誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 3 位訪客

D200 (高ISO 測試,由P.4開始,P.8呃多round)

汁相技巧, 攝影方法, 相機 / 鏡頭 report....

文章發表人 Wharf 發表於 2005-12-20, 01:28

小BB 寫:
stallone 寫:
frankiemore 寫:
Racingboy 寫:
小BB 寫:
小BB 寫:咁ISO 800 Under一級又會點呢。

結果係................ok喇。 :ebsmile:

小BB,

可唔可以用 D2X 用 ISO 800 影同一個景比較睇睇呢 :sorry: :sorry: :sorry:

唔得呀,個friend屋企,但佢已經返左澳洲喇。 :ebsmile: :ebsmile: :ebsmile:

:what: :what: :what: :confused: :confused: :confused:

:question1: :question2: :a010:

布吉可能又 :patpat2::a009: :a009: :a009:

唔係可能,係事實

好痕呀 :patpat2: 、好痕呀 :patpat2: ...D200快D黎救命呀!

唔駛試喇,高ISO之下D200 WIN硬D2X:devil: :devil: :devil:

點解大家咁重視高ISO呢, 真係非必要都吾推咁高 :question2:

而'非必要'情況吾係太多 :question1:
喃嘸啊呢陀佛 :emitofo:
萬法唯識 心外無法; 唯心所現 唯識所變 ... 如何想則如何變
心如工畫師能畫諸世間.
You are what you think. Mind is the builder :
What you think, you become.
Wharf
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-04-12, 14:40

文章發表人 frankiemore 發表於 2005-12-20, 07:30

Wharf 寫:
peterso 寫:
小BB 寫:
stallone 寫:
小BB 寫:
小BB 寫:咁ISO 800 Under一級又會點呢。

結果係................ok喇。 :ebsmile:

小BB,

可唔可以用 D2X 用 ISO 800 影同一個景比較睇睇呢 :sorry: :sorry: :sorry:

唔得呀,個friend屋企,但佢已經返左澳洲喇。 :ebsmile: :ebsmile: :ebsmile:

:what: :what: :what: :confused: :confused: :confused:

:question1: :question2: :a010:

布吉可能又 :patpat2::a009: :a009: :a009:

唔係可能,係事實

好痕呀 :patpat2: 、好痕呀 :patpat2: ...D200快D黎救命呀!

唔駛試喇,高ISO之下D200 WIN硬D2X。 :devil: :devil: :devil:

我剛剛至由 D70 換咗 D70s 兩個月 :063: ,想吓 :a004: 就得,但邊好似 chowchow 咁有實力吖 :eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall:

真係好少人由 D70 upgrade 去 D70s :gagag: :gagag: :gagag: :gagag:

真真幾另類 :patpat2:

一步到訂~~D2X 喇, 雖然曾經澭有 :question2:

:gagag: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh2:
懶理別人的事了...

My Album:
www.fotop.net/frankiemore
frankiemore
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2005-03-15, 18:56

文章發表人 小BB 發表於 2005-12-20, 08:45

Wharf 寫:點解大家咁重視高ISO呢, 真係非必要都吾推咁高 :question2:

高ISO向來係Nikon弱項,所以大家特別有興趣。

如非必要當然唔會推咁高,但呢到D哥哥仔鐘意影咩呢?

1. 演唱會
2. 花花草草、珍禽異獸
3. Racingboy (即係睇肉活動之類)

好多時都係黑媽媽,或者要高速快門、又或者要細光圏增加景深

以上各項好多時都要高ISO配合,所以大家咪咁重視囉。

小BB自己就好少用高ISO,不過唔出多少少又點毒得瓜班哥哥仔呢。 :048: :048: :048:
最後由 小BB 於 2006-01-19, 13:44 編輯, 總共編輯了 1 次
圖檔
小BB
  頭像

2004-11-20, 19:50

文章發表人 frankiemore 發表於 2005-12-20, 10:06

小BB 寫:
Wharf 寫:點解大家咁重視高ISO呢, 真係非必要都吾推咁高 :question2:

1. 演唱會

好多意都係黑媽媽,或者要高速快門、又或者要細光圏增加景深

小BB自己就好少用高ISO,不過唔出多少少又點毒得瓜班哥哥仔呢。 :048: :048: :048:

邊個哥哥仔鐘意影Racingboy
:gagag: :gagag: :gagag: :005: :Vomit2:
懶理別人的事了...

