誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 2 位訪客

撤回鳥?

歡迎小混混齊齊吹水, 吹乜都得

Re: 撤回鳥?

文章發表人 發表於 2012-09-08, 21:17

sony_boy 寫:
bobby chu 寫:
Sassoon Fox 寫:
京 寫:
sony_boy 寫:
IcyHot 寫:
sony_boy 寫:
京 寫: 錢和人(學生)都在政府手中
話就話比自由你選擇
對一般名校當然有得揀
但果D半紅不黑,就死果D呢?
冇錢冇學生,間學校隨時死,跪低唔跪低?

仲有好多校長已經做左政協政委
會唔會用染紅做立功的工具??

現實上,獨立成科的話,場仗好好打
因為全港學生家長可以團結一致去爭取去對抗
家陣化整為零,每間學校自己決定,就好似打遊擊咁,個敵人去左看不見的地方
要每間學校的家長自已及實,單打獨鬥,勝算就細好多

死啦!講到好陰毛咁,唉.......... :maskman: :maskman: :maskman:

簡單黎講, 點都係死, 點都係冇希望, 香港? 香港教育 ? 食屎吧 :044:

狗賊狼鷹,又係度捉字蝨,將個燙手山芋所有學校,再暗地裡比壓力每間學校,化整為零,將全香港學校分化,香港營?好臭的一個屁 :flareup: :flareup: :flareup:

最後都係玩D老師......而家又睇下D辦學團體會點, 不過天主及聖公可能會頂得下, 東華保良個D好大機會就範 :043:

東華保良一早河蟹ED啦!響校本條例下,天主聖公都撐唔得幾耐
至於果D掛住XX基督教會果D,諗都唔駛諗,最冇腰骨係佢地 :maskman: :maskman:

男拔好野呀。。。。。。 :great: :great: :great:

點好野呢?

:a008: :a008: :a008:
http://hk.news.yahoo.com/%E7%94%B7%E6%8 ... 08764.html

差不多一世都唔憂冇學生既學校, 好似京兄講, 駛咩怕, 最慘係個D成日要睇教育局D低級公務員面色既學校即 :coldsweat2:

男拔財雄勢大,一個唔該轉做私校都得!(不過,係咪已經轉鳥做私校?)
靚構圖+靚曝光=靚相

Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-03-07, 00:03

文章發表人 bobby chu 發表於 2012-09-08, 21:18

sony_boy 寫:
京 寫:
sony_boy 寫:
IcyHot 寫:
sony_boy 寫:
話就話比自由你選擇
對一般名校當然有得揀

家陣化整為零,每間學校自己決定,就好似打遊擊咁,個敵人去左看不見的地方

死啦!講到好陰毛咁,唉.......... :maskman: :maskman: :maskman:

簡單黎講, 點都係死, 點都係冇希望, 香港? 香港教育 ? 食屎吧 :044:

狗賊狼鷹,又係度捉字蝨,將個燙手山芋所有學校,再暗地裡比壓力每間學校,化整為零,將全香港學校分化,香港營?好臭的一個屁 :flareup: :flareup: :flareup:

最後都係玩D老師......而家又睇下D辦學團體會點, 不過天主及聖公可能會頂得下, 東華保良個D好大機會就範 :043:

至於果D掛住XX基督教會果D,諗都唔駛諗,最冇腰骨係佢地 :maskman: :maskman:

男拔好野呀。。。。。。 :great: :great: :great:

點好野呢?

http://hk.news.yahoo.com/%E7%94%B7%E6%8 ... 08764.html

差不多一世都唔憂冇學生既學校, 好似京兄講, 駛咩怕, 最慘係個D成日要睇教育局D低級公務員面色既學校即 :coldsweat2:

第日唔教呢科既學校會唔會先係賣點呢。。。。。。 :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh:
圖檔圖檔圖檔圖檔
bobby chu
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2005-12-16, 21:27

文章發表人 sony_boy 發表於 2012-09-08, 21:19

京 寫:
sony_boy 寫:
京 寫:
sony_boy 寫:
IcyHot 寫:
sony_boy 寫:
話就話比自由你選擇
對一般名校當然有得揀

點好野呢?

