誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 10 位訪客

NANA 小評 - 小含內容

dvd 碟評, CD 碟評, 推介最終歸宿

NANA 小評 - 小含內容

文章發表人 lkljason 發表於 2006-03-23, 00:39

今晚襯有空檔睇左呢套戲,印像中日本漫畫改篇既電影一般影評都麻麻,唔係話唔跟原著就話好多細節無晒,好抱歉~~呢套既原著我無睇過,所以有無改有無盛我真係唔知,我而家純以一個未接觸過呢本漫畫既觀眾黎評,等你地知道我以乜野標準黎睇呢套戲。(車~~廢話呀!) :biglaugh:

好~~言歸正傳講翻齣戲,故事內容講乜你地睇故事大綱約略都知勒,我唔多講。我之前對中島美嘉無乜好感,覺得又唔靚個樣又唔知點咁樣,但睇完套戲之後竟然有d like佢,佢個角色實在非常之討好,演譯得亦都好正 (梗正啦!做翻自己炸嘛~~ )。而另外個主角奈奈,樣字唔係太標清,但笑容搭夠,i like it~ (你有邊條女唔like架~~ ) 。套戲有感動位,小小笑位,再加上有友情線,叉唔多成兩粒鐘都好充實,我個人就覺得無悶場勒! :a012: :a012: :a012:

提一提裡面除左首NANA主題曲幾好聽外,另外有條女唱果首慢歌都好好feel架!值得留意 :a009:
總結,未睇既快睇,睇左既都不妨買隻黎儲,套戲比我預期中好睇,其待港版快d出買翻隻黎儲先 (如果出得好既話啦當然~~ :a010: )
報告完畢
附加檔案
我係lkljason
呢個係我既私人Blog
得閒就入o黎Hair o下啦
http://hk.myblog.yahoo.com/ansonleung29/
lkljason
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2005-10-12, 10:47

文章發表人 chiuching 發表於 2006-03-23, 00:41

:sorry: :sorry: :sorry:
我話:『早買早享受喎。』
老細就話:『遲買多折扣喎。』
屋企個forum
chiuching
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-11-05, 00:54

文章發表人 miipp 發表於 2006-03-23, 00:45

:sorry: :sorry: :sorry: :sorry:
miipp
  頭像

2005-03-27, 23:13

Re: NANA 小評 - 小含內容

文章發表人 peterso 發表於 2006-03-23, 00:46

lkljason 寫:今晚襯有空檔睇左呢套戲,印像中日本漫畫改篇既電影一般影評都麻麻,唔係話唔跟原著就話好多細節無晒,好抱歉~~呢套既原著我無睇過,所以有無改有無盛我真係唔知,我而家純以一個未接觸過呢本漫畫既觀眾黎評,等你地知道我以乜野標準黎睇呢套戲。(車~~廢話呀!) :biglaugh:

好~~言歸正傳講翻齣戲,故事內容講乜你地睇故事大綱約略都知勒,我唔多講。我之前對中島美嘉無乜好感,覺得又唔靚個樣又唔知點咁樣,但睇完套戲之後竟然有d like佢,佢個角色實在非常之討好,演譯得亦都好正 (梗正啦!做翻自己炸嘛~~ )。而另外個主角奈奈,樣字唔係太標清,但笑容搭夠,i like it~ (你有邊條女唔like架~~ ) 。套戲有感動位,小小笑位,再加上有友情線,叉唔多成兩粒鐘都好充實,我個人就覺得無悶場勒! :a012: :a012: :a012:

提一提裡面除左首NANA主題曲幾好聽外,另外有條女唱果首慢歌都好好feel架!值得留意 :a009:
總結,未睇既快睇,睇左既都不妨買隻黎儲,套戲比我預期中好睇,其待港版快d出買翻隻黎儲先 (如果出得好既話啦當然~~ :a010: )
報告完畢

中島美嘉無乜好感,覺得又唔靚個樣又唔知點咁樣, x2... :048: :048: :048:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 tonyling 發表於 2006-03-23, 00:48

DLLM
tonyling
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-04-20, 11:34

文章發表人 MartinTong 發表於 2006-03-23, 00:54

:sorry: :sorry: :sorry: :sorry: :sorry: :sorry: :great:
咪當買個教訓law, 一 d 都吾貴 : 錄自撲克王
:soThanks: :soThanks: :soThanks: :Thanks: :Thanks: :Thanks: :happy: :happy: :happy:

大富豪 寫:
私家飛机展有冇 invitation?
蘇富比拍賣有冇專人跟住?
去馬交一次有冇4-5億 credit?
上次求投資者有冇 invitation?
去 Hermes 有冇 kelly bag 現貨任要?
有冇連相都未睇就去訂部千二萬賓利?
有冇買幽靈之子打孖買(用 cash 紅黑各一)?
有冇去意大利四五十萬訂金線西装?
有冇去意大利十萬訂對鞋..一次訂幾對?
有冇用百幾萬買副敏魚膠食?
有冇用十幾萬買條大黃花煎?'

如果一樣都冇就做富豪做到好失敗

PS 以上全部真人真事..
MartinTong
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-11-23, 21:36

文章發表人 yawoo 發表於 2006-03-23, 00:56

美嘉is the best!
:clap2hands :clap2hands :clap2hands :clap2hands :clap2hands
yawoo
  頭像

2005-08-22, 13:11

文章發表人 浮浮貓 發表於 2006-03-23, 01:12

:sorry: :sorry: :sorry: :sorry: :sorry:
:008: :008: :008: :008: :008:佢唔係一粒普通既 :008: , 佢係 :051: :050: :008:

迎接清高新世代, 你準備好未 :a012:
HDPGReady

只要你有 :008: :008: :008: , 就可以做業主 :eusa_dance:

環保無罪, support有你 :love_china: :love_china: :love_china:
浮浮貓
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2006-01-17, 17:04

文章發表人 初哥 發表於 2006-03-23, 01:35

:sorry: :sorry: :sorry: :sorry: :sorry: :sorry:
圖檔
初哥
  頭像

2005-03-18, 15:34

文章發表人 billyla 發表於 2006-03-23, 10:51

billyla
  頭像

2005-07-19, 14:38

文章發表人 RS 200 發表於 2006-03-23, 10:59

RS 200
  頭像

2006-01-12, 10:44

文章發表人 cckeric 發表於 2006-03-23, 11:08

:dont_un: :dont_un: :dont_un: R3....already released??
圖檔
cckeric
  頭像

2005-11-21, 11:00

文章發表人 kowkow 發表於 2006-03-23, 12:10

:great: :great:
Japan version or korea??
一親香澤,無悔今生 !!!!
時間像乳溝一樣,
擠一擠還是有的!!

My Photo Album,多多指點:
http://www.fotop.net/kowloon
kowkow
  頭像

2005-11-01, 13:16

文章發表人 cckeric 發表於 2006-03-23, 12:12

kowkow 寫::great: :great:
Japan version or korea??

cckeric 寫::sorry: :sorry: :sorry:

:dont_un: :dont_un: :dont_un: R3....already released??

or R6??

:question2: :question2: :question2:
圖檔
cckeric
  頭像

2005-11-21, 11:00

文章發表人 kevincsw 發表於 2006-03-23, 12:20

:sorry: :sorry: :sorry: :sorry:
kevincsw

下一頁

回到 CD/DVD 評 Fun 站