My Album:
www.fotop.net/frankiemore
frankiemore
  頭像

2005-03-15, 18:56

文章發表人 HeHeHaHa 發表於 2005-12-20, 17:59

peterso 寫:真係好少人由 D70 upgrade 去 D70s :gagag: :gagag: :gagag: :gagag:

我係呀 ... 不過兩部都係異手 ... 唔使補錢 ... :048:
圖檔
Get your own Gamercard Sig
HeHeHaHa
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-11-23, 15:07

文章發表人 射擊人 發表於 2005-12-20, 18:23

小BB 寫:

1. 演唱會

高ISO有高表現多野玩好多~!! (例如黃昏打雀、半夜打飛機之類啦~)

買鏡你都會揀快鏡啦~!! :048: :048: :048: :048: :048:
射擊人
  頭像

2004-11-16, 16:46

文章發表人 peterso 發表於 2005-12-20, 18:25

射擊人 寫:
小BB 寫:

1. 演唱會

高ISO有高表現多野玩好多~!! (例如黃昏打雀、半夜打飛機之類啦~)

買鏡你都會揀快鏡啦~!! :048: :048: :048: :048: :048:

可以用 prog denoise 唧 :a004: :a004: :a004:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 射擊人 發表於 2005-12-20, 18:32

peterso 寫:可以用 prog denoise:a004: :a004: :a004:

唔掂!! :dont_agree: :dont_agree:

我有個貧友成日用...(你實塞得佢~!) :a010: :a010:

結果D相硬膠化晒~!! :051: :051: :051: :051:
射擊人
  頭像

2004-11-16, 16:46

文章發表人 Old Man 發表於 2006-01-03, 19:50

搭句咀, 已有人放D200 (係講緊這部掛...): http://www.avbuzz.com/bbs/hand/hand-thread-58118.html
Old Man
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王

2005-08-20, 15:00

文章發表人 sony_boy 發表於 2006-01-03, 20:24

New Man 寫:搭句咀, 已有人放D200 (係講緊這部掛...): http://www.avbuzz.com/bbs/hand/hand-thread-58118.html

可能佢唔用依d大機掛..... :ebsmile: :ebsmile: :ebsmile:
圖檔

如果我真係甘勁 , 你都要認命啦
sony_boy
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-11-22, 23:30

文章發表人 Racingboy 發表於 2006-01-05, 04:20

小BB 寫:

1. 演唱會

好很毒 :devil: ,你真知我心意 :coldsweat2: ,機本上我部 D70 & D70s 都重未見日頭五日 :ebsmile: :ebsmile: :ebsmile:
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 Racingboy 發表於 2006-01-05, 04:21

小BB 寫:

1. 演唱會

邊個哥哥仔鐘意影Racingboy
:gagag: :gagag: :gagag: :005: :Vomit2:

:050: :050: :050:
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

文章發表人 Racingboy 發表於 2006-01-05, 04:22

HeHeHaHa 寫:
peterso 寫:真係好少人由 D70 upgrade 去 D70s :gagag: :gagag: :gagag: :gagag:

我係呀 ... 不過兩部都係異手 ... 唔使補錢 ... :048:

:give: :drink1:
Racingboy
  頭像

文章發表人 Racingboy 發表於 2006-01-05, 04:29

射擊人 寫:
peterso 寫:可以用 prog denoise:a004: :a004: :a004:

唔掂!! :dont_agree: :dont_agree:

我有個貧友成日用...(你實塞得佢~!) :a010: :a010:

結果D相硬膠化晒~!! :051: :051: :051: :051:

皮旦 :gagag: :gagag: :gagag:
Racingboy
  頭像

文章發表人 sony_boy 發表於 2006-01-12, 08:58

射擊人 寫:

皮旦 :gagag: :gagag: :gagag:

:modlaugh:
圖檔

如果我真係甘勁 , 你都要認命啦
sony_boy
  頭像

2004-11-22, 23:30

上一頁下一頁

回到 攝影 ABC