誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 6 位訪客

宣佈撤退!

歡迎小混混齊齊吹水, 吹乜都得

宣佈撤退!

文章發表人 發表於 2012-09-09, 01:50

現場來的消息,今晚係LAST NIGHT佔領政總
:hello: :hello: :hello:
靚構圖+靚曝光=靚相

Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-03-07, 00:03

Re: 宣佈撤退!

文章發表人 發表於 2012-09-09, 02:00

佔領政總結束 學民思潮稱抗爭持續

香港電台香港電台 – 12分前

在政府宣布取消國民教育科三年開展期後,學民思潮召集人黃之鋒宣布,佔領政府總部行動結束,但抗爭將持續,直至政府撤回此科及課程指引,成功之後他們會重返政府總部慶祝。

黃之鋒形容,佔領政府總部行動是歷史奇蹟,學生及市民自發參與,參與人士自律守秩序,充分體現公民質素,是最好的公民教育。

「民間反對國民教育科大聯盟」發言人沈偉男說,課程指引仍未撤回,政府只是些微讓步,但政府知道無法再拖延,不再獨立成科及取消三年開展期,顯示行政長官梁振英害怕群眾。
靚構圖+靚曝光=靚相

頭像

2005-03-07, 00:03

文章發表人 motobee 發表於 2012-09-09, 02:41

:003:
motobee
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-26, 13:00

文章發表人 Cam 發表於 2012-09-09, 04:00

:044:
Cam
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2004-11-16, 20:17

文章發表人 stallone 發表於 2012-09-09, 07:03

要撤退趕去投票 :044: :notinterest:
閒時莫談人過短,
自短何曾說與人。
是非滿目紛紛事 ,
問我如何總不知 。

各花入各各聲入各
stallone
  頭像

2004-12-08, 18:54

文章發表人 sony_boy 發表於 2012-09-09, 07:16

又一個長期抗爭既項目, 而家依個世代, 愈來愈多野要同政府長期抗爭 :044:
圖檔

如果我真係甘勁 , 你都要認命啦
sony_boy
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-11-22, 23:30

文章發表人 Arnold 發表於 2012-09-09, 07:57

:053:
Arnold
Fun區 - 揸Fit人

2012-09-03, 19:50

文章發表人 Sassoon Fox 發表於 2012-09-09, 08:09

大家還記得母語教學的發展,中小學一條龍,名校轉直資。各種事件嗎?
我們應該保護最沒有能力保護自己的那些人,那些沒有選擇權利的人,那些最弱小最欠缺選擇權力的人。
這次結果再次放棄了最應該保護的。
最低工資立法使低下階層生活苦上加苦
最低工資立法使中小企業面臨倒閉。
Sassoon Fox
  頭像

2004-11-23, 22:29

文章發表人 Arnold 發表於 2012-09-09, 08:27

Sassoon Fox 寫: 大家還記得母語教學的發展,中小學一條龍,名校轉直資。各種事件嗎?
我們應該保護最沒有能力保護自己的那些人,那些沒有選擇權利的人,那些最弱小最欠缺選擇權力的人。
這次結果再次放棄了最應該保護的。

赤貧, 老弱, 貧富縣殊 :a013:
Arnold

2012-09-03, 19:50

文章發表人 韋.信 發表於 2012-09-09, 08:41

stallone 寫: 要撤退趕去投票 :044: :notinterest:

:044: :044: :044: 正字
韋.信
  頭像

2011-09-29, 08:50

文章發表人 mtr 發表於 2012-09-09, 09:36

http://forum3.hkgolden.com/view.aspx?ty ... ge=3951008

對於學民,我有以下見解﹕

個人認為係好事。

至少,而家撒,有幾個好處﹕

一) 迫到政府退半步,見好就收,其實唔算係贏,不過以班靚仔既續航力,去到呢度都只係已經係三而竭,再拖實變佔領中環咁Seven。

二 ) 而家撒回,令人注意返東北割地。

三 ) 咁夜先話撒,等政府可以慢半拍出比到反應,等cy抽唔到水。

四 ) 係c9做成形象比較正面,知進退,真係做到野(注﹕c9政治智力得80左右)。

五 ) 一選舉完,人力等人一定黎抽水,仲唔比人玩死,而家先走,冇仇報。

最重要係,而家同cy打,係先鋒戰,仲有大部隊23條未見影。
已知敵方主力係23條,但仲未見影,咁先得人驚。

仲有要睇下d人係咩特點,先可以用得其所。
健忘、怯、奴性重,呢D缺點不論你接唔接受都好,都係港人既民族性。
無左呢D野,佢都唔算得上係香港人了。
所以,你係要諗方法點去利用港人既特點做野。

好似打機咁,聖騎士係攻堅用既、遊俠係拉打,魔法師係後面做DPS。

明顯地,港人絕對唔係攻堅既聖騎士,係類似遊俠之類既野。

你既講法等同叫遊俠去攻堅,聖騎士拉打,你無野呀。

難怪香港D人事管理咁Q差。

仲有,好多人只有讀書讀上腦,流於表面。

係人都知戰略上再下一城係好事,但都要睇下你d兵打唔打到。
結果,好多港人人事上好死板同長官意志。

好彩班友唔係帶兵,唔知道有時候要睇人,
如果唔係,又會係另一個杜聿明。
將帥無能、累死三軍。
圖檔
mtr
  頭像

2007-04-17, 19:21

文章發表人 mtr 發表於 2012-09-09, 09:37

圖檔
mtr
  頭像

文章發表人 mtr 發表於 2012-09-09, 11:55

圖檔
mtr
  頭像

回到 吹水 fun 區