誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 8 位訪客

Northwire 電源線

收集各樣器材討論同報告

文章發表人 Cabbage Patch Kids 發表於 2005-05-12, 14:53

是旦兄:

條 Denko Supreme 2000 橙色電源線咁很粗﹐你點整入個插度架?

:a013:
Cabbage Patch Kids
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2005-02-01, 09:51

文章發表人 是旦 發表於 2005-05-12, 15:05

Cabbage Patch Kids 寫:是旦兄:

條 Denko Supreme 2000 橙色電源線咁很粗﹐你點整入個插度架?

真係好很難插﹐攪完真係想死﹐條芯要削幼D先入到個鏍絲位﹐仲要加錫等佢唔好走佐D細線出黎﹐又怕入面條線 nug,上佐個插之後都唔敢再打開佢﹐驚再裝唔返嘛, 都攪佐幾個鐘架﹐成個人仲散晒 :a002: :a002: :a002: :a002: :a002:

不過而家搬佐位用唔到﹐用佐黎比拖板用﹐用條幼D既比PowerAmp 用住先......

另外有條紅色 belend 83803 5尺﹐冇頭﹐ 有冇興趣??
最後由 是旦 於 2005-05-12, 15:14 編輯, 總共編輯了 1 次
是旦

2004-11-24, 17:04

文章發表人 1993 發表於 2005-05-12, 15:14

是旦 寫:

真係好很難插﹐攪完真係想死﹐條芯要削幼D先入到個鏍絲位﹐仲要加錫等佢唔好走佐D細線出黎﹐又怕入面條線 nug,上佐個插之後都唔敢再打開佢﹐驚再裝唔返嘛, 都攪佐幾個鐘架﹐成個人仲散晒 :a002: :a002: :a002: :a002: :a002:

不過而家搬佐位用唔到﹐用佐黎比拖板用﹐用條幼D既比PowerAmp 用住先......
另外有條紅色 benlde 380X 5尺﹐冇頭﹐ 有冇興趣??

是旦兄,你都好中意diy喎 :a012:
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-03-30, 17:49

文章發表人 是旦 發表於 2005-05-12, 15:15

1993 寫:
是旦 寫:

另外有條紅色 benlde 380X 5尺﹐冇頭﹐ 有冇興趣??

是旦兄,你都好中意diy喎 :a012:

我都唔想架﹐買唔起名牌廠線﹐唯有自作業啦 :selfpun:
是旦

文章發表人 Cabbage Patch Kids 發表於 2005-05-12, 15:18

是旦兄:

我都係呀,Supreme 2000 要飛走條線外圍
  頭像

文章發表人 是旦 發表於 2005-05-12, 15:26

[quote="Cabbage Patch Kids"]是旦兄:

我都係呀,Supreme 2000 要飛走條線外圍
是旦

文章發表人 peterso 發表於 2005-05-12, 15:33

咁同 BXX 定 LX 買好D??? :a013: :a013: :a013:

各位兄弟請 comment... :question2: :question2: :question2: :question2:
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 是旦 發表於 2005-05-12, 15:46

peterso 寫:咁同 BXX 定 LX 買好D??? :a013: :a013: :a013:

各位兄弟請 comment... :question2: :question2: :question2: :question2:

:hypno: :hypno: :hypno: :hypno: 咩黎 :confused2: :confused2: :confused2:
是旦

文章發表人 peterso 發表於 2005-05-12, 15:48

是旦 寫:
peterso 寫:咁同 BXX 定 LX 買好D??? :a013: :a013: :a013:

:hypno: :hypno: :hypno: :hypno: 咩黎 :confused2: :confused2: :confused2:

XX = SS

X = B

:hit: :hit: :hit: :hit: :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh:

ps 我唔係想買...不過見隔離嘈到咁利害, 八吓唧 :selfpun: :selfpun: :selfpun: :selfpun:
peterso
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 Romrom-100Fun 發表於 2005-05-12, 15:57

我只用過#14 同 #18
感覺都非常好! 聽唔出有太大分別 :ebsmile:
圖檔
Romrom-100Fun
  頭像

2004-12-01, 18:43

文章發表人 Cabbage Patch Kids 發表於 2005-05-12, 15:59

NW其實一卷訂番
  頭像

文章發表人 是旦 發表於 2005-05-12, 16:19

peterso 寫:
是旦 寫:

XX = SS

X = B

:hit: :hit: :hit: :hit: :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh:

ps 我唔係想買...不過見隔離嘈到咁利害, 八吓唧 :selfpun: :selfpun: :selfpun: :selfpun:

冇買過﹐完全唔繞 :a003: :a003: :a003: :a003:
是旦

文章發表人 明天 發表於 2005-05-12, 16:30

其實又唔係話幾千蚊條

幾百蚊咪試下囉

唔岩咪放左佢

:048: :048:
明天
  頭像

2004-11-25, 21:40

文章發表人 Wildcat 發表於 2005-05-12, 16:55

:question2: 唔.......喱條問題好難答.............. :selfpun:
個人覺得已音色取向來講大家差不多,要AB比較先可以聽到分別. 但已外觀講個人覺得BXX的比較美觀. 同一套SYSTEM不宜插太多Northwire,如果唔係音色會比較淡(可能我鍾意食味精 :049: ).
圖檔

圖檔
Wildcat
Fun區 - 揸Fit人
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2004-11-30, 16:56

文章發表人 裡原叔 - 阿神 - 發表於 2005-05-12, 19:39

已下是我和bXX 兄的 e-mail, 也說出我對 lee 條線既小小睇法, 我都係上個禮拜先買........ so 我都重要多d時間去試....... :ebsmile: :ebsmile:

>From: "阿神" <vincent113@zzzzzzzz.com>
>To: <raid0101@ggggggg.com>
>Subject: Re: power cord
>Date: Tue, 10 May 2005 01:46:48 +0800
>
>Hi Bxx hing
>
>用左你條精制電原線後, 感覺上高音同中音清左開陽左(lee個係最大的改變), 分析力

>和動態都有一定的提升(聽陳潔麗愛的歌時d樂器比之前大聲返d) ....聽力有限只可以

>寫到咁多, lee 個價錢我覺得係合理冇問題, 但小弟個set 野真係唔見得人和重有

>很多地方須要改善......(淨係場身個插so 同d燈並聯同重係用緊個街邊$69既拖板呀
,
>又用DVD機同AV amp 撘單聽CD....(不過我始終AV為主力), d 擺位重有代改善.... (

>底音聽cd時有d失控) 以經失禮街方啦............
>
>anyway , thx for your 電原線 and wait for your any news
>
>裡原叔 - 阿神 -
>----- Original Message -----
>From: <raid0101@xxxxx.com>
>To: <vincent113@hhhhhhh.com>
>Sent: Friday, May 06, 2005 1:58 PM
>Subject: Re: power cord
>
>
> > Hi 阿神
> >
> > How's is Northwire 18A with Denon 3910?
> >
> > I hope you like its performance.
> >
> > Thanks and regards,
> > Dxxxy
最後由 裡原叔 - 阿神 - 於 2005-05-12, 22:52 編輯, 總共編輯了 1 次
我愛蒼井そら, 蒼井そら愛我
裡原叔 - 阿神 -
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-12-08, 19:31

上一頁下一頁

回到 影音至硬 fun 區