誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 7 位訪客

subwoofer set up 入門

點 set 機, 用乜幕...所有有關祕技

Re: subwoofer set up 入門

文章發表人 brian_av100 發表於 2005-08-10, 17:03

luckybeanbean 寫:
brian_av100 寫:
大家都知到一個20HZ鮋wavelength 係好鬼長, 如果空間太細未必出到所有低頻, 出倒都唔會夠feel

怪唔知上次係jhonny 屋企冇feel啦, 佢係用SVS PB12-plus/2, 但佢間th房好細. 當時我post出來時, jjj都有插 jhonny有冇攪錯 :ebsmile:

如果subwoofer 唔可以鰠你屋企任擺, 就試纒原地轉角度睇纒有冇幫助.

到咩程度為止ok呢 :question2:

我果度做唔到16-22hz超高, 因為我個廳得一佰呎,老婆重要唔比我周圍擺,好橙 :coldsweat2: 我最高係25hz, 之後22,20,18就低小小,不過係用BFD搞. jhonny有冇用BFD呢? 原地轉呢個做法唔係個個subwoofer都得, PB12-plus/2應該兩個單元向下, 你轉極都係兩個單元向下 :ebsmile: 唔同M&K, 因為m&k一個單元向下,一個單元向前

佢緊係有用啦 :a006: ,
佢冇法轉PB12-Plus/2, 因為間房太細.
佢係jjj個friend, 成日係我面前講jjj th setup, 可惜冇機會親身feel纒. :eusa_wall: :eusa_wall:

我訂鰦MK MX150, 但要等到 10 月先有貨. :eusa_wall: :a006:
最後由 brian_av100 於 2005-08-10, 22:12 編輯, 總共編輯了 1 次
brian_av100
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2004-12-16, 23:57

文章發表人 MartinTong 發表於 2005-08-10, 17:06

大家都知到一個20HZ鮋wavelength 係好鬼長, 如果空間太細未必出到所有低頻, 出倒都唔會夠feel

怪唔知上次係jhonny 屋企冇feel啦, 佢係用SVS PB12-plus/2, 但佢間th房好細. 當時我post出來時, jjj都有插 jhonny有冇攪錯 :ebsmile:

如果subwoofer 唔可以鰠你屋企任擺, 就試纒原地轉角度睇纒有冇幫助.

我果度做唔到16-22hz超高, 因為我個廳得一佰呎,老婆重要唔比我周圍擺,好橙 :coldsweat2: 我最高係25hz, 之後22,20,18就低小小,不過係用BFD搞. jhonny有冇用BFD呢? 原地轉呢個做法唔係個個subwoofer都得, PB12-plus/2應該兩個單元向下, 你轉極都係兩個單元向下 :ebsmile: 唔同M&K, 因為m&k一個單元向下,一個單元向前

佢緊係有用啦 :a006: , 佢冇法轉PB12-Plus/2, 因為間房太細. 佢係jjj個friend, 成日係我面前講jjj th setup, 可惜冇機會親身feel纒. :eusa_wall: :eusa_wall:

我訂鰦MK MX150, 但要等到 10 月先有貨. :eusa_wall: :a006:

10 月 :a005: :a005: :a005: 先有貨 , 你幾時訂架??
MartinTong
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-11-23, 21:36

文章發表人 brian_av100 發表於 2005-08-10, 22:11

MartinTong 寫:

佢緊係有用啦 :a006: , 佢冇法轉PB12-Plus/2, 因為間房太細. 佢係jjj個friend, 成日係我面前講jjj th setup, 可惜冇機會親身feel纒. :eusa_wall: :eusa_wall:

10 月 :a005: :a005: :a005: 先有貨 , 你幾時訂架??

mid of July :confused:
brian_av100
  頭像

2004-12-16, 23:57

文章發表人 peterwww 發表於 2005-08-11, 14:16

I want to buy MK subwoofer.
Where can I buy it?
Thanks
peterwww
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2005-07-18, 17:11

文章發表人 初哥 發表於 2005-08-11, 15:11

peterwww 寫:I want to buy MK subwoofer.
Thanks

一係問邊邊拿個西直接訂
厭麻煩就去Excel到訂 :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh:
圖檔
初哥
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2005-03-18, 15:34

文章發表人 luckybeanbean 發表於 2005-08-11, 15:37

初哥 寫:
peterwww 寫:I want to buy MK subwoofer.
Thanks

一係問邊邊拿個西直接訂
厭麻煩就去Excel到訂 :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh:

sorry, 一定excel, 因為水貨係110v :selfpun:
圖檔圖檔圖檔圖檔

正Food Guidehttps://www.facebook.com/JingFoodGuide#
--------------------------------------------------------
luckybeanbean
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-02-01, 12:19

文章發表人 初哥 發表於 2005-08-11, 15:42

初哥 寫:
Thanks

一係問邊邊拿個西直接訂

sorry, 一定excel, 因為水貨係110v :selfpun:

咁你隻SVS呢??? :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :005:
圖檔
初哥
  頭像

2005-03-18, 15:34

文章發表人 luckybeanbean 發表於 2005-08-11, 15:52

初哥 寫:
初哥 寫:
Thanks

一係問邊邊拿個西直接訂

咁你隻SVS呢??? :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :005:

220v :great: 因為佢地只做online order, 所以有220v揀 :drink1:
圖檔圖檔圖檔圖檔

正Food Guidehttps://www.facebook.com/JingFoodGuide#
--------------------------------------------------------
luckybeanbean
  頭像

2005-02-01, 12:19

文章發表人 tsw01 發表於 2005-09-23, 22:38

:great:
tsw01
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2004-11-26, 19:38

文章發表人 nomed 發表於 2005-10-04, 13:40

:sorry: :sorry: :sorry: :sorry:
nomed
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-09-01, 18:53

文章發表人 小平 發表於 2005-11-15, 11:49

:sorry: :sorry: :sorry:
:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
:great: :great: :great:
小平
  頭像

2005-08-08, 14:37

文章發表人 minitea 發表於 2005-11-17, 01:33

:great: :great: :great:
:clap2hands :clap2hands :clap2hands
minitea

2005-11-16, 00:04

文章發表人 thomas449 發表於 2005-11-19, 22:54

:share: :sorry: :sorry: :a004:
thomas449
  頭像

2005-10-11, 01:43

文章發表人 雞籠環 發表於 2006-03-01, 14:54

唔知係咪人蠢睇極都唔明 :unhappy: :unhappy: :unhappy: :unhappy:
雞籠環
  頭像

2006-02-25, 20:36

文章發表人 lazy pig 發表於 2006-08-25, 13:49

lazy pig
  頭像

2005-09-22, 13:49

上一頁下一頁

回到 影音技術 fun 區