男拔財雄勢大,一個唔該轉做私校都得!(不過,係咪已經轉鳥做私校?)

女拔好似已轉左直資 :a013:

男就真係唔知了!!! :ebsmile:
圖檔

如果我真係甘勁 , 你都要認命啦
sony_boy
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-11-22, 23:30

文章發表人 sony_boy 發表於 2012-09-08, 21:19

sony_boy 寫:
京 寫:
sony_boy 寫:
IcyHot 寫:
sony_boy 寫:
話就話比自由你選擇
對一般名校當然有得揀

點好野呢?

第日唔教呢科既學校會唔會先係賣點呢。。。。。。 :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh:

仲有得賣, 殺左校啦!!!! :gagag:
圖檔

sony_boy
  頭像

文章發表人 yukyuk909 發表於 2012-09-08, 21:23

sony_boy 寫:
yukyuk909 寫:
sony_boy 寫:
sony_boy 寫:
Hin 寫: 依招好絕, 拿唔關我事呀, 你地自己搞掂 :biglaugh2:

近代香港教育不嬲都係甘做架啦 :a002: :a002: :a002: :a002:

睇實sonybaby啦。。。。。。。。 :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:

好多野都唔會比佢知我立場, 因為佢都係D 2000後專同父母對立既香港女孩....

比個例子你聽, 早兩星期, 佢竟然說要睇波, 見到曼聯, 仲要跳起, 做左一個一未馬, 然後大叫曼聯必勝........ :confused:

呢樣野...係咪你成日想以個人思考加於佢身上
導致佢內心產生對抗? :question2:
你平時唔比佢獨立思考?
又或者佢講咩你都反對? :question1:

甘我又比自由佢既, 不過有時都會想佢跟下我想法........ 至於太太比佢既自由更大, 所以反抗小好多..... :confused:

:ebsmile: :ebsmile:
一起吃早餐(早餐是AA制的) :mk_idea: 你以後唔好再去公園啦 :mk_idea: 笑下啦...柒頭 :mk_idea: 出街睇車啦你 :mk_idea:
圖檔
B大師話波同波通透度靚啲....woow勁^^
鍾意買靚筆...唔代表寫到手靚字...但我鍾意買...吹咩!!! <<---有一晚同B大師食癲拿..我偷聽到的...^.,^"
我是攝影白痴
http://www.mrc-photography.com
yukyuk909
  頭像

2007-06-05, 10:40

文章發表人 性慾從口中湧出 發表於 2012-09-08, 21:28

sony_boy 寫:
京 寫:
sony_boy 寫:
IcyHot 寫:
sony_boy 寫:
話就話比自由你選擇
對一般名校當然有得揀

點好野呢?

:a009: :a009: :a009: :a009: :a009:
(星島日報報道)學界反對德育及國民教育科的聲勢愈來愈大,繼拔萃男書院表明拒絕今學年推國教科後,拔萃女書院昨晚召開國民教育科討論會,有四百名家長、學生和校友出席,會上女拔向家長承諾於三年開展期內不會將德育及國民教育獨立成科,以學校一貫方式教授道德教育和公民教育,當中不少校友身穿黑衣,響應民間反對德育及國民教育科大聯盟號召的「全城黑衣日」。
性慾從口中湧出
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2009-11-09, 14:41

文章發表人 新奇仕 發表於 2012-09-08, 21:54

CY 金句: N屇都唔選特首 :struggle: CY 金句:學校自決教唔教
:050:
「有水有水,冇水冇水,有水過水,冇水散水」
新奇仕
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2006-01-20, 22:43

文章發表人 sony_boy 發表於 2012-09-08, 21:58

新奇仕 寫: CY 金句: N屇都唔選特首 :struggle: CY 金句:學校自決教唔教

即係點都係講大話 :confused:
圖檔

sony_boy
  頭像

文章發表人 新奇仕 發表於 2012-09-08, 22:05

sony_boy 寫:
新奇仕 寫: CY 金句: N屇都唔選特首 :struggle: CY 金句:學校自決教唔教

即係點都係講大話 :confused:

