誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 8 位訪客

其實正苦知唔知自己係度玩緊火

歡迎小混混齊齊吹水, 吹乜都得

其實正苦知唔知自己係度玩緊火

文章發表人 kimura 發表於 2012-09-03, 22:35

呢鑊勁L過之前D局長醜聞多多聲...
佢真係唔信今日4,5千人...聽日後日再落去隨時有5萬10萬嗎...
圖檔圖檔

圖檔
kimura
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-10-03, 21:52

Re: 其實正苦知唔知自己係度玩緊火

文章發表人 發表於 2012-09-03, 22:37

洗濕左個頭
家陣叫停同唔到上頭交代

仲有面子問題
靚構圖+靚曝光=靚相

頭像

2005-03-07, 00:03

文章發表人 bobby chu 發表於 2012-09-03, 22:38

富貴險中求,揚刀立萬向阿爺交到差都係呢鑊。。。。。。 :mk_addoil: :mk_addoil: :mk_addoil:
圖檔圖檔圖檔圖檔
bobby chu
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2005-12-16, 21:27

文章發表人 kimura 發表於 2012-09-03, 22:40

bobby chu 寫: 富貴險中求,揚刀立萬向阿爺交到差都係呢鑊。。。。。。 :mk_addoil: :mk_addoil: :mk_addoil:

我驚佢到時玩大左要交自己出黎咋... :maskman:
圖檔圖檔

圖檔
kimura
  頭像

2005-10-03, 21:52

文章發表人 發表於 2012-09-03, 22:41

都係果句,權在佢手,吹得佢漲咩?
靚構圖+靚曝光=靚相

頭像

文章發表人 superpeter 發表於 2012-09-03, 22:42

use tank :hello:
superpeter

2006-02-20, 18:59

文章發表人 sunny619 發表於 2012-09-03, 22:43

kimura 寫: 呢鑊勁L過之前D局長醜聞多多聲...
佢真係唔信今日4,5千人...聽日後日再落去隨時有5萬10萬嗎...

:maskman: 高層深信香港人怕事無料到,又唔團結 :dont_agree: (唔團結指呢件事部份非切身利益者立場軟過馬田)
而且香港家長係最怕事

呢鋪咁到過唔到, 以後政府仲有咩威信, 有乜被反對都要跪低 :maskman:
sunny619
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2008-03-27, 13:03

文章發表人 性慾從口中湧出 發表於 2012-09-03, 22:48

sunny619 寫:

:maskman: 高層深信香港人怕事無料到,又唔團結 :dont_agree: (唔團結指呢件事部份非切身利益者立場軟過馬田)
而且香港家長係最怕事

呢鋪咁到過唔到, 以後政府都有咩威信, 有乜被反對都要跪低 :maskman:

大既要返工, 細既要返學做公課, 睇死你唔玩得幾耐. 而且班友要cut左先傾, 係冇可能發生既事. 如果咁都得, 呢個政府真係以後乜都唔駛指意批, 鑊鑊都走班人出黎反佢. :notinterest: :notinterest: :notinterest:
性慾從口中湧出
Fun區 - 黑龍總司令
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2009-11-09, 14:41

文章發表人 Arnold 發表於 2012-09-03, 22:50

真係中哂, 觸到好多人條筋, 抗爭丶抗爭, 夠哂熱血 :eusa_dance: :eusa_dance: :eusa_dance:

風瀟瀟 :041:
Arnold
Fun區 - 揸Fit人

2012-09-03, 19:50

文章發表人 發表於 2012-09-03, 22:54

港盛港衰 - 林奮強
香港的好出路
(2012年09月03日)

