誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 18 位訪客

年尾最後一激~Marantz 8001 AV AMP Set up篇(一頁過 on P.1)

收集各樣器材討論同報告

文章發表人 Wharf 發表於 2007-03-02, 13:06

chowchow 寫:
MartinTong 寫:e + 係米仲用緊 e部 :question2:

我係 :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh:

巴G閉 :047:
喃嘸啊呢陀佛 :emitofo:
萬法唯識 心外無法; 唯心所現 唯識所變 ... 如何想則如何變
心如工畫師能畫諸世間.
You are what you think. Mind is the builder :
What you think, you become.
Wharf
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-04-12, 14:40

文章發表人 billyla 發表於 2007-03-02, 14:37

Racingboy 寫:
billyla 寫:
Racingboy 寫:灟咗 :049:

佢嘅 HDMI Seletor 雖然可以將 複合式(俗稱:RCA頭或蓮花頭)、S Video、色差(例如: XBOX 360 嘅 720p, 1080i or 1080p)等輸入,然後 HDMI 輸出,由 8001 AV AMP → HDMI/HDMI 顯示器 係正常 :001: ,但 8001 AV AMP → HDMI/DVI 顯示器 只能顯示 480p (同所有新/舊款 AV AMP 一樣) :unhappy: ,所以用 Canare 色差線 :049: 係依然有需要,無得慳的 :a008: (尤其新屋裝收嘅人要注意 :alarmalarm: )!

咩意思? :hypno:

意思即係市場上所有品牌嘅 AV AMP,由 複合式(俗稱:RCA頭或蓮花頭)、S Video、色差 (無論係 480i、720p、1080i 等)轉 HDMI 出去到 DVI 嘅 TV/投影機 會變做 480p,不能保持住本身已經係 720p or 1080i 等嘅訊號,明白未 :question1: !?

艾思艾思 :sorry:
billyla
  頭像

2005-07-19, 14:38

文章發表人 小小Pat 發表於 2007-03-02, 14:45

billyla 寫:
billyla 寫:

佢嘅 HDMI Seletor 雖然可以將 複合式(俗稱:RCA頭或蓮花頭)、S Video、色差(例如: XBOX 360 嘅 720p, 1080i or 1080p)等輸入,然後 HDMI 輸出,由 8001 AV AMP → HDMI/HDMI 顯示器 係正常 :001: ,但 8001 AV AMP → HDMI/DVI 顯示器 只能顯示 480p (同所有新/舊款 AV AMP 一樣) :unhappy: ,所以用 Canare 色差線 :049: 係依然有需要,無得慳的 :a008: (尤其新屋裝收嘅人要注意 :alarmalarm: )!

意思即係市場上所有品牌嘅 AV AMP,由 複合式(俗稱:RCA頭或蓮花頭)、S Video、色差 (無論係 480i、720p、1080i 等)轉 HDMI 出去到 DVI 嘅 TV/投影機 會變做 480p,不能保持住本身已經係 720p or 1080i 等嘅訊號,明白未 :question1: !?

4仔可以架! :004:
我是Lx90後!
小小Pat
  頭像

2004-11-16, 16:32

文章發表人 jv8803 發表於 2007-03-02, 19:39

billyla 寫:
billyla 寫:

:sorry: :sorry: :sorry:
jv8803
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-12-26, 01:39

文章發表人 KY 發表於 2007-03-03, 01:56

:sorry: :sorry: :sorry: :sorry: :sorry:
KY
Fun區 - 黑龍總司令

2004-11-20, 00:06

文章發表人 SKA 發表於 2007-03-03, 01:57

:great: :great: :great: :love_china: :love_china: :love_china:
圖檔
圖檔圖檔圖檔
圖檔
男兒天職保家眷,頂唔倒都要頂 :on_press: :on_press: :on_press:
SKA
  頭像

2004-11-19, 23:31

文章發表人 takjac 發表於 2007-03-03, 09:37

小小Pat 寫:
billyla 寫:
billyla 寫:

我部2仔都可以, 不過夠竟係用番 device 本身 720p/1080i singal 定係 部 Amp upscale 完個 signal ?
圖檔

圖檔
takjac
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-10-03, 22:55

文章發表人 Racingboy 發表於 2007-03-05, 13:17

小小Pat 寫:
billyla 寫:
billyla 寫:

乜你部 Pioneer AX4SAi 色差入 → HDMI/DVI → Sharp Z21000 可以仍然維持 720p or 1080i 嗎?

我睇你 check 清楚才說吧 :question1:

:008: :008: 我都有部 Pioneer AX4SAi 係屋企!
附加檔案
Marantz 8001 VS Pioneer AX4SAi.jpg
Marantz 8001 VS Pioneer AX4SAi.jpg (101.01 KiB) 被瀏覽 9100 次
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 frankiemore 發表於 2007-03-24, 02:00

:a004: :a004: :a004: :sorry: :sorry: :sorry:
懶理別人的事了...

My Album:
www.fotop.net/frankiemore
frankiemore
  頭像

2005-03-15, 18:56

上一頁

回到 影音至硬 fun 區