誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 5 位訪客

哈利波特4與火焰柸觀後小報告

dvd 碟評, CD 碟評, 推介最終歸宿

哈利波特4與火焰柸觀後小報告

文章發表人 浪子PC 發表於 2005-12-02, 11:41

依個報告本應尋晚打既﹐不過小弟internet依兩日都有問題而上唔到網﹐所以就遲左小小。

小弟尋日牛一﹐朋友一早買了飛請我睇哈利4首影。
依家就簡簡單單咁寫小小野出黎俾大家參考一下﹐但小弟不才﹐寫得唔好就請見諒 :sorry: :sorry:

故事﹕內容我就唔講喇﹐因為好多雜誌同埋電影簡介一早已經講過﹐我睇完奪戲都覺得簡介基本上都講哂所有內容。但故事本身唔錯﹐拍得好好﹐都無乜悶場﹐有少少懸疑片既成份。

畫面﹕ 奪戲暗位都幾多﹐出碟時應該都可以試暗位。不過今次朋友請我去個間戲院就唔知係咪有D舊﹐日頭就好似陰天﹐夜晚就連人樣都差D睇唔清楚﹐都唔知係咪個燈膽太舊﹐無乜力水 :a007: :a007: :a007: :a007: 。 XYZ&%##!@#$

音汁﹕ 無乜大場面﹐所以聽得清清楚楚就算過關。

總結﹕ 小弟覺得今集係四集之中拍得最好既一集﹐故事通順﹐只有很少很少地方可以反搏﹐今集有對某幾位角色既內心戲﹐雖然著眼不多﹐但都可以了解一下該角色既想法。今集既魔法場面雖然不多﹐但都對整體無影響。之前報張經常講的那位香港女角﹐基本上戲份唔多﹐都係行行企企﹐食飯兩味個種。小弟對佢就無乜特別好感。
(以上只係小弟個人小意見﹐所謂各花入各眼﹐唔岩聽都唔好 :hit: )

P.S 小弟去睇個場由於好多死靚妹﹐一有靚仔出場就即刻尖叫﹐佢露眉呀﹐搞到成場都好似睇偶像演唱會咁 :a007: :a007: :flareup: :flareup: :a011: :a011:
浪子PC
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2005-10-20, 12:49

文章發表人 初哥 發表於 2005-12-02, 11:43

我第一至三集都無睇過 :selfpun: :selfpun: :selfpun: :selfpun:
圖檔
初哥
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2005-03-18, 15:34

文章發表人 tonyling 發表於 2005-12-02, 11:43

:sorry: :sorry:
tonyling
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-04-20, 11:34

文章發表人 chowchow 發表於 2005-12-02, 11:43

:sorry: :sorry: :sorry: :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh:
chowchow
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-11-27, 10:35

文章發表人 拓荒者 發表於 2005-12-02, 11:45

:sorry: :sorry: :sorry:

唔該晒 :sorry: ,呢d大片一完要.........................

:004:
AV100FUN 不論是投影雞 :a005:(Projector)定還是蛋雞 :lightbulb:(CRT)播得出靚畫面就是好雞... :a012:!!!
『影音的執著...!!!』『我的"一人小天地"影音組合...!!!』『摩斯密碼翻譯器』WallpaperMyFavoritesDVD
列 . ~『DVD機篇!!!』~『擴音機篇!!!』~『揚聲器篇!!!』
圖檔...嗚謝浮浮貓提供
《莫生氣》 人生就像一場戲,因為有緣才相聚。
相扶到老不容易,是否更該去珍惜。為了小事發脾氣,回頭想想又何必。別人生氣我不氣,氣出病來無人替。
我若氣死誰如意,況且傷神又費力。鄰居親朋不要比,兒孫瑣事由他去。吃苦享樂在一起,神仙羨慕好伴侶。
拓荒者
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2004-12-30, 08:52

文章發表人 Cabbage Patch Kids 發表於 2005-12-02, 11:48

?鶢k角?鰜}唔見?鷐?洬O? :a013:

