誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 10 位訪客

Northwire 電源線

收集各樣器材討論同報告

文章發表人 peterso 發表於 2005-05-12, 20:22

失望...我估用咗會靚仔咗 :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh: :selfpun: :selfpun: :selfpun:

其實幾佰蚊條又頭又插又網自己做都要咁上下 :money: :money: :money: la :a012: :a012: :a012: :a012:
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 Wharf 發表於 2005-05-12, 22:50

peterso 寫:失望...我估用咗會靚仔咗 :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh: :selfpun: :selfpun: :selfpun:

其實幾佰蚊條又頭又插又網自己做都要咁上下 :money: :money: :money: la :a012: :a012: :a012: :a012:

X2
計一計自己幾多 :money: 一個鐘... :049:
喃嘸啊呢陀佛 :emitofo:
萬法唯識 心外無法; 唯心所現 唯識所變 ... 如何想則如何變
心如工畫師能畫諸世間.
You are what you think. Mind is the builder :
What you think, you become.
Wharf
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-04-12, 14:40

文章發表人 裡原叔 - 阿神 - 發表於 2005-05-12, 22:50

peterso 寫:失望...我估用咗會靚仔咗 :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh: :selfpun: :selfpun: :selfpun:

我呀冇失望啦..................因為我本身都好靚仔下....... 所以冇所謂 :confused: :confused: :confused: :confused:
我愛蒼井そら, 蒼井そら愛我
裡原叔 - 阿神 -
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-12-08, 19:31

文章發表人 skyers13 發表於 2005-05-12, 23:42

Taihung 寫:SKYER 13兄,
我都係NOTHWIRE用家,以下係我用過NOTHWIRE*12,*14,同*18型號既用後感,此用後感亦曾於R33講過,如果你有興趣可當作參考 :inlove2: :inlove2:

各位網友,我呢段聲明唔係幫BBS賣廣告,我只係以一個用家身份分享自己既用後感. :share: :share: :share:

過去我好似大家甘,周圍去買一些名廠Power cord去配合自己套器材借此提升器材表現.但每每所需投資金額同表現成正比,即係越貴價錢既線相對地表現比較越好......

不過自問有幾多個人,荷包能夠像黃河大水滔滔不絕,話買就買,大部打工仔如我甘要死慳死抵先買到條比較越好表現Power cord比自己套器材提升.但顧此失彼可能就甘樣而影響身邊既人如老婆,女友,子女既娛樂 :unhappy: :unhappy: :unhappy: ..............

可能我誇張左D,不過未尚無道理.講反條 Northwire Power cord ,就以本人為例現用12及14,14號感覺上此線性格中性聲音為細緻、線條分明識合CDP及DAC,而12號則再量感控制力好D.至於18A 同14號分別在更為細緻、線條更分明,動態、彈跳力及結像力更全面.我以前曾服役之Silxxxh G6,PS axxio Lxb II, NBS Profxxsional全都轉倒二手市場,佢地係唔係表現唔好,我可以答你唔係,因為我窮我要現金套現,所以賣線求生,好彩比我搵到Northwire呢條線同BBS所賣既價錢克制,令我慳反唔小錢亦無損失原本既音樂味 :a010: :a010: :a010: .............................

最後,再講多次我唔係賣廣告,克唔克服到自己既名埤心理就自己決定 :whistling: :whistling: :whistling: ....................

總括0黎講,*14號,最平均放在任何部份都有相當好表現,但如想緻細發揮器材本質我個人愚見用*12號應放在後級放大,,如想音色再優美緻細D*18號應放在前段如CDP,DAC及前後

SKYER13兄,你見相個條線係用三條NOTHWIRE做成,而效果最理想 :004: :004: :004: 插頭線網,有平有貴豐儉尢人 :devil: :devil: :devil:

Taihung 兄, 聽你咁話, 條Northwire 都幾抵玩喎... :048:
因為我真係唔想買咁貴o既線, 因為部機都係二三千幾, 無理由買條成千銀o既放落去, 真係唔捨得, 加埋自己又唔係金耳朵, 真係唔係識得分咁清楚..... :a013:
等我都去整返條o黎玩下先....如果條 #14 係幾好, 又唔係貴, 都可以試下....不過應該買蔽屏定無蔽屏呢??? 又駛唔駛打孖 14 呢? 定係狠心o的, 用條 18A 呢? 好混亂呀... :confused2:

唔該晒你o既分享呀....各位!! :a012:
最後由 skyers13 於 2005-05-12, 23:49 編輯, 總共編輯了 1 次
skyers13
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2005-04-24, 20:01

文章發表人 skyers13 發表於 2005-05-12, 23:45

其實買成條都唔係貴, 而且仲整得好靚, 自己整又要比時間, 仲要比心機, 呢o的真係少o的耐性都唔得... 分分鐘整到慶 :a007:

不過 DIY 又係另一種樂趣o黎o既....!! 整好o左o個種興奮又係另一回事!! :drink1:
skyers13
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

文章發表人 Wharf 發表於 2005-05-12, 23:48

如果你冇同其它線一齊拉就無蔽屏 , 同其它線一齊放就蔽屏 , 無蔽屏通透D渦! :a009:

錯左吳好 :patpat1:
萬法唯識 心外無法; 唯心所現 唯識所變 ... 如何想則如何變
心如工畫師能畫諸世間.
You are what you think. Mind is the builder :
Wharf
  頭像

文章發表人 Wharf 發表於 2005-05-12, 23:49

skyers13 寫:其實買成條都唔係貴, 而且仲整得好靚, 自己整又要比時間, 仲要比心機, 呢o的真係少o的耐性都唔得... 分分鐘整到慶 :a007:

不過 DIY 又係另一種樂趣o黎o既....!! 整好o左o個種興奮又係另一回事!! :drink1:

X2
睇你追求過程定結果 :notinterest:
心如工畫師能畫諸世間.
Wharf
  頭像

文章發表人 裡原叔 - 阿神 - 發表於 2005-05-13, 00:50

Wharf 寫:如果你冇同其它線一齊拉就無蔽屏 , 同其它線一齊放就蔽屏 , 無蔽屏通透D渦! :a009:

一個system 裹面都一定唔只一線家wor???
我愛蒼井そら, 蒼井そら愛我
裡原叔 - 阿神 -
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-12-08, 19:31

文章發表人 Wharf 發表於 2005-05-13, 00:54

裡原叔 - 阿神 - 寫:
Wharf 寫:如果你冇同其它線一齊拉就無蔽屏 , 同其它線一齊放就蔽屏 , 無蔽屏通透D渦! :a009:

一個system 裹面都一定唔只一線家wor???

所以AV通常都要蔽屏. 除非你D機放得好開, 或者投投.. :inlove2:
心如工畫師能畫諸世間.
Wharf
  頭像

文章發表人 skyers13 發表於 2005-05-14, 16:46

咁即係要買蔽屏....
好, 等我call 下 bbx 先....
睇下有乜好推介!!

Thank you 咁多位!!! :sorry: :sorry:
skyers13
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

上一頁

回到 影音至硬 fun 區