誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 2 位訪客

出左 大友克洋 STEAMBOY 港版 限量版DVD Boxset

dvd 碟評, CD 碟評, 推介最終歸宿

出左 大友克洋 STEAMBOY 港版 限量版DVD Boxset

文章發表人 我係野蠻師兄 發表於 2005-05-28, 01:48

:devil: :devil: :devil: 今日即出即買~德發價$128, 但係依家重未睇 :confused: :confused: :confused: ; 如果係fans就要快買, 唔係就等普通版先買; 因為我覺得今次限量版送的附錄唔係太吸引 :ebsmile: :ebsmile: :ebsmile:

:share: :share: :share: 「人類的福音」? 抑或「惡魔的渴望」?

限量3000套「Steam Boy」2 DVD Memorial Box:
Disc 1: 126mins動畫/DTS 數碼環迴音效/16:9闊銀幕
Disc 2:Extra feature 60mins / Steam Boy Archives 電影製作特典 / (大友克洋 / 鈴木杏等等)訪問 / 鈴木杏配音示範 / 記者會 / 宣傳活動花絮 / TV CM,特報 / 影片預告
隨限量版附送: 1) 36 Pages Steam Boy World Tour 電影解說圖集 2) 電影海報 3) 超過90頁 珍藏記念冊 4) 獨立編號飛行証
「阿基拉」 後16年,世界公認的日本著名科幻動畫教父大友克洋Katsuhiro Otomo最新力作。一部全世界也期待的 "科學冒險" 電影「Steam Boy」終於面世。制作期歷時9年,總製作成本更耗資高達24億日元。作畫枚數超過18萬張,相比於千與千尋還更多。配樂邀請了負責《珍珠港》的Steve Jablonsky擔任,而配音方面由飾演頭文字D的鈴木杏和小西真奈美為首。絕對是大友克洋的心血結精品。
冒險篇章
十九世紀中葉,維多利亞時代的大英帝國,工業革命力興未艾,理性與進步似乎凌駕一切,標誌了人類文明昂首進步的無限可能。
就在第一次萬國博覽會揭幕前夕,住在倫敦的13歲少年雷利.史汀 (Ray Stim) 突然收到發明家祖父從美國寄來,稱之為「蒸氣球」(Steam Ball)的神秘動力裝置。「蒸氣球」依據全新機械理論所設計,可以產生一種劃時代的龐大能源,足以供應整個國家所需。同時間,英國情報組織,以及一個名為奧哈拿基金會 (Ohara Foundation) 的黑暗組織,都覬覦「蒸氣球」所蘊含的驚人力量,準備策動陰謀,從雷利的手中加以奪取。一場壯大的復古科幻冒險,就在各種複雜的爭逐角力間磅礡登場....
附加檔案
:inlove2: :inlove2: :inlove2: 我愛全智賢 ~ 全智賢愛我 :inlove2: :inlove2: :inlove2:

圖檔

圖檔
我係野蠻師兄
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2005-01-28, 17:24

文章發表人 peterso 發表於 2005-05-28, 01:49

呢套悶唔悶o架 :question2: :question2: :question2: :question2:
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 wmmokk 發表於 2005-05-28, 01:58

唔知港版定台版好啲呢 ? :question2:
wmmokk
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-04-05, 10:08

文章發表人 我係野蠻師兄 發表於 2005-05-28, 02:00

wmmokk 寫:唔知港版定台版好啲呢 ? :question2:

:devil: :devil: :devil: 台版我之前見$260, 太貴唔買了 :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh:
:inlove2: :inlove2: :inlove2: 我愛全智賢 ~ 全智賢愛我 :inlove2: :inlove2: :inlove2:

圖檔

圖檔
我係野蠻師兄
  頭像

2005-01-28, 17:24

文章發表人 chowchow 發表於 2005-05-28, 02:01

似唔似appleseed咁好睇呢 :a013:
HIC LOCUS EST UBI MORS
GAUDET SUCCURRERE VITAE
chowchow
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-11-27, 10:35

