誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 5 位訪客

睇左 "七劍" DVD

dvd 碟評, CD 碟評, 推介最終歸宿

睇左 "七劍" DVD

文章發表人 AV新手 發表於 2005-10-01, 14:13

"徐克" 今次明顯無上幾套 黑俠2 / 順流逆流 /蜀山傳 玩得咁多表面野
無論劇情及武打都較實而不華...穩重好多
如果想睇類似 "十面埋伏" 個類型動作片恐怕要失望

"七劍" 主線集中係 "四劍" 身上
戲份大家都好平均
所以 黎明 / 楊采妮 戲份都無特別重
反而尾段打大佬個場戲落係 "甄子丹" 身上

我覺得套戲拍得真係唔差
10分會比7分
悶場一定有但係好少 (至少無 "頭文字D" 咁多悶場先)
因為套戲動作場面好多 ... 唯一可惜係武打場面無邊場特別令人印象非常深刻 ... 因為場場都好平均

畫質絕對OK好清晰
音質雖然只係DD5.1 ... 但係BASS幾勁 ... 音效方向感做得好好

圖檔
AV新手
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2005-06-17, 19:54

文章發表人 peterso 發表於 2005-10-01, 14:53

好...千萬個唔該...我等緊我細佬睇完比我 :048: :048: :048: :048: :048: :048:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 史史 發表於 2005-10-01, 16:54

peterso 寫:好...千萬個唔該...我等緊我細佬睇完比我 :048: :048: :048: :048: :048: :048:

唔,我就反而覺得都幾差下,冇左以前黃飛鴻個一種感覺.......

應打既地方唔打,唔應打既地方就打........

最慘既係配樂,唔岩 feel 既.............. :a011: :a011: :a011:

10 分我最多俾 4 分。 :unhappy: :unhappy: :unhappy:

其實睇下票房就知啦!! :ebsmile:
*****我最 LIKE 的囡囡*****

圖檔圖檔
史史
Fun區 - 黑龍總司令
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2004-11-23, 06:54

文章發表人 MartinTong 發表於 2005-10-01, 16:55

但係d聲效得唔得
MartinTong
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-11-23, 21:36

文章發表人 ibat@sky 發表於 2005-10-01, 17:12

4分
差不多了
奶奶地
ibat@sky
Fun區皇室 - PinkG首腦

2005-07-31, 02:08

文章發表人 仕嘉 發表於 2005-10-01, 23:25

史史 寫:
peterso 寫:好...千萬個唔該...我等緊我細佬睇完比我 :048: :048: :048: :048: :048: :048:

唔,我就反而覺得都幾差下,冇左以前黃飛鴻個一種感覺.......

應打既地方唔打,唔應打既地方就打........

最慘既係配樂,唔岩 feel 既.............. :a011: :a011: :a011:

10 分我最多俾 4 分。 :unhappy: :unhappy: :unhappy:

其實睇下票房就知啦!! :ebsmile:

好似d台灣劇咁 :a006: [/b]
勉強中.....
圖檔
圖檔I believe I can fly...I believe I can touch the sky...
圖檔
圖檔
仕嘉
  頭像

2005-08-17, 18:46

文章發表人 sharkman 發表於 2005-11-20, 01:50

把諗!!
奶哂啦~~~~ :050:
sharkman
  頭像

2005-05-28, 21:47

回到 CD/DVD 評 Fun 站