誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 18 位訪客

JVC HD-1 VS Sony VW-50 1080p投影機試睇會現場報導 (P.6)完

收集各樣器材討論同報告

JVC HD-1 VS Sony VW-50 1080p投影機試睇會現場報導 (P.6)完

文章發表人 Michael 發表於 2007-03-24, 14:40

仲未有得睇
淨企
:angry2:
Michael
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2006-11-22, 12:39

文章發表人 jv8803 發表於 2007-03-24, 14:41

吹吹佢 :048: :048:
jv8803
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-12-26, 01:39

文章發表人 Michael 發表於 2007-03-24, 14:42

唔知有冇巴打係現場呢
Michael
  頭像

文章發表人 Michael 發表於 2007-03-24, 14:48

開始啦 :patpat1:
Michael
  頭像

文章發表人 AVKK 發表於 2007-03-24, 17:37

No seat, No Sound. :a011: :a011: :a011:
人生如戲,戲如人生
AVKK
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2005-10-16, 04:23

文章發表人 Michael 發表於 2007-03-24, 17:58

剛剛離開
架機賣$46,000
可以林林

今曰睇,hddvd win bluray
Michael
  頭像

文章發表人 bobby chu 發表於 2007-03-24, 17:59

Michael 寫:剛剛離開
架機賣$46,000
可以林林

:love_china: :love_china: :love_china: :love_china: :love_china: :love_china: :love_china:
圖檔圖檔圖檔圖檔
bobby chu
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2005-12-16, 21:27

文章發表人 MartinTong 發表於 2007-03-24, 18:06

架機賣$46,000
可以林林

win ng win 過21K先
咪當買個教訓law, 一 d 都吾貴 : 錄自撲克王
:soThanks: :soThanks: :soThanks: :Thanks: :Thanks: :Thanks: :happy: :happy: :happy:

大富豪 寫:
私家飛机展有冇 invitation?
蘇富比拍賣有冇專人跟住?
去馬交一次有冇4-5億 credit?
上次求投資者有冇 invitation?
去 Hermes 有冇 kelly bag 現貨任要?
有冇連相都未睇就去訂部千二萬賓利?
有冇買幽靈之子打孖買(用 cash 紅黑各一)?
有冇去意大利四五十萬訂金線西装?
有冇去意大利十萬訂對鞋..一次訂幾對?
有冇用百幾萬買副敏魚膠食?
有冇用十幾萬買條大黃花煎?'

如果一樣都冇就做富豪做到好失敗

PS 以上全部真人真事..
MartinTong
  頭像

2004-11-23, 21:36

文章發表人 chowchow 發表於 2007-03-24, 18:36

MartinTong 寫:
架機賣$46,000
可以林林

:a009: :a009: :a009: :a009: :a009:
HIC LOCUS EST UBI MORS
GAUDET SUCCURRERE VITAE
chowchow
  頭像

2004-11-27, 10:35

文章發表人 peterso 發表於 2007-03-24, 18:44

chowchow 寫:
架機賣$46,000
可以林林

:a009: :a009: :a009: :a009: :a009:
:a004: :a004: :a004: :a004: :a004:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 Arsenal 發表於 2007-03-24, 19:41

peterso 寫:
chowchow 寫:
架機賣$46,000
可以林林

:a004: :a004: :a004: :a004: :a004:

:a004: :a004: :a004: :a004:
私はジェリーです
どうぞ よろしくお願いします

圖檔圖檔
Arsenal
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-11-08, 22:01

文章發表人 jyy 發表於 2007-03-24, 20:19

以一早預約式既show,今次是睇得最辛苦既一次! :angry:
我唔評論幾本雜誌一同去攪一個show係好定唔好!亦唔比意見今次show既形式係o岩定唔o岩!
但我只知開始時可以睇得哂一個畫面都好困難,唔好話可以睇哂兩個畫面作比較!亦都因少少事而有一些不愉快的情況發生。我睇show唔算多,但都唔少,這些少少不愉快事情以前未發生過! :coldsweat2: :unhappy:
今次我都唔係睇到完場先走,所以唔可以作詳盡報告。我冇睇到尾,所以唔知最終係邊部projector同HD1比較?但我估計到邊一部係HD1,右手果部,另一部可能係VW50在左手邊。請其他朋友話我知我有冇估錯。 :sorry:
自己小小觀感:
以開頭以default冇較機的情況下,如果冇錯右手邊果部係HD1,畫面偏紅,尤其係皮膚顏面,我就唔係咁欣賞。而另一部既膚色又傾向偏籃,但係睇得冇唔辛苦,亦都唔滿意。色溫兩部機相差好遠!
再看較過setting之後既畫面,兩者距離拉近左好多,但都可以看到兩機有分別。sharpiness方面相對唔係差好遠,色溫同反差都有些明顯分別。畫質傾向有唔同,喜歡邊種各自選擇。而HD1係好些,我覺得係理所當然!但你話我睇完HD1,會放棄VW50的感覺,冇,絕對冇呢種衝動!我自己覺得嬴唔到一條街。反差方面HD1實在好些少。
我呢個評論亦唔係好中肯,因我係站係右手邊,比較近直望右邊畫面(右手邊我估係HD1果部),而係大斜線去望另一個畫面。我認為最靚畫面係應該正面望,側望會係差些。
唔知其他朋友有冇其它意見。
jyy
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2005-08-14, 22:53

