誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 7 位訪客

收音機

收集各樣器材討論同報告

收音機

文章發表人 jv8803 發表於 2006-07-19, 02:52

本人想買部收音機係天台聽 :a010: ,但唔會長期放係天台,因為怕長期暴露戶外對部機有影響,我試過拎部tivoli audio model one上去聽,發覺木紋明顯深色左 :confused: ,所以想搵部比較適合戶外用的,我有留意過tivoli audio另一形號pal,價錢太貴 :money: ,又唔鍾意個外形 :confused:請問大家有咩好介紹 :sorry: :sorry:
jv8803
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-12-26, 01:39

文章發表人 大家樂王子 發表於 2006-07-19, 02:54

咁買呢個算啦, $75 only .. 壞左咪掉左佢羅 ... :share: :share:

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk ... 1111968054
大家樂王子
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-11-22, 14:17

文章發表人 jv8803 發表於 2006-07-19, 13:58

其實我好滿意tivoli audio model one的質數 :a012: ,所以預算都係大約model one既價錢和質數 :money: ,請問有冇人用過果部pal呢? :sorry:
jv8803
  頭像

文章發表人 wagonr96 發表於 2006-07-19, 13:59

:question2:
發咩神經啊你? :patpat1:
:eat: 燒鵝脾la pokguy
返番去二十世紀啦懵卵 :biglaugh2:
你on9 la :010: :010: :010:
種瓜得瓜, 種豆得豆 :010:
:003: 一日不抽水 一日不吃飯 :003:
圖檔圖檔圖檔
wagonr96
  頭像

2005-11-17, 19:57

文章發表人 jv8803 發表於 2006-07-19, 14:03

其實我一直都想買部收音機放係廳,順便可以有時拎上天台聽 :eusa_dance:
jv8803
  頭像

文章發表人 avguy 發表於 2006-07-19, 14:07

我都想放部收音機係toilet, 沖涼時都可以聽下, 但要防水 :048: :048: :048:
avguy
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2005-11-25, 20:28

文章發表人 matt 發表於 2006-07-19, 14:16

let see below link whetehr can help you or not.

http://avhome.hk/viewthread.php?tid=1058&fpage=1
matt
Fun區 - 揸Fit人
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2005-08-30, 17:39

文章發表人 yeung992002 發表於 2006-07-19, 14:26

我用緊, radio o個 PART ok,接收力同 "One"差不多,機身物料好有質感(我用的是啞黑色), 但係真係冇 tivoli audio One 咁好聲, line in quality唔x掂 :vomit: , 勝在可以CHARGE完電周圍拎, 聽到十個鐘度
yeung992002
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2004-11-26, 13:20

文章發表人 tawaka 發表於 2006-07-19, 14:31

剛在日本買左呢個:

http://www.twinbird.jp/product/avj122/

有 fm收音機同防水, 可接 ipod同有 stereo, 約 5500 yen. :great:
tawaka
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2006-06-21, 00:00

文章發表人 yeung992002 發表於 2006-07-19, 14:34

順帶一提 tivoli audio songbook 唔好諗, 唔掂
yeung992002
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2004-11-26, 13:20

文章發表人 avguy 發表於 2006-07-19, 14:41

tawaka 寫:剛在日本買左呢個:

http://www.twinbird.jp/product/avj122/

有 fm收音機同防水, 可接 ipod同有 stereo, 約 5500 yen. :great:

呢件唔錯bor :048: :048: :048:
avguy
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2005-11-25, 20:28

回到 影音至硬 fun 區