誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 2 位訪客

禮儀師之奏鳴曲.....小評

dvd 碟評, CD 碟評, 推介最終歸宿

禮儀師之奏鳴曲.....小評

文章發表人 lkljason 發表於 2009-04-11, 14:22

比較平淡既電影,用死人化妝師呢個行業o黎帶出生與死既微妙關系,整套戲唔會令你有恐怖既感覺,男主角誤打誤撞入行,初次接觸屍體既經歷亦帶出一dd既笑位,而睇完呢套戲令大家體會到係在生既人要尊重,死人亦都要同樣得到尊重,當然襯在生既時候更加要真惜眼前人啦,娛樂性唔好期望好高,但令我有追看既感覺,如果比港產片拍呢種戲,估計多數會用恐怖做selling point黎吸引觀眾入場,我個人就覺得幾好睇勒,當然男女主角本木同廣末都係我想睇呢套戲既原因,題材幾特別既電影,拎到最佳外語片都算實至明歸~~~值得一看!
我係lkljason
呢個係我既私人Blog
得閒就入o黎Hair o下啦
http://hk.myblog.yahoo.com/ansonleung29/
lkljason
Fun區 - 揸Fit人
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2005-10-12, 10:47

Re: 禮儀師之奏鳴曲.....小評

文章發表人 motobee 發表於 2009-04-11, 14:30

:love_china: :love_china: :love_china:
motobee
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-26, 13:00

文章發表人 peterso 發表於 2009-04-11, 14:35

:sorry: :sorry: :sorry:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 jv8803 發表於 2009-04-11, 14:52

必睇 :001:
jv8803
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-12-26, 01:39

文章發表人 chowchow 發表於 2009-04-12, 00:35

:sorry: :sorry: :sorry:
HIC LOCUS EST UBI MORS
GAUDET SUCCURRERE VITAE
chowchow
  頭像

2004-11-27, 10:35

文章發表人 karencho 發表於 2009-04-12, 00:36

:love_china: :love_china: :love_china:
karencho
Fun區皇室 - PinkG首腦
Fun區皇室 - PinkG首腦

2008-11-23, 00:25

文章發表人 cyrux 發表於 2009-04-12, 00:38

好睇...睇到最後仲想 :042: :042: :042: :042:
cyrux
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-10-02, 13:31

文章發表人 heihei 發表於 2009-04-12, 00:50

:042: :042: :042: :042: :042: :love_china: :love_china: :love_china:
又要從新離過啦,我會努力
heihei
Fun區 - 黑龍總司令
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2007-04-17, 01:10

文章發表人 xx666hk 發表於 2009-04-12, 01:30

應該叫醫院做殯儀嘅人睇下
AV Amp : Pioneer AV Amp LX81
Blue-Ray player : Pioneer BDP-LX71
Front Speaker : Jm lab 807V
Center Speaker : Jm lab CC 800V
Rear Speaker : Jm lab : Sib
Sub-wooder : Sunfire HRS 10
2 ch amp : Onix RA 120 MK III
CD player : Onix CD-3
xx666hk
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2007-08-25, 01:42

文章發表人 avfunfun 發表於 2009-04-12, 10:37

一定睇
avfunfun
  頭像

2007-12-13, 12:14

文章發表人 tiny_leica 發表於 2010-09-28, 00:08

Really a good movie!!
tiny_leica
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2010-09-26, 21:02

文章發表人 shearer 發表於 2010-10-08, 10:05

廣未涼子做得唔錯
如果我老婆係呢套戲入面既廣未就好喇
shearer
  頭像

2007-10-01, 23:10

文章發表人 dan_tsetse 發表於 2011-02-17, 19:58

我喊左好多次, 真係好有意思
dan_tsetse
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2011-02-17, 19:02

回到 CD/DVD 評 Fun 站