誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 14 位訪客

啦叭線

收集各樣器材討論同報告

文章發表人 Wharf 發表於 2005-06-02, 00:32

裡原叔 - 阿神 - 寫:咁茶實用乜speaker 線for AV 係特別好家呢? :dont_un: :dont_un: :dont_un:

比d意見呀......

我個人覺得AV就要速道高, 分析好, 所以就用E隻-->ZION AG SP1純銀喇叭線 :inlove2:
附加檔案
喃嘸啊呢陀佛 :emitofo:
萬法唯識 心外無法; 唯心所現 唯識所變 ... 如何想則如何變
心如工畫師能畫諸世間.
You are what you think. Mind is the builder :
What you think, you become.
Wharf
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-04-12, 14:40

文章發表人 裡原叔 - 阿神 - 發表於 2005-06-02, 00:36

Wharf 寫:
裡原叔 - 阿神 - 寫:咁茶實用乜speaker 線for AV 係特別好家呢? :dont_un: :dont_un: :dont_un:

比d意見呀......

我個人覺得AV就要速道高, 分析好, 所以就用E隻-->ZION AG SP1純銀喇叭線 :inlove2:

睇個樣又係貴到 :vomit: :vomit: :vomit: :vomit: 個d wor~~~
我愛蒼井そら, 蒼井そら愛我
裡原叔 - 阿神 -
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-12-08, 19:31

文章發表人 Wharf 發表於 2005-06-02, 00:39

裡原叔 - 阿神 - 寫:
Wharf 寫:

比d意見呀......

睇個樣又係貴到 :vomit: :vomit: :vomit: :vomit: 個d wor~~~

比起樓上果D, 就吾貴 :modlaugh:
萬法唯識 心外無法; 唯心所現 唯識所變 ... 如何想則如何變
心如工畫師能畫諸世間.
You are what you think. Mind is the builder :
Wharf
  頭像

文章發表人 ANPANMAN 發表於 2005-06-02, 00:46

是旦 寫:Chord Company Carnival Classic聽歌用 :001:
圖檔

我剪左一尺黎做 jumper :modlaugh:
ANPANMAN
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2005-01-12, 22:49

文章發表人 Wharf 發表於 2005-06-02, 00:50

ANPANMAN 寫:
是旦 寫:Chord Company Carnival Classic聽歌用 :001:
圖檔

咁樣玩bi-wire好重皮 :ebsmile:
心如工畫師能畫諸世間.
Wharf
  頭像

文章發表人 Cabbage Patch Kids 發表於 2005-06-02, 09:47

[quote="SKA"][quote="Cabbage Patch Kids"]以前用過
Cabbage Patch Kids
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2005-02-01, 09:51

文章發表人 拓荒者 發表於 2005-06-02, 09:52

好pro喎 ...... :038:
AV100FUN 不論是投影雞 :a005:(Projector)定還是蛋雞 :lightbulb:(CRT)播得出靚畫面就是好雞... :a012:!!!
『影音的執著...!!!』『我的"一人小天地"影音組合...!!!』『摩斯密碼翻譯器』WallpaperMyFavoritesDVD
列 . ~『DVD機篇!!!』~『擴音機篇!!!』~『揚聲器篇!!!』
圖檔...嗚謝浮浮貓提供
《莫生氣》 人生就像一場戲,因為有緣才相聚。
相扶到老不容易,是否更該去珍惜。為了小事發脾氣,回頭想想又何必。別人生氣我不氣,氣出病來無人替。
我若氣死誰如意,況且傷神又費力。鄰居親朋不要比,兒孫瑣事由他去。吃苦享樂在一起,神仙羨慕好伴侶。
拓荒者
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2004-12-30, 08:52

文章發表人 是旦 發表於 2005-06-02, 09:56

Wharf 寫:
ANPANMAN 寫:
圖檔

咁樣玩bi-wire好重皮 :ebsmile:

Carnival only $20/feet, so cheap, but good sound.
I try to use Carnival for HF, Ecosse CS2.3 for LF, result is good. :001: :001: :001: :001:
是旦

2004-11-24, 17:04

文章發表人 Castello 發表於 2005-06-02, 10:07

是旦兄,

可否告知在何處可找到你提及的喇叭線? 謝謝. :sorry: :sorry:
Castello
  頭像

2004-11-25, 12:51

文章發表人 史史 發表於 2005-06-02, 11:06

我想問下有 DBS o既線同冇 DBS o既線分別有幾大呀??? :confused2: :confused2:
*****我最 LIKE 的囡囡*****

圖檔圖檔
史史
  頭像

2004-11-23, 06:54

文章發表人 初哥 發表於 2005-06-02, 11:07

史史 寫:我想問下有 DBS o既線同冇 DBS o既線分別有幾大呀??? :confused2: :confused2:

咁我又想問下,乜野叫DBS呀???? :sorry: :sorry: :sorry: (唔係玩野架 :inlove2: )
圖檔
初哥
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2005-03-18, 15:34

文章發表人 MartinTong 發表於 2005-06-02, 11:10

初哥 寫:
史史 寫:我想問下有 DBS o既線同冇 DBS o既線分別有幾大呀??? :confused2: :confused2:

咁我又想問下,乜野叫DBS呀???? :sorry: :sorry: :sorry: (唔係玩野架 :inlove2: )

c c la
http://www.soundstage.com/revequip/audi ... olcano.htm
MartinTong
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-11-23, 21:36

文章發表人 Wharf 發表於 2005-06-02, 11:15

初哥 寫:

Development Bank of Singapore (係玩野架 :a010: )
心如工畫師能畫諸世間.
Wharf
  頭像

文章發表人 silver_chariot 發表於 2005-06-02, 11:58

See here:

http://www.audioholics.com/techtips/aud ... espons.php
silver_chariot
  頭像

2004-11-23, 08:31

文章發表人 初哥 發表於 2005-06-02, 12:00

Wharf 寫:
初哥 寫:

Development Bank of Singapore (係玩野架 :a010: )

哦,即係星展 :051: :051: :a010:
圖檔
初哥
  頭像

2005-03-18, 15:34

上一頁下一頁

回到 影音至硬 fun 區