誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 8 位訪客

功夫熊貓 ..... J J 小評 (含內容)

dvd 碟評, CD 碟評, 推介最終歸宿

功夫熊貓 ..... J J 小評 (含內容)

文章發表人 lkljason 發表於 2008-11-23, 16:54

呢套戲o係資料搜集相信落過d功夫,例如d人名都會包含唔同意思,例如師傅個名叫施福 (seafood),中英字都玩晒,又例如師公個名叫胡貴,實際佢係一隻烏"歸",呢d細微野都會令我會心微笑,同埋導演係老外,但拍出黎既效果都幾有中國特色,唔通佢住o係唐人街既?XDDDDDDDDDD

講翻套戲,配音陣容相當強勁,英語版配音由笑匠積伯克聲演阿寶、成龍聲演靈猴,安祖蓮娜祖莉就係飛虎女,而香港代表就有陳奕迅、何韻詩同何超儀...等等配音!而今日我有d眼訓,加上懶睇字幕,所以睇住粵語版先,有機會至再睇多次英文版。故事非常簡單,講一隻癡肥熊貓,原來係命中注定既龍戰士,而呢個龍戰士係大壞蛋大豹既"黑"星,訓練初期笑料百出,到最後無招勝有招打敗壞人。

套戲初期講真我覺得有dd悶 ,好彩只係初期,之後漸漸吸引翻d,都可以一睇既動畫,但以dreamwork既動畫黎講,我都係鐘意史力加多d!
我係lkljason
呢個係我既私人Blog
得閒就入o黎Hair o下啦
http://hk.myblog.yahoo.com/ansonleung29/
lkljason
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2005-10-12, 10:47

Re: 功夫熊貓 ..... J J 小評 (含內容)

文章發表人 peterso 發表於 2008-11-23, 17:04

:sorry: :sorry: :sorry: :sorry: :048: :048: :048: :048:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 concyclic 發表於 2008-11-23, 17:06

:clap2hands :clap2hands :clap2hands :sorry: :sorry: :sorry:
一隻癡肥熊貓-->妄煮+DD :gagag: :gagag: :gagag:
圖檔圖檔
圖檔
:010: 樹多必有枯枝 人多必有白痴 :010:
concyclic
Fun區皇室 - PinkG首腦
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2008-01-20, 19:37

文章發表人 cheuk yu爸爸 發表於 2008-11-23, 17:28

:sorry: :sorry: :sorry: :sorry: :sorry:

呢套o野真係唔錯 :a012: ,我同親cheuk yu睇卡通片,次次開場唔夠10分鐘就 :044: ,o尋晚同cheuk yu一齊睇,一路睇一路 :biglaugh:,睇足全場 ! :modlaugh:
圖檔
唔係間唔中有人咁抵得諗出o黎柒o下, 100Fun鞭有咁鳩仙? :048:
cheuk yu爸爸
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2004-11-18, 13:42

文章發表人 CCKit 發表於 2008-11-23, 19:22

固體蛇 寫:
concyclic 寫: :clap2hands :clap2hands :clap2hands :sorry: :sorry: :sorry:
一隻癡肥熊貓-->妄煮+DD :gagag: :gagag: :gagag:

妄煮同DD o既愛情結精 :Vomit2:

真令人
圖檔圖檔
CCKit
  頭像

2008-01-26, 20:06

文章發表人 michael23 發表於 2008-11-23, 19:29

:038: :038: :038:
michael23
  頭像

2005-11-04, 22:27

文章發表人 frankiepoon 發表於 2008-11-23, 19:38

就係等緊粵語音軌 :001:
frankiepoon
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2007-01-01, 17:21

文章發表人 老陳 發表於 2008-11-23, 19:48

:sorry: :sorry: :sorry:
老陳
  頭像

2005-08-30, 20:26

回到 CD/DVD 評 Fun 站