誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 15 位訪客

邊度有 AQ Sidewinder 廠線買?

收集各樣器材討論同報告

文章發表人 皇馬廿三 發表於 2005-01-06, 18:20

永盛唔講價就好似我咁,街外$2600買到
皇馬廿三
Fun區 - 揸Fit人

2004-11-22, 23:12

文章發表人 皇馬廿三 發表於 2005-01-06, 18:25

呀!唔係!我記得我已經講
皇馬廿三

文章發表人 皇馬廿三 發表於 2005-01-06, 18:28

好似霍金話:「一千我唔收你,五百我
皇馬廿三

文章發表人 wai2wai 發表於 2005-01-09, 23:10

avlok 寫:其實插曬左同右有無大分別呢?因我部AVamp個subwoofer output 只有一個出?我試過係subwoofero個面插曬左同右好似無乜大分別! :unhappy: :question2:

係呢.... 有冇人指點一下呢? :dont_un: :dont_un:
wai2wai

2004-12-11, 22:07

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-01-10, 01:43

wai2wai 寫:
avlok 寫:其實插曬左同右有無大分別呢?因我部AVamp個subwoofer output 只有一個出?我試過係subwoofero個面插曬左同右好似無乜大分別! :unhappy: :question2:

係呢.... 有冇人指點一下呢? :dont_un: :dont_un:

忍咗咁耐 :a007: 唔出嘢 :eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall: ,又係小弟顯醜嘅時間喇 :ebsmile: :ebsmile: :ebsmile:

其實十烏化後面嘅L、R RCA 輸入端子,您們只需選擇 L RCA 輸入端子就可以的了!

衛生幫.....你吹水呀 :question2: !?
如果係咁,啲廠商洗乜整多個R RCA 輸入端子呢 :a013:

且聽小弟說明之 :049: ~~~

其實有L、R RCA 輸入端子主要係比一些碟機或其他...,用兩聲道輸出到十烏化的 L、R RCA 輸入端子,然後用十烏化做擴音機,再由十烏化的喇叭線端子,接駁四隻衛星喇叭仔,模擬類似早期 PRO LOGIC 的效果用呢 :guitar:

又或者比一些喜歡用一個或兩個獨後級(總之兩聲道)加個十烏化聽歌仔的兩聲道用家(唔好拗 :dont_agree: 用得獨立後級的用家,仲需否加多個十烏化聽歌仔呀 :a013: ?事實上,大有人在 :ebsmile: ),用來接駁來用的。

咁我地玩5.1、6.1或7.1的 AV 用家,如果我用的 AV AMP 有兩個十烏化的 L、R RCA 輸入端子,又需否接駁晒兩個呢 :hypno:
其實係無需要的 :dont_agree: ,因為 AV AV AMP 只係將多聲道的 .1(超低頻) 訊號傳送到十烏化,再由主動式超低音內置的擴音機擴大訊號,然後轉化聲音,而並唔係話會傳多咗啲訊號或電量到十烏化,而導致聽多咗嘢呢 :modlaugh:

大家明白未 :ebsmile:

仲唔明 :a005:

幫你唔到喇 :confused: :confused: :confused:

又閃...... :hello: :hello: :hello:
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
Fun區皇室 - PinkG首腦
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 Romrom-100Fun 發表於 2005-04-28, 09:06

小小Pat 寫:永盛標明定價7.5折
($620x0.75=$465)
:ebsmile: :ebsmile: :ebsmile:

打唔到0.75更好的折, 我唔叫ROMROM-100FUN :selfpun: :selfpun: :selfpun:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.