文章發表人 Michael 發表於 2007-03-24, 20:20

架機賣$46,000
可以林林

未睇過21k
唔知

今日玩收埋
唔知邊部打邊部
最後投晒票先開估

sorry vw50 Vs JVC
Source: PS3 & 肚臍牌日版 HD DVD(top model喎)

第一回合玩原廠設定

Sorry 偏藍
JVC 偏紅

黑位 jvc :004:

第二回合玩 Tune 機
話兩部機都set做 Pantone乜乜 standard (我唔識)

Tune完兩部機接近左好多
Sorry黑位都係輸
但唔計黑位 Sorry 係某d片中 win
我覺得JVC太colorful
Contrast太大,立體位強得黎好似over
Michael
  頭像

文章發表人 jv8803 發表於 2007-03-24, 20:31

jyy 寫:以一早預約式既show,今次是睇得最辛苦既一次! :angry:
我唔評論幾本雜誌一同去攪一個show係好定唔好!亦唔比意見今次show既形式係o岩定唔o岩!
但我只知開始時可以睇得哂一個畫面都好困難,唔好話可以睇哂兩個畫面作比較!亦都因少少事而有一些不愉快的情況發生。我睇show唔算多,但都唔少,這些少少不愉快事情以前未發生過! :coldsweat2: :unhappy:
今次我都唔係睇到完場先走,所以唔可以作詳盡報告。我冇睇到尾,所以唔知最終係邊部projector同HD1比較?但我估計到邊一部係HD1,右手果部,另一部可能係VW50在左手邊。請其他朋友話我知我有冇估錯。 :sorry:
自己小小觀感:
以開頭以default冇較機的情況下,如果冇錯右手邊果部係HD1,畫面偏紅,尤其係皮膚顏面,我就唔係咁欣賞。而另一部既膚色又傾向偏籃,但係睇得冇唔辛苦,亦都唔滿意。色溫兩部機相差好遠!
再看較過setting之後既畫面,兩者距離拉近左好多,但都可以看到兩機有分別。sharpiness方面相對唔係差好遠,色溫同反差都有些明顯分別。畫質傾向有唔同,喜歡邊種各自選擇。而HD1係好些,我覺得係理所當然!但你話我睇完HD1,會放棄VW50的感覺,冇,絕對冇呢種衝動!我自己覺得嬴唔到一條街。反差方面HD1實在好些少。
我呢個評論亦唔係好中肯,因我係站係右手邊,比較近直望右邊畫面(右手邊我估係HD1果部),而係大斜線去望另一個畫面。我認為最靚畫面係應該正面望,側望會係差些。

發生咩事 :question2: :question2:
jv8803
  頭像

2004-12-26, 01:39

文章發表人 MartinTong 發表於 2007-03-24, 21:53

jv8803 寫:
jyy 寫:以一早預約式既show,今次是睇得最辛苦既一次! :angry:
自己小小觀感:

發生咩事 :question2: :question2:

比人雞姦 :question2: :question2: :question2:
咪當買個教訓law, 一 d 都吾貴 : 錄自撲克王
:soThanks: :soThanks: :soThanks: :Thanks: :Thanks: :Thanks: :happy: :happy: :happy:

大富豪 寫:
私家飛机展有冇 invitation?
蘇富比拍賣有冇專人跟住?
去馬交一次有冇4-5億 credit?
上次求投資者有冇 invitation?
去 Hermes 有冇 kelly bag 現貨任要?
有冇連相都未睇就去訂部千二萬賓利?
有冇買幽靈之子打孖買(用 cash 紅黑各一)?
有冇去意大利四五十萬訂金線西装?
有冇去意大利十萬訂對鞋..一次訂幾對?
有冇用百幾萬買副敏魚膠食?
有冇用十幾萬買條大黃花煎?'

如果一樣都冇就做富豪做到好失敗

PS 以上全部真人真事..
MartinTong
  頭像

2004-11-23, 21:36

下一頁

回到 影音至硬 fun 區