IF CY 講 : 撤回國教 又 或者未有全民直選特首,立會決不重提 :041:
其餘口術可以 :044:
「有水有水,冇水冇水,有水過水,冇水散水」
新奇仕
  頭像

2006-01-20, 22:43

文章發表人 oldlee 發表於 2012-09-08, 22:09

Andy Lam 寫:
京 寫:
sony_boy 寫:
IcyHot 寫:
sony_boy 寫:
話就話比自由你選擇
對一般名校當然有得揀

小心俾人插呀 :043:

毛論京少小吾小心,我刀想插佢 :a004: :a004: :a004:
oldlee
  頭像

2004-11-24, 10:06

文章發表人 發表於 2012-09-08, 22:22

oldlee 寫:
Andy Lam 寫:
京 寫:
sony_boy 寫:
IcyHot 寫:
sony_boy 寫:
話就話比自由你選擇
對一般名校當然有得揀

小心俾人插呀 :043:

毛論京少小吾小心,我刀想插佢 :a004: :a004: :a004:

:a008: :a008: :a008: :a008: :a008: :a008: :a008: :a008:
要唔要洗定個 :patpat2: :patpat2: :patpat2: :patpat2:
靚構圖+靚曝光=靚相

頭像

2005-03-07, 00:03

文章發表人 mtr 發表於 2012-09-08, 22:40

今晚 CY 拋出這 offer 前,其中一個重要考慮,是認為同學們將如何罷課,究竟係要班細路只走國教堂,抑或直頭要上國教堂個日成日曠課,罷幾耐,各大學跟唔跟或帶唔帶頭鼓勵埋中小學罷課等,教協、家長、學民班同學、學聯開始有不同睇法,而學聯似慢慢有奪去學民班同學仔的議題決定權之勢。CY 政府覺得好有把握一出這 offer 各個參與政總門外抗爭的 party 將有不同意見,甚至有機內訌,因而打亂學民原先的長期抗爭計劃,例如註冊成社團,才毅然今晚 600-630pm 響 ATV 及 TVB 新聞時段出手。
圖檔
mtr
  頭像

2007-04-17, 19:21

文章發表人 blackcolor 發表於 2012-09-08, 23:13

:eusa_clap: :clap2hands
blackcolor
  頭像

2006-07-04, 22:32

文章發表人 simonsun 發表於 2012-09-08, 23:48

話就話比自由你選擇
對一般名校當然有得揀

呢招做官基本功來
"好似"上面戈個從來無講野 (FOR CURRENT CASE 係教育局)
不過下面戈個SO-CALLED 前線DECISION MAKER 會唔會人姦精發既生殺大權就口係上面手中 (FOR CURRENT CASE 係學校)

:dont_agree2: :dont_agree2: :dont_agree2:

呢種玩法無一日唔見, 好9嘔心
好在而家唔洗對住班0樣 :010: :010: :010: :010: 否則血壓都高撚埋

好似以前出PROCUREMENT買件野
上面條撚樣明明自己想買A
但寫JUSTIFICATION又叫我
但事實上, 點"無視現實" 寫JUSTIFICATION都明明只可以買B
之後發難渣搬晒我老母出黎 :coldsweat2:
年尾寫APPRAISAL更係寫9衰我 :coldsweat2:
戈幾年D錢幾難搵呀吊~~~~~~~~~~ :045: :045: :045:
圖檔圖檔圖檔
simonsun
  頭像

2007-11-10, 13:32

文章發表人 mtr 發表於 2012-09-08, 23:53

佢地響政總扎營咁耐,無幾可傾左三個多鐘仍未達成共識。

面對一個相對吸引的讓步,佢地必須有一個讓大家信任而統一的指揮,這是歷來社運民運的死穴,但卻是最現實的,讓運動延續的重要條件。
圖檔
mtr
  頭像

2007-04-17, 19:21

上一頁下一頁

回到 吹水 fun 區