誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 3 位訪客

李克勸演奏廳 簡報

dvd 碟評, CD 碟評, 推介最終歸宿

李克勸演奏廳 簡報

文章發表人 ibat@sky 發表於 2005-12-03, 00:24

:great: :great: :great: :great: :great:

第一句要講就係,去買吧,不會錯

入正題:
我部dvd player 安橋502,兩面都無問題

先睇dvd先,用dts 96/24,畫面,好清,
燈光方面,控制得好好,可作demo 碟
作觀賞用也是不錯,鏡頭,剪接也很流暢
再看看bit rate, keep 7-8 mbps,唔怪得
細節也很多,克勤面上凹凸也看見,
不過化裝和燈光幫助下,也不會 :Vomit2:
背境較暗,有少少noise,相信用高級機會有改善

dvd 音質,我只覺一般般,可能我的703 和 proaudio
不是播音樂的材料,不過包圍感不錯,
不知道為何,第四首後的錄音,是好過前三首多的
自問不是寫report能手,dvd方面所以算了
附加檔案
最後由 ibat@sky 於 2005-12-03, 00:41 編輯, 總共編輯了 1 次
命運在我手?
ibat@sky
Fun區皇室 - PinkG首腦

2005-07-31, 02:08

文章發表人 ibat@sky 發表於 2005-12-03, 00:35

CD方面
不用av amp了
照用dvd 機作cd transport,mf xdac 作解碼,
科寶el34
最後由 ibat@sky 於 2005-12-03, 00:40 編輯, 總共編輯了 1 次
命運在我手?
ibat@sky

文章發表人 咖喱啡 發表於 2005-12-03, 00:37

:sorry: :sorry: :sorry:
祝AV100Fun各位兄弟, 繼續Fun。Fun。。Fun。。。
咖喱啡
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2005-10-07, 21:21

文章發表人 我係野蠻師兄 發表於 2005-12-03, 00:38

:clap2hands :clap2hands :clap2hands :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :a012:
:inlove2: :inlove2: :inlove2: 我愛全智賢 ~ 全智賢愛我 :inlove2: :inlove2: :inlove2:

圖檔

圖檔
我係野蠻師兄
  頭像

2005-01-28, 17:24

文章發表人 minitea 發表於 2005-12-03, 00:45

咁快完事 :a013:

:clap2hands :clap2hands :clap2hands
minitea

2005-11-16, 00:04

文章發表人 ibat@sky 發表於 2005-12-03, 00:50

再補充少少

睇完dvd,要睇making of
畫汁一樣好清,再睇睇bit rate
唔係嘛,都有7-8M
連訪問人聲都好好聽,好自然

其中有一兩段影克勤錄音中
其聲音聽看由正式錄音咪收的
但聽到無作太大修改
background noise幾大下
但好自然,而且rawraw地
我幾鐘意
命運在我手?
ibat@sky

文章發表人 wmmokk 發表於 2005-12-03, 00:57

:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

不過我唔買 :notinterest: :004:
wmmokk
  頭像

2005-04-05, 10:08

文章發表人 cheuk yu爸爸 發表於 2005-12-03, 01:04

:clap2hands :clap2hands :sorry: :sorry:
:money: ?
圖檔
唔係間唔中有人咁抵得諗出o黎柒o下, 100Fun鞭有咁鳩仙? :048:
cheuk yu爸爸
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2004-11-18, 13:42

文章發表人 SKA 發表於 2005-12-03, 01:04

cheuk yu爸爸 寫::clap2hands :clap2hands :sorry: :sorry:
:money: ?

可以check埋你部雞播唔播倒 :005:
圖檔
圖檔圖檔圖檔
圖檔
男兒天職保家眷,頂唔倒都要頂 :on_press: :on_press: :on_press:
SKA
  頭像

2004-11-19, 23:31

文章發表人 MartinTong 發表於 2005-12-03, 01:14

咪當買個教訓law, 一 d 都吾貴 : 錄自撲克王
:soThanks: :soThanks: :soThanks: :Thanks: :Thanks: :Thanks: :happy: :happy: :happy:

大富豪 寫:
私家飛机展有冇 invitation?
蘇富比拍賣有冇專人跟住?
去馬交一次有冇4-5億 credit?
上次求投資者有冇 invitation?
去 Hermes 有冇 kelly bag 現貨任要?
有冇連相都未睇就去訂部千二萬賓利?
有冇買幽靈之子打孖買(用 cash 紅黑各一)?
有冇去意大利四五十萬訂金線西装?
有冇去意大利十萬訂對鞋..一次訂幾對?
有冇用百幾萬買副敏魚膠食?
有冇用十幾萬買條大黃花煎?'

如果一樣都冇就做富豪做到好失敗

PS 以上全部真人真事..
MartinTong
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-11-23, 21:36

文章發表人 ibat@sky 發表於 2005-12-03, 01:17

:share:
附加檔案
命運在我手?
ibat@sky

文章發表人 ibat@sky 發表於 2005-12-03, 01:17

:share:
附加檔案
命運在我手?
ibat@sky

文章發表人 ibat@sky 發表於 2005-12-03, 01:18

:007:
附加檔案
命運在我手?
ibat@sky

文章發表人 ibat@sky 發表於 2005-12-03, 01:19

:008:
附加檔案
命運在我手?
ibat@sky

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-12-03, 04:38

:sorry: :sorry: :sorry: :clap2hands :clap2hands :clap2hands
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

2004-11-16, 16:13

下一頁

回到 CD/DVD 評 Fun 站