誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 4 位訪客

火窩架生 (Claudio Colucci with Ologe - 第48頁)

歡迎各位影音 fans post 自己曾經擁有、現在使用緊或夢想組合 (由單件器材至整套組合), 可以 post 埋好處同壞處, 有埋價錢重正. 未必要相, 齋講都得

文章發表人 littlecx 發表於 2005-12-18, 00:18

Go4WAR 寫:
littlecx 寫:
Go4WAR 寫:
littlecx 寫:當年新機價10幾萬yen一對,冇可能唔好!我成日都去jpn yahoo auction睇,但係唔識人,冇得bid。你呢對victor久唔久都會0係0個度出現。我自己鍾意sony既apm同靜電喇叭,成日0係yahoo都係得個睇字!
另外0個對全音域效果好何?你部amp輸出幾多?

但如果amp用100v :question2:
個對全音域要用細火數推至得 :a003:
我果部amp係Bryston 14BST 500W :048:

唔係amplifier呀,係apm喇叭呀。
http://homepage2.nifty.com/k-ooki/apm/
圖檔

:038: 厘對野當年成一百萬yen一對果喎 :a005:
:great:

如果冇記錯,當年日元匯率大約1000yen對2x-30港元,呢對sony代表作其實唔貴架。
不過我諗冇人會再出呢d喇叭lu…
littlecx
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2005-12-05, 22:09

文章發表人 Romrom-100Fun 發表於 2005-12-21, 21:36

littlecx 寫:
Go4WAR 寫:
littlecx 寫:
Go4WAR 寫:
littlecx 寫:當年新機價10幾萬yen一對,冇可能唔好!我成日都去jpn yahoo auction睇,但係唔識人,冇得bid。你呢對victor久唔久都會0係0個度出現。我自己鍾意sony既apm同靜電喇叭,成日0係yahoo都係得個睇字!
另外0個對全音域效果好何?你部amp輸出幾多?

但如果amp用100v :question2:
個對全音域要用細火數推至得 :a003:
我果部amp係Bryston 14BST 500W :048:

唔係amplifier呀,係apm喇叭呀。
http://homepage2.nifty.com/k-ooki/apm/
圖檔

:038: 厘對野當年成一百萬yen一對果喎 :a005:
:great:

如果冇記錯,當年日元匯率大約1000yen對2x-30港元,呢對sony代表作其實唔貴架。
不過我諗冇人會再出呢d喇叭lu…

:sorry: :sorry: :sorry:
圖檔
Romrom-100Fun
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2004-12-01, 18:43

文章發表人 Go4WAR 發表於 2006-01-03, 01:31

尼多兩部CDP :a009:
圖檔
Go4WAR
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2004-11-23, 00:29

文章發表人 咖喱啡 發表於 2006-01-03, 01:35

:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
祝AV100Fun各位兄弟, 繼續Fun。Fun。。Fun。。。
咖喱啡
  頭像

2005-10-07, 21:21

文章發表人 thomas449 發表於 2006-01-03, 16:41

:001: :038: :clap2hands :clap2hands :sorry:
thomas449
  頭像

2005-10-11, 01:43

文章發表人 Raymond Wan 發表於 2006-01-15, 10:46

Go4WAR 寫:尼多兩部CDP :a009:
圖檔

:eusa_clap: :eusa_clap: :clap2hands :clap2hands :give: :give:
Have 100% Fun on Sharing AV & HiFi Subjects and Knowledge
圖檔
My Subconscious M&K Combos
圖檔圖檔圖檔圖檔
Welcome to My AV World: Home Theatre
Raymond Wan
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-22, 21:08

文章發表人 Go4WAR 發表於 2006-01-16, 01:31

尼多對喇叭 :a009:
老友借既 :ebsmile:
附加檔案
Go4WAR
  頭像

文章發表人 Go4WAR 發表於 2006-01-16, 01:34

horn高音 :devil:
紙盆低音 :devil:
附加檔案
Go4WAR
  頭像

文章發表人 咖喱啡 發表於 2006-01-16, 02:29

:a004: :a004: :a004: :a004: :a004:
祝AV100Fun各位兄弟, 繼續Fun。Fun。。Fun。。。
咖喱啡
  頭像

2005-10-07, 21:21

文章發表人 是旦 發表於 2006-01-16, 10:19

Go4WAR 寫:horn高音 :devil:

12" :038: :038: :038: :038: :038:
是旦

2004-11-24, 17:04

文章發表人 Go4WAR 發表於 2006-01-16, 10:44

是旦 寫:
Go4WAR 寫:horn高音 :devil:

12" :038: :038: :038: :038: :038:

not that big, should be around 8" :ebsmile:
want to audition? sound quite good! :a012:
Go4WAR
  頭像

文章發表人 Racingboy 發表於 2006-01-16, 13:27

:038: :clap2hands :clap2hands :clap2hands
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 柱仔 發表於 2006-01-16, 18:01

:clap2hands :clap2hands :clap2hands
世事多變, 豈可盡如人意, 我一切嘅決定, 都似係冇乜意義.......試過灰心, 經過失敗, 老虎都要得嘅得嘅....一定得........嘥氣....... :unhappy: :unhappy: :unhappy:

圖檔 圖檔
柱仔
  頭像

2004-11-16, 18:48

文章發表人 SKA 發表於 2006-01-18, 19:23

D玩具多到吖 :038: :038: :038: :001:
圖檔
圖檔圖檔圖檔
圖檔
男兒天職保家眷,頂唔倒都要頂 :on_press: :on_press: :on_press:
SKA
  頭像

2004-11-19, 23:31

文章發表人 Go4WAR 發表於 2006-01-20, 11:39

[quote="SKA"]D玩具多到
Go4WAR
  頭像

上一頁下一頁

回到 影音組合-私房菜