自由行旅客「逼爆」香港、內地人與香港人爭醫院床位、住宅單位等問題成為社會焦點。但其實這些問題根本是「好」的問題——因為這代表香港服務業的質素信譽,對內地人有無可抗拒的吸引力。當全球都在憂慮需求不足、就業太少,我們的問題是無病呻吟。相比倫敦豪花近百億英鎊舉辦奧運,建設場館、大肆宣傳下仍落得旅客不足、市面冷清、酒店空空、裁員處處的下場,香港在過去20個月全球經濟泥足深陷下就業人口卻增加4%(即16萬份新工)、去年工資加幅更為超過先前10年總和的11%,實在令人羨慕。
當一間餐廳遠近馳名、門庭若市時,老闆會做甚麼?當然是擴充店舖規模、開多分店,把生意做大。同理,香港面對客源過多,自然不過的解決辦法便是把服務容量做大,容納更多顧客。可是,面對無窮機遇,香港竟然全沒反應:零售總額過去2年及5年分別升了五成和九成,但零售空間卻只微增1%和3%,更沒有任何議員、傳媒、局長提出要增建商場、酒店,反而把議題「毒瘤化」(turning opportunities into cancers),加鹽加醋、混淆視聽,將正面的機遇扭曲為種種負面保港現象。
香港閉關自守、只服務自己顧客,是否可行?其實要創造經濟增長、支撐香港人豐盛的物質生活,引入更多旅客來港消費是最易的出路,否則便如四個人困在房中打麻雀,只服務自己人,不出數天,便會因斷水斷糧餓死。
再如上周五所述,為香港再照一照鏡:香港勞動人口中曾受高等教育比例僅27%,遠低於英國的37%、新加坡的38%和紐約的58%,換言之,香港要將比例增加四成才能趕上星洲及英國水平,要追上紐約更須增加逾倍。另一方面,回歸以來入口了80萬大多為低技術的新移民,勞動競爭力本應遠遠落後於人;幸好在黃金五年中,大量零售、酒店、旅遊等服務行業的機遇湧入,而它們大部分職位並不要求高學歷。面對這個讓基層安居樂業、向上流動,使整個社會更公平和諧的最佳良方,我們豈有不採納之理?難道我們要捨易取難,把一眾五十多歲的中年低技術人口送回大學校園惡補競爭力?
很多人擔心隨著內地旅客源源不絕來港,香港會變得「大陸化」,但事實剛剛相反:內地人因為香港的優質服務、自由安定才被吸引來港,他們自然會把在香港學到的價值觀帶回內地。在長時間的潛移默化下,內地自然會受香港的文化、價值觀影響。換言之,要使內地進步、開放,出人意料的最有效方法其實正是讓更多內地人來港觀光,開闊視野!
現時廣東道已擠得差不多要成為行人專用區,假若我們任由容量不足把我們舉世稱羨的龐大客源趕走,無疑是「暴殄天物」——家慈在我年幼時也有教導要珍惜食物,吃飯一粒不剩,如今在全球需求不足,經濟面臨「餓死」之時,我們豈可如此浪費?
擺在香港眼前的選擇可謂黑白分明,只要把服務業硬件做大,興建更多商場、酒店,讓來自世界各地以及本土顧客享用我們世界級的服務,使長者儲蓄不致讓通脹蠶食、八九十後有表演舞台;低學歷勞動人口有上流機會,改善收入分布、甚至把香港的普世信念出口到內地,推動內地價值系統發展。如此百利而無一害的抉擇,我相信,你一定識揀。 

作者為香港行政會議成員 / 逢周一、五刊登

香港靠呢D人度橋,你話死唔死啦!
靚構圖+靚曝光=靚相

頭像

文章發表人 nomed 發表於 2012-09-03, 22:55

我個sk2洗面post呢 :042:
nomed
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-09-01, 18:53

文章發表人 Arnold 發表於 2012-09-03, 22:58

性慾從口中湧出 寫:
sunny619 寫:

而且香港家長係最怕事

呢鋪咁到過唔到, 以後政府都有咩威信, 有乜被反對都要跪低 :maskman:

大既要返工, 細既要返學做公課, 睇死你唔玩得幾耐. 而且班友要cut左先傾, 係冇可能發生既事. 如果咁都得, 呢個政府真係以後乜都唔駛指意批, 鑊鑊都走班人出黎反佢. :notinterest: :notinterest: :notinterest:

反枱, 無得傾

以後 repeat N 次, 時無大小都周星星賭神式哂冷 :great:
Arnold

2012-09-03, 19:50

文章發表人 quiz 發表於 2012-09-03, 23:00

nomed 寫: 我個sk2洗面post呢 :042:

:cutcut:
圖檔

圖檔
quiz
  頭像

2005-10-15, 23:37

文章發表人 wm07 發表於 2012-09-03, 23:07

京 寫: 港盛港衰 - 林奮強
香港的好出路
(2012年09月03日)

