誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 10 位訪客

Fatboy )))))) 今次我大鑊了

點 set 機, 用乜幕...所有有關祕技

Fatboy )))))) 今次我大鑊了

文章發表人 smartbb 發表於 2011-10-13, 03:21

我睇唔到海賊王呀 :angry2:

部860入到 nas , 但只找到 3 個資料夾 ( music , photo , video ) 而又找不到入面的 rmvb file .(有片)

可否出齊資料夾 , 像1185 一樣 :dont_un: :dont_un: (有片)

另有一些問題 :

如看 blu-ray hd會否轉動 ? 看 hd 時如暫定很久 , hd 又會否休息 .

點解network每次箸機都要再set ? :question2: (有片)

d/l 片 ftp://griver:888888@113.255.19.73/FTP/fatboy.zip

thankyou :kissyou:
smartbb
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2009-05-06, 17:56

Re: Fatboy )))))) 今次我大鑊了

文章發表人 motobee 發表於 2011-10-13, 03:31

:003:
motobee
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-26, 13:00

文章發表人 fat-boy 發表於 2011-10-13, 04:31

smartbb 寫: 我睇唔到海賊王呀 :angry2:

部860入到 nas , 但只找到 3 個資料夾 ( music , photo , video ) 而又找不到入面的 rmvb file .(有片)

可否出齊資料夾 , 像1185 一樣 :dont_un: :dont_un: (有片)
待我試一試

另有一些問題 :

如看 blu-ray hd會否轉動 ?
hd會在stand by 狀態

看 hd 時如暫定很久 , hd 又會否休息
這個應該不會,若hd休息(停止),因為當你按play時
hd要重新起動,不能即時播放

點解network每次箸機都要再set ? :question2: (有片)
每次關機後,網絡資料暫不儲存,已提上在fw修改

d/l 片 ftp://griver:888888@113.255.19.73/FTP/fatboy.zip

我測試後回覆 :modlaugh:
人算不如天算

世事豈能盡如人意
fat-boy
  頭像

2005-01-09, 07:45

文章發表人 smartbb 發表於 2011-10-13, 09:41

fat-boy 寫:
smartbb 寫: 我睇唔到海賊王呀 :angry2:

待我試一試

另有一些問題 :

如看 blu-ray hd會否轉動 ?
hd會在stand by 狀態

看 hd 時如暫定很久 , hd 又會否休息
這個應該不會,若hd休息(停止),因為當你按play時
hd要重新起動,不能即時播放

每次關機後,網絡資料暫不儲存,已提上在fw修改

我測試後回覆 :modlaugh:

提意能加上hd休息這功能 ,
另外hd stand by 即係轉定唔轉 ?

路飛上
圖檔
smartbb
  頭像

文章發表人 黑熊100 發表於 2011-10-13, 11:01

你用synology nas? 係咁喎 3 個資料夾 ( music , photo , video ), 你bt 同 video 係咪同一個HD? 如係就將bt d file 移動過去(類似rebuild index[好快]), 如唔係就要disk copy過去喇.
黑熊100
  頭像

2007-05-09, 11:34

文章發表人 DonDon 發表於 2011-10-13, 11:23

我想問點解如果用NFS去部NAS,要等2-3分鐘先係部機度見倒,但係SMB去部電腦就一開機就見倒? :dont_un: :dont_un: :dont_un:
圖檔
DonDon

2006-01-26, 14:19

文章發表人 smartbb 發表於 2011-10-13, 11:23

黑熊100 寫: 你用synology nas? 係咁喎 3 個資料夾 ( music , photo , video ), 你bt 同 video 係咪同一個HD? 如係就將bt d file 移動過去(類似rebuild index[好快]), 如唔係就要disk copy過去喇.

Yes

Yes

移左過去了 , 但都見唔到個 file . ( 有片 )
smartbb
  頭像

文章發表人 黑熊100 發表於 2011-10-13, 11:41

smartbb 寫:
黑熊100 寫: 你用synology nas? 係咁喎 3 個資料夾 ( music , photo , video ), 你bt 同 video 係咪同一個HD? 如係就將bt d file 移動過去(類似rebuild index[好快]), 如唔係就要disk copy過去喇.

Yes

Yes

移左過去了 , 但都見唔到個 file . ( 有片 )

咁丫...... 唔識答lu, 因860未入到境. :ebsmile: :ebsmile: :ebsmile:
黑熊100
  頭像

2007-05-09, 11:34

文章發表人 fat-boy 發表於 2011-10-17, 23:29

由于我無 :money: 買synology :042:
只能用我的cheap cheap 國產 nas OUO 試

k860--samba-->ouo內用edonkey的片段
人算不如天算

世事豈能盡如人意
fat-boy
  頭像

文章發表人 fat-boy 發表於 2011-10-17, 23:31

k860--samba-->ouo rmvb

人算不如天算

世事豈能盡如人意
fat-boy
  頭像

文章發表人 fat-boy 發表於 2011-10-17, 23:35

最後是k860--samba-->win7 rmvb

三段片段,播放順暢
會唔會synology nas有野要set :a013:
人算不如天算

世事豈能盡如人意
fat-boy
  頭像

文章發表人 fat-boy 發表於 2011-10-17, 23:48

另外、樓主提到HDD 休息功能

近日在網上看到一編文章
指HDD 休息功能
(即收針、開針 次數有限的)
有機會加速HDD死亡

轉貼:

.jpg
.jpg (66.99 KiB) 被瀏覽 14507 次

原文在下面 :share:
http://lightwing.pixnet.net/blog/post/30605303#trackback
人算不如天算

世事豈能盡如人意
fat-boy
  頭像

文章發表人 frankiepoon 發表於 2011-10-17, 23:58

最後由 frankiepoon 於 2011-10-18, 00:02 編輯, 總共編輯了 1 次
frankiepoon
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2007-01-01, 17:21

文章發表人 frankiepoon 發表於 2011-10-18, 00:02

SMB就要開Guest a/c(Default有,唔使pw), 用網絡瀏覽入, 或者直接入file path :ebsmile:
附加檔案
最後由 frankiepoon 於 2011-10-18, 00:24 編輯, 總共編輯了 2 次
frankiepoon
  頭像

2007-01-01, 17:21

文章發表人 Celica 發表於 2011-10-18, 00:19

買左咁耐睇過幾次only.
Fatboy我試過dl tvboxnow D TV program係 RMVB,但係有聲冇畫,860 show唔support.
圖檔 圖檔
Celica
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2006-03-23, 03:08

下一頁

回到 影音技術 fun 區