誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 18 位訪客

鼠王 fun 區

歡迎小混混齊齊吹水, 吹乜都得

鼠王 fun 區

文章發表人 mtr 發表於 2012-09-10, 10:26

小弟做過區議會,立法會的選舉工程。

好老實講,真係靠種票,頂多只種到區議會。一個立法會選區坐底 50 萬人口,加上一定有同路人角遂,種得幾多?

好多人話教會幫佢唔少。所知唔係。選立法會,地區樁腳幫手拉票和配票的重要性高於一切,尤其是新移民和少數族裔較集中的選區。

大家不停咀咒鼠王,有無想過佢做過幾多工夫拜候各個地區樁腳?

西九可能動員的少數族裔票源,自己四年前的保守估計最少一萬五千張,絕大部分由各區的少數族裔街坊保長操控,忠誠度比新移民票更高。

飯民唔係唔知少數族裔票源的重要性,但佢地一來相關滲透工作起步遲,二來經費和人手局限,從開步已唔夠建制陣營搶。

當今屆西九少數族裔票都係得一萬五千張,蔣大小姐個邊有新移民團體基本盤,工聯會無人分攤票源,唔使多,配一萬張比鼠王佢已經穩勝。
圖檔
mtr
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2007-04-17, 19:21

Re: 鼠王 fun 區

文章發表人 publicpatrol 發表於 2012-09-10, 10:37

天下因一人而興, 一國因一人而滅.
我們禁止的不是『愛』,而是在求學階段不適當地表達『愛』的舉止言行。
publicpatrol
Fun區 - 揸Fit人
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2008-03-14, 11:09

文章發表人 sunny619 發表於 2012-09-10, 16:13

mtr 寫: 小弟做過區議會,立法會的選舉工程。

好老實講,真係靠種票,頂多只種到區議會。一個立法會選區坐底 50 萬人口,加上一定有同路人角遂,種得幾多?

好多人話教會幫佢唔少。所知唔係。選立法會,地區樁腳幫手拉票和配票的重要性高於一切,尤其是新移民和少數族裔較集中的選區。

大家不停咀咒鼠王,有無想過佢做過幾多工夫拜候各個地區樁腳?

西九可能動員的少數族裔票源,自己四年前的保守估計最少一萬五千張,絕大部分由各區的少數族裔街坊保長操控,忠誠度比新移民票更高。

飯民唔係唔知少數族裔票源的重要性,但佢地一來相關滲透工作起步遲,二來經費和人手局限,從開步已唔夠建制陣營搶。

當今屆西九少數族裔票都係得一萬五千張,蔣大小姐個邊有新移民團體基本盤,工聯會無人分攤票源,唔使多,配一萬張比鼠王佢已經穩勝。

小弟憎鼠王芬更多於漏肛華,因係偽君子比真小人更可恨 :flareup:
sunny619
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2008-03-27, 13:03

文章發表人 quiz 發表於 2012-10-10, 01:05

:a008:
圖檔

圖檔
quiz
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-10-15, 23:37

回到 吹水 fun 區