自由行旅客「逼爆」香港、內地人與香港人爭醫院床位、住宅單位等問題成為社會焦點。但其實這些問題根本是「好」的問題——因為這代表香港服務業的質素信譽,對內地人有無可抗拒的吸引力。當全球都在憂慮需求不足、就業太少,我們的問題是無病呻吟。相比倫敦豪花近百億英鎊舉辦奧運,建設場館、大肆宣傳下仍落得旅客不足、市面冷清、酒店空空、裁員處處的下場,香港在過去20個月全球經濟泥足深陷下就業人口卻增加4%(即16萬份新工)、去年工資加幅更為超過先前10年總和的11%,實在令人羨慕。
當一間餐廳遠近馳名、門庭若市時,老闆會做甚麼?當然是擴充店舖規模、開多分店,把生意做大。同理,香港面對客源過多,自然不過的解決辦法便是把服務容量做大,容納更多顧客。可是,面對無窮機遇,香港竟然全沒反應:零售總額過去2年及5年分別升了五成和九成,但零售空間卻只微增1%和3%,更沒有任何議員、傳媒、局長提出要增建商場、酒店,反而把議題「毒瘤化」(turning opportunities into cancers),加鹽加醋、混淆視聽,將正面的機遇扭曲為種種負面保港現象。
香港閉關自守、只服務自己顧客,是否可行?其實要創造經濟增長、支撐香港人豐盛的物質生活,引入更多旅客來港消費是最易的出路,否則便如四個人困在房中打麻雀,只服務自己人,不出數天,便會因斷水斷糧餓死。
再如上周五所述,為香港再照一照鏡:香港勞動人口中曾受高等教育比例僅27%,遠低於英國的37%、新加坡的38%和紐約的58%,換言之,香港要將比例增加四成才能趕上星洲及英國水平,要追上紐約更須增加逾倍。另一方面,回歸以來入口了80萬大多為低技術的新移民,勞動競爭力本應遠遠落後於人;幸好在黃金五年中,大量零售、酒店、旅遊等服務行業的機遇湧入,而它們大部分職位並不要求高學歷。面對這個讓基層安居樂業、向上流動,使整個社會更公平和諧的最佳良方,我們豈有不採納之理?難道我們要捨易取難,把一眾五十多歲的中年低技術人口送回大學校園惡補競爭力?
很多人擔心隨著內地旅客源源不絕來港,香港會變得「大陸化」,但事實剛剛相反:內地人因為香港的優質服務、自由安定才被吸引來港,他們自然會把在香港學到的價值觀帶回內地。在長時間的潛移默化下,內地自然會受香港的文化、價值觀影響。換言之,要使內地進步、開放,出人意料的最有效方法其實正是讓更多內地人來港觀光,開闊視野!
現時廣東道已擠得差不多要成為行人專用區,假若我們任由容量不足把我們舉世稱羨的龐大客源趕走,無疑是「暴殄天物」——家慈在我年幼時也有教導要珍惜食物,吃飯一粒不剩,如今在全球需求不足,經濟面臨「餓死」之時,我們豈可如此浪費?
擺在香港眼前的選擇可謂黑白分明,只要把服務業硬件做大,興建更多商場、酒店,讓來自世界各地以及本土顧客享用我們世界級的服務,使長者儲蓄不致讓通脹蠶食、八九十後有表演舞台;低學歷勞動人口有上流機會,改善收入分布、甚至把香港的普世信念出口到內地,推動內地價值系統發展。如此百利而無一害的抉擇,我相信,你一定識揀。 

作者為香港行政會議成員 / 逢周一、五刊登

香港靠呢D人度橋,你話死唔死啦!

條友係咪忽上腦? :what:
你冇身份證比人佢地點會黎生? 基本上d醫院都係變相賣緊身份證比人黎賺錢 :050:
wm07
  頭像

2009-08-10, 16:08

文章發表人 sunny619 發表於 2012-09-03, 23:09

Arnold 寫:
性慾從口中湧出 寫:
sunny619 寫:

而且香港家長係最怕事

反枱, 無得傾

以後 repeat N 次, 時無大小都周星星賭神式哂冷 :great:

咁又無限放大左, 事無大小點搵幾萬人出o黎哂冷 :announce:
sunny619
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2008-03-27, 13:03

下一頁

回到 吹水 fun 區