之吻 :kissyou: :kissyou: :kissyou:
laichung
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

文章發表人 sunny619 發表於 2012-09-03, 16:36

ibat@sky 寫:
laichung 寫:
ibat@sky 寫:

傳說生果係民主黨金主之一
而且身為傳媒
應該比一般市民更清楚民主黨點解唔得

仲要幫佢地講好說話?

黎智英的劇本係2017何生做特首. :lightbulb: :lightbulb: :lightbulb:
亦唔排除何生政改果時已經同共產黨傾掂數.

:coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:
何生做特首,唔係嘛

又嚟一次何生,糖糖,狼 3簡1?
話無進步嘅話加個黃成智俾你簡 :a009:
sunny619
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

文章發表人 發表於 2012-09-03, 16:46

家陣民主黨對住人力係咁 :040: :040: :040: :040:

真係低九能

人地人力響網上何其強大

要打輿輪戰
單靠一份報章都幾難同成個社交網絡砌啦!

扮下受害者博下同情咪算囉!

以已以短攻彼之長,輸硬
靚構圖+靚曝光=靚相

Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-03-07, 00:03

文章發表人 ibat@sky 發表於 2012-09-03, 16:51

京 寫: 家陣民主黨對住人力係咁 :040: :040: :040: :040:

真係低九能

人地人力響網上何其強大

要打輿輪戰

以已以短攻彼之長,輸硬

人力上過釣魚台
個勢真係強好多
命運在我手?
ibat@sky

2005-07-31, 02:08

文章發表人 laichung 發表於 2012-09-03, 16:53

ibat@sky 寫:
京 寫: 家陣民主黨對住人力係咁 :040: :040: :040: :040:

真係低九能

人地人力響網上何其強大

要打輿輪戰

以已以短攻彼之長,輸硬

人力上過釣魚台
個勢真係強好多

[以正視聽]「上過釣魚台」果個係「社民連阿牛」
laichung
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

文章發表人 發表於 2012-09-03, 16:54

ibat@sky 寫:

真係低九能

人地人力響網上何其強大

要打輿輪戰

以已以短攻彼之長,輸硬

人力上過釣魚台
個勢真係強好多

果個係社民連 :a006: :a006: :a006: :a006:

人仔班打仔怒插長毛接受DREAM BEAR的款待添!
靚構圖+靚曝光=靚相

頭像

2005-03-07, 00:03

文章發表人 ibat@sky 發表於 2012-09-03, 16:55

京 寫:
ibat@sky 寫:

真係低九能

人地人力響網上何其強大

要打輿輪戰

以已以短攻彼之長,輸硬

人力上過釣魚台
個勢真係強好多

果個係社民連 :a006: :a006: :a006: :a006:

:selfpun: :selfpun: :selfpun:
命運在我手?
ibat@sky

2005-07-31, 02:08

文章發表人 sunny619 發表於 2012-09-03, 16:55

ibat@sky 寫:

真係低九能

人地人力響網上何其強大

要打輿輪戰

以已以短攻彼之長,輸硬

人力上過釣魚台
個勢真係強好多

上釣魚台嗌得最大聲果個唔係社民連咩 :dont_un: :question2:
sunny619
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

文章發表人 laichung 發表於 2012-09-03, 16:58

京 寫:
ibat@sky 寫:

真係低九能

人地人力響網上何其強大

要打輿輪戰

以已以短攻彼之長,輸硬

人力上過釣魚台
個勢真係強好多

[以正視聽] 人仔係插「民主黨黨興收DREAM BEAR買字花」.
記憶所及, 人仔應該無插過社民收DREAM BEAR錢. 主要九東插老陶「不知何謂同路人」, 其他選區基本上完全無視社民連
laichung
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

上一頁

回到 吹水 fun 區