文章發表人 stallone 發表於 2005-05-28, 02:04

買咗, 未睇 :notinterest:
閒時莫談人過短,
自短何曾說與人。
是非滿目紛紛事 ,
問我如何總不知 。

各花入各各聲入各
stallone
  頭像

2004-12-08, 18:54

文章發表人 tonyling 發表於 2005-05-28, 10:19

心思思............. :001:

不過......................................都唔平 :unhappy:
tonyling
  頭像

2005-04-20, 11:34

文章發表人 熾天使 發表於 2005-05-28, 13:48

peterso 寫:呢套悶唔悶o架 :question2: :question2: :question2: :question2:

呢套悶唔悶o架 X2

內容講什麼?
熾天使
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2004-11-27, 15:13

文章發表人 池袋東口拉打 發表於 2005-05-28, 19:57

熾天使 寫:
peterso 寫:呢套悶唔悶o架 :question2: :question2: :question2: :question2:

呢套悶唔悶o架 X2

內容講什麼?

以前B 過黎睇 :ebsmile: 幾悶下 :a003:
等 大家 repot 下音效典吾典 :a009:
Don't Worry @ Be Happy !
圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔
池袋東口拉打
  頭像

2005-02-15, 16:06

文章發表人 智慧老人 發表於 2005-05-29, 21:49

亞洲影帶已經推得好好,但錯在母帶。

日版的聲畫缺點,香港版全面接收。

用HTPC來播,九成機會出現爛色畫面,用DVD Player無事。

別旨望台版會有多好…

情況等於「十面埋伏」,母帶差,全世界各版本的DVD的畫面都是差的。
智慧老人
  頭像

2004-11-23, 20:07

文章發表人 peterso 發表於 2005-05-29, 21:50

智慧老人 寫:亞洲影帶已經推得好好,但錯在母帶。

日版的聲畫缺點,香港版全面接收。

用HTPC來播,九成機會出現爛色畫面,用DVD Player無事。

別旨望台版會有多好…

情況等於「十面埋伏」,母帶差,全世界各版本的DVD的畫面都是差的。

:a005: :a005: :a005: :a005: :063: :063: :063:
peterso
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 史史 發表於 2005-05-29, 21:53

今日睇左,我響呢度同大家講:

千祈唔好買呀,你一定會後悔

:045: :045: :045: :patpat1: :patpat1: :patpat1: :hit: :hit: :hit:
*****我最 LIKE 的囡囡*****

圖檔圖檔
史史
  頭像

2004-11-23, 06:54

文章發表人 裡原叔 - 阿神 - 發表於 2005-05-29, 22:00

咁大鑊~~~~~~~ :a006: 史史兄......你覺得聲畫同內容都唔ok呀?
我愛蒼井そら, 蒼井そら愛我
裡原叔 - 阿神 -
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-12-08, 19:31

文章發表人 史史 發表於 2005-05-29, 22:05

裡原叔 - 阿神 - 寫:咁大鑊~~~~~~~ :a006: 史史兄......你覺得聲畫同內容都唔ok呀?

好悶下 woh.....

聲就同一般動畫差唔多,就算有 DTS 都等於無。 :hit: :hit:
*****我最 LIKE 的囡囡*****

圖檔圖檔
史史
  頭像

2004-11-23, 06:54

文章發表人 chowchow 發表於 2005-05-29, 22:08

史史 寫:
裡原叔 - 阿神 - 寫:咁大鑊~~~~~~~ :a006: 史史兄......你覺得聲畫同內容都唔ok呀?

好悶下 woh.....

聲就同一般動畫差唔多,就算有 DTS 都等於無。 :hit: :hit:

Thanks 史史 :sorry: :sorry: :sorry:
HIC LOCUS EST UBI MORS
GAUDET SUCCURRERE VITAE
chowchow
  頭像

2004-11-27, 10:35

下一頁

回到 CD/DVD 評 Fun 站