誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 6 位訪客

你們的lan shift夠用嗎?

歡迎小混混齊齊吹水, 吹乜都得

你們的lan shift夠用嗎?

文章發表人 yiuchun 發表於 2004-12-11, 12:04

我吊落黎差唔多兩尺,幕底離地差唔多30寸左右,樓底只係99寸...咁都要用-10 keystone....
:dont_un: :clap2hands :clap2hands
我果部有100% lan shift架啦
唔知你地呢?
yiuchun
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2004-12-11, 12:01

Re: 你們的lan shift夠用嗎?

文章發表人 Racingboy 發表於 2004-12-11, 14:08

yiuchun 寫:我吊落黎差唔多兩尺,幕底離地差唔多30寸左右,樓底只係99寸...咁都要用-10 keystone....
:dont_un: :clap2hands :clap2hands
唔知你地呢?

一用keystone,畫面點都比唔用keystone濛架喇 :010:

想要好畫汁,一定不能用keystone架 :010: :010: :010:
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
Fun區皇室 - PinkG首腦
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 yiuchun 發表於 2004-12-11, 17:29

我都睇得到, 吊底左,字幕明顯清左...

咁咪即係一係吊到好底 (幕頂左右)
一係就畫面高d....

如果我既case都要用小小keystone....
其他朋友樓底高d咪好大件事?

而家我都要用10度keystone over size咁投...

:dont_un: :dont_un: :dont_un:
yiuchun
  頭像

文章發表人 皇馬廿三 發表於 2004-12-11, 18:41

yiuchun 寫:我吊落黎差唔多兩尺,幕底離地差唔多30寸左右,樓底只係99寸...咁都要用-10 keystone....
唔知你地呢?

咁將幕升高少少or部機下降少少啦!
皇馬廿三

2004-11-22, 23:12

文章發表人 peterso 發表於 2004-12-11, 20:32

皇馬廿三 寫:
唔知你地呢?

咁將幕升高少少or部機下降少少啦!
x2...

點都好過 keystone :043: :043: :043: :043:
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 yiuchun 發表於 2004-12-11, 22:22

而家結果睇小小梯型
咁你地部投投吊幾底呢?
yiuchun
  頭像

文章發表人 peterso 發表於 2004-12-11, 22:48

yiuchun 寫:而家結果睇小小梯型
咁你地部投投吊幾底呢?

我部離地面 5 呎左右 :048: :048: :048: :048:
peterso
  頭像

文章發表人 yiuchun 發表於 2004-12-13, 09:33

蘇兄,咁你部機係唔係有100所 lan shift架...
因為我心目中100東 lan shift係可以投係鏡頭對落半個畫面....
原來唔係架...
yiuchun
  頭像

文章發表人 peterso 發表於 2004-12-13, 11:45

正常 lens shift 最低係 lens 同幕頂同平...而家有幾部新機, AE700, Z3, Vp12S4...有 offset lenshift, 可以做到 lens 高過半個幕高度 :a009: :a009: :a009: :a009:
peterso
  頭像

文章發表人 yiuchun 發表於 2004-12-13, 11:50

peterso 寫:正常 lens shift 最低係 lens 同幕頂同平...而家有幾部新機, AE700, Z3, Vp12S4...有 offset lenshift, 可以做到 lens 高過半個幕高度 :a009: :a009: :a009: :a009:

原來差個offset...
yiuchun
  頭像

回到 吹水 fun 區