誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 12 位訪客

Memoirs Of A Geisha 藝伎回憶錄 - 孖碟3區報告 (含內容)

dvd 碟評, CD 碟評, 推介最終歸宿

Memoirs Of A Geisha 藝伎回憶錄 - 孖碟3區報告 (含內容)

文章發表人 lkljason 發表於 2006-04-18, 00:45

http://www.post76.com/modules/newbb/vie ... mpost33767

今晚諗住電視無乜野睇試試呢套d畫質,點知唔睇尤自可,一睇就停唔到,最後都係成套睇晒。9點半開場睇到成11點幾,天呀~~~聽日點返工呀

好啦!講完笑講返出戲,套戲係講阿千代(藝名叫小白合)被賣落社做雞~~sorry!做藝伎至岩 (唔同架,藝伎賣藝不賣身架,不過最小都要賣一次比果個唔知恩乜鬼既人,即係乜?咪即係賣處囉 :biglaugh: )成長當中結識到個會長 (頂~~分明係金魚佬啦,細細個就已經喉住人~~ :a002: ),咁阿千代就好順理成章被呢個會長吸引住,之後亦都成為阿千代子決心成為藝伎既目標勒!最後至知,原來所有野都係阿會長搞出黎的

之前巴斯個report講過,阿千代 (藝名叫小白合)細個果時個細路女好吸引,無錯,真係very吸引,好好戲兼好靚女 (雖然係好細個,但真係有種吸引力的,睇返d制作特輯,佢應該唔識英文的)。鞏俐同楊紫瓊做得好稱職,章子怡都做到果種味道出黎,當然最搶戲都係個靚妹啦!

畫質好多暗黑位我crt電視睇都清清楚楚收貨有餘,而音效個後置o係打仗果幕時d飛機都發揮佢應有既功效,o係唔同既位置出黎,其他d音樂聲都感覺不錯。

碟一收錄只有預告片,但佢最大既賣點唔係呢度,而係d講評全部有中文字幕 (雖然係台式,但總好過無),而碟二有介紹藝伎既歷史,制作特輯..等等 (都係附上中文字幕)

總結:唔喜好自傳片既應該未必like睇,鐘意睇都要接受到鬼佬拍日本藝伎既戲,仲要頂得順穩d中國人黎做既,當然我就全部接受啦,中段至尾有dd悶場,如我比分數我會比7.5分 (10分滿分),有1.5分係加比個小童星同由章子怡做既

報告完畢
附加檔案
最後由 lkljason 於 2006-04-18, 00:50 編輯, 總共編輯了 2 次
我係lkljason
呢個係我既私人Blog
得閒就入o黎Hair o下啦
http://hk.myblog.yahoo.com/ansonleung29/
lkljason
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2005-10-12, 10:47

文章發表人 浮浮貓 發表於 2006-04-18, 00:46

:sorry: :sorry: :sorry:
:008: :008: :008: :008: :008:佢唔係一粒普通既 :008: , 佢係 :051: :050: :008:

迎接清高新世代, 你準備好未 :a012:
HDPGReady

只要你有 :008: :008: :008: , 就可以做業主 :eusa_dance:

環保無罪, support有你 :love_china: :love_china: :love_china:
浮浮貓
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2006-01-17, 17:04

文章發表人 tonyling 發表於 2006-04-18, 00:46

tonyling
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-04-20, 11:34

文章發表人 minitea 發表於 2006-04-18, 00:47

:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

個細路女 :a009: :a009: :a009:

:gagag: :gagag: :gagag:
minitea

2005-11-16, 00:04

文章發表人 peterso 發表於 2006-04-18, 00:49

咁多小含... :045: :045: :045: 呢套想買又比D大大喝住 :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2: :struggle: :struggle: :struggle: :struggle: :struggle:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 lkljason 發表於 2006-04-18, 00:50

sorry~~咁我改做大含啦 :a010:
我係lkljason
呢個係我既私人Blog
http://hk.myblog.yahoo.com/ansonleung29/
lkljason
  頭像

文章發表人 chiuching 發表於 2006-04-18, 01:04

我話:『早買早享受喎。』
老細就話:『遲買多折扣喎。』
屋企個forum
chiuching
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-11-05, 00:54

文章發表人 Racingboy 發表於 2006-04-18, 10:20

平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 luckybeanbean 發表於 2006-04-18, 10:23

lkljason 寫:sorry~~咁我改做大含啦 :a010:
:modlaugh: :modlaugh: :modlaugh:
圖檔圖檔圖檔圖檔

正Food Guidehttps://www.facebook.com/JingFoodGuide#
--------------------------------------------------------
luckybeanbean
  頭像

2005-02-01, 12:19

文章發表人 kevincsw2 發表於 2006-04-18, 10:52

戲入面話小百合對眼好似水.

有幾個 SHOT 影章子怡正面. 唔知係佢用左 CONTACT LENS 定係加工, 對眼真係水汪汪咁.

我冇大投, 唔知係咪睇錯.

想問下用大投睇有無見到咁 ?
kevincsw2
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2006-04-10, 16:25

文章發表人 lkljason 發表於 2006-04-18, 12:23

kevincsw2 寫:戲入面話小百合對眼好似水.

有幾個 SHOT 影章子怡正面. 唔知係佢用左 CONTACT LENS 定係加工, 對眼真係水汪汪咁.

估計帶左contact lens再後期加工至有咁既效果 :ebsmile:
我係lkljason
呢個係我既私人Blog
lkljason
  頭像

文章發表人 初哥 發表於 2006-04-18, 12:25

lkljason 寫:
kevincsw2 寫:戲入面話小百合對眼好似水.

估計帶左contact lens再後期加工至有咁既效果 :ebsmile:

X 2 :048: :048: :048:
圖檔
初哥
  頭像

2005-03-18, 15:34

文章發表人 Ragus 發表於 2006-04-18, 14:47

:sorry: :sorry: :sorry: :sorry: :sorry: :sorry: :sorry:
Ragus
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2006-03-14, 17:33

文章發表人 kevincsw2 發表於 2006-04-18, 17:01

"不過最小都要賣一次比果個唔知恩乜鬼既人,即係乜?咪即係賣處囉"

:dont_agree: :dont_agree:

你肯定瞓左.

對白係講 "將男人條 eel 放入女孩子身上個 pot". :a004: :a004:
:ebsmile: :ebsmile: :ebsmile:

成交價係代表偽妓成唔成功. 越紅越值租. 重有."處" 好緊要. :share: :share:

你見到條醫生係牀上放白布, 就係要驗係咪"處" . :devil: :038:

開苞之後就應該賣藝不賣身啦.
:clap2hands :clap2hands
kevincsw2
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2006-04-10, 16:25

文章發表人 lkljason 發表於 2006-04-18, 17:06

哈哈!你講得好detail
我只係講得簡化左姐
結論都係無左隻豬 :biglaugh:
我係lkljason
呢個係我既私人Blog
lkljason
  頭像

下一頁

回到 CD/DVD 評 Fun 站