誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 4 位訪客

新警察故事DVD碟評

dvd 碟評, CD 碟評, 推介最終歸宿

新警察故事DVD碟評

文章發表人 goalkeeper 發表於 2004-12-01, 20:34

一直以來,响小弟心目中真正嘅武打巨星,就只有李小龍先生可以稱得上,他除了有真功夫外,更重要的是有攝人的魅力,雖然當今的李連杰及甄子丹身手也不俗,但就是欠缺了那一點的個人風格。
至於成龍,小弟一直都當他是一位動作敏捷的北派雜耍,加上灰諧的表達方式,故此不能算是真正嘅武打明星。成龍嘅電影,由最初嘅A計劃、警察故事糸列,到我是誰,以及近期嘅荷李活電影,都著重其賣弄"揾命搏"嘅精神,但小弟其實好懷疑,係咪真係有好多人中意睇到以生命危險,真人上陣,攪到演員七勞八傷嘅情節,起碼小弟就唔係咁喜歡。不過,如果各位巴打啱睇,咁呢套電影都應該可以滿足到你嘅,因為戲入面有好多呢類塲面,尤其後尾會展個段,睇落真係好牙煙,成龍都算交足貨啦。
至於楊釆妮,同其他成龍電影女主角一樣,可以發揮嘅機會好有限,而且真係崴月催人,真係老左咯。謝霆峯呢,小弟不嬲對佢冇乜好感,今次亦不例外,唔識做戲不突止,連對白都講得唔清唔楚,其實佢呢個角色寫得唔錯,俾佢做有D嘥左。成套戲做得最好係吳彥祖,將一個"食飽飯冇屎柯"嘅二世祖演活了!
隻DVD嘅畫汁,以港產片嘅水準算係做得好好,好清,冇乜noise,顏色又靚,但小弟覺得未係最好,比歴咕歴咕,同埋近期嘅千機變II差少少;音效話就話有DTS,不過不失啦。
小弟係琴晚响旺角以15蚊租泥睇,覺得好抵,但若叫小弟用80蚊去買泥珍藏,我就唔會啦。
今次係小弟胆粗粗第一次寫碟評,寫得唔好各位大佬多多包含 :049: :049: :049:
goalkeeper
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2004-11-23, 20:04

文章發表人 大蕃薯 發表於 2004-12-01, 20:38

:great:
我又精神分裂
大蕃薯
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2004-11-28, 11:35

文章發表人 kingleecm 發表於 2004-12-01, 20:40

:eusa_clap:
圖檔
kingleecm
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-23, 02:00

文章發表人 terencekwh 發表於 2004-12-01, 20:49

支持一下! :eusa_clap:
圖檔
<b>Star Wars DVD Series</b>
terencekwh
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2004-11-23, 06:45

文章發表人 皇馬廿三 發表於 2004-12-01, 20:51

:a012: :a012: :a012:
皇馬廿三

2004-11-22, 23:12

文章發表人 Racingboy 發表於 2004-12-01, 21:31

守門員:多謝用心寫的碟評 :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:

多一些這樣的會員,真是"一佰分"的福份 :004: :023:
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 goalkeeper 發表於 2004-12-01, 21:50

車兄,
你言重啦,小弟略盡小混混嘅本份啫 :drink1:
goalkeeper
  頭像

2004-11-23, 20:04

文章發表人 peterso 發表於 2004-12-02, 00:09

:a012: :a012: :a012: 比你 100 fun :a012: :a012: :a012: :a012: :048: :048: :048: :048:
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 Racingboy 發表於 2004-12-02, 00:11

goalkeeper 寫:車兄,
你言重啦,小弟略盡小混混嘅本份啫 :drink1:

大家果然係一班小混蛋 :drink1: :drink1: :drink1:

我唔知幾時可以做大混蛋呢 :a004: :a004: :a004:
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

文章發表人 Siuyu 發表於 2004-12-02, 14:02

支持 !
:great: :great: :great:
很好的碟評 !
Siuyu
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-11-30, 09:19

文章發表人 Raymond 發表於 2004-12-02, 14:06

:a012: 支持!
Raymond
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2004-11-26, 16:14

文章發表人 leeon 發表於 2004-12-03, 01:33

無停風做我可能會買,而家等跌到落十八蚊先。
leeon
  頭像

2004-12-01, 22:33

文章發表人 啤乞乞 發表於 2004-12-03, 10:20

:eusa_clap: :eusa_clap:
尋晚我都睇完, 同goalkeeper有相同既睇法
:love_china: :love_china:
啤乞乞
  頭像

2004-11-29, 17:48

文章發表人 Racingboy 發表於 2004-12-08, 03:13

聲畫同我係戲院睇都差不多呢 :049:

http://www.avbuzz.com/bbs/av/av-thread-25193.html

copy fm avbuzz
Racingboy
  頭像

文章發表人 小謝 發表於 2004-12-12, 12:15

我都買左普通板.
:drink1:
小謝
  頭像

2004-11-23, 14:06

下一頁

回到 CD/DVD 評 Fun 站