應該?鷅t技。 :ebsmile:
Cabbage Patch Kids
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2005-02-01, 09:51

文章發表人 peterso 發表於 2005-12-02, 11:55

補句..happy birthday :048: :048: :048: :048:

哈仔一向都係黑媽媽 :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 浪子PC 發表於 2005-12-02, 12:07

CPK兄

唔太明你想講乜﹐因為好多字睇唔到﹐請見諒 :sorry: :sorry:

如果係話演技﹐都算唔錯﹐今集哈利仔演得唔錯﹐由其最後。。。。 :043: :043:
浪子PC
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

文章發表人 浪子PC 發表於 2005-12-02, 12:14

皮蛋兄
多謝哂 :sorry: :sorry: :sorry: :sorry:

我都知依奪戲一向都多暗位﹐但個間戲院就真係 :dont_agree: :dont_agree: ﹐明明睇落好似好好陽光架喎﹐乜搞到好似就黎落雨咁﹐有時又會有D花畫面(我唔知點講)﹐好似N年前D港片﹐飛林唔好咁。

如果可以﹐我直頭話我請反佢去我睇開個間﹐哈哈。不過算啦﹐佢都唔識依D野。都好多謝佢﹗﹗
浪子PC
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

文章發表人 Old Man 發表於 2005-12-02, 12:18

我打算去IFC睇, 聽講環境好. 請問係咪有得網上訂票 (未試過)??
Old Man

2005-08-20, 15:00

文章發表人 SKA 發表於 2005-12-02, 12:21

年年睇開...掂唔掂都睇 :ebsmile:
圖檔
圖檔圖檔圖檔
圖檔
男兒天職保家眷,頂唔倒都要頂 :on_press: :on_press: :on_press:
SKA
  頭像

2004-11-19, 23:31

文章發表人 拓荒者 發表於 2005-12-02, 12:21

係喎 :question2: ,唔記得補祝你牛一 :ebsmile: ........HAPPY BIRTHER :011: :011: :011:
:give: :give: :give:
:drink1: :drink1: :drink1:
:clap2hands :clap2hands :clap2hands
AV100FUN 不論是投影雞 :a005:(Projector)定還是蛋雞 :lightbulb:(CRT)播得出靚畫面就是好雞... :a012:!!!
『影音的執著...!!!』『我的"一人小天地"影音組合...!!!』『摩斯密碼翻譯器』WallpaperMyFavoritesDVD
列 . ~『DVD機篇!!!』~『擴音機篇!!!』~『揚聲器篇!!!』
圖檔...嗚謝浮浮貓提供
《莫生氣》 人生就像一場戲,因為有緣才相聚。
相扶到老不容易,是否更該去珍惜。為了小事發脾氣,回頭想想又何必。別人生氣我不氣,氣出病來無人替。
我若氣死誰如意,況且傷神又費力。鄰居親朋不要比,兒孫瑣事由他去。吃苦享樂在一起,神仙羨慕好伴侶。
拓荒者
  頭像

2004-12-30, 08:52

文章發表人 Cabbage Patch Kids 發表於 2005-12-02, 12:26

浪子PC 寫:CPK兄

唔太明你想講乜﹐因為好多字睇唔到﹐請見諒 :sorry: :sorry:

如果係話演技﹐都算唔錯﹐今集哈利仔演得唔錯﹐由其最後。。。。 :043: :043:

對不起,我有偏見, :selfpun: 始終覺得哈仔無乜演技,成場戲表情如一。
Cabbage Patch Kids
  頭像

2005-02-01, 09:51

文章發表人 billyla 發表於 2005-12-02, 12:29

:clap2hands :clap2hands :clap2hands :eusa_clap: :give: :drink1:
billyla
  頭像

2005-07-19, 14:38

文章發表人 ibat@sky 發表於 2005-12-02, 12:30

生日快樂

祝你搵到錢,有靚女送上門
命運在我手?
ibat@sky

2005-07-31, 02:08

下一頁

回到 CD/DVD 評 Fun 站