誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 13 位訪客

Android TV Box – iGoGoTV 盡享家庭親子樂

歡迎各位影音 fans post 自己曾經擁有、現在使用緊或夢想組合 (由單件器材至整套組合), 可以 post 埋好處同壞處, 有埋價錢重正. 未必要相, 齋講都得

Android TV Box – iGoGoTV 盡享家庭親子樂

文章發表人 h86fw 發表於 2012-03-23, 20:39

第一次組裝iGoGoTV既時候,一路睇住本meun,一路落手砌模型咁砌,起初以為都幾難砌,不過砌下砌下唔洗幾分鐘就完成左。其實Magic-Pro個iGoGoTV係我第二隻買既Android TV Box,我之前貪平買過另一個牌子,售價六百左右既Android TV盒(唔講名,唔想玩抹黑),用落大部分Apps都裝唔到,只可以用黎上網睇戲,依家都無用啦。同以前個平平無奇既正方形盒對比,iGoGoTV MP188個外型流線好睇好多,我一砌好部iGoGoTV放上個電視頂之後就覺得好開心,因為我好想用佢黎同全家人一齊係期六日玩玩遊戲、用電視上網、上上Facebook、睇睇免費電影、最緊要係可以同我細仔玩下英文學習遊戲,成家享受家庭親子樂。
圖檔
iGoGoTV個主機設計算係美觀得體,再加上腳架設計,機身可以長時間固定放置係電視機頂上,大家可以好容易理解到,電視機頂位係最好放置攝像鏡頭同Microphone既地方,所以iGoGoTV既視像效果係比其他機種表現好好多。

圖檔
安裝好簡單,只要將個腳架以90度角打開.

圖檔
再對齊個主機底座既兩個凹位.

圖檔
雙手用力一推,就ok啦!

圖檔
插好條電線、HDMI插頭,如果你用上網線上網,你可以插條網線去個網線插頭到,如果用WiFi上,咁就乜都唔洗做,只要開機去setting設定好個WiFi就可以啦,非常簡單!

圖檔
我覺得放個iGoGoTV係個電視機頂,就好似放個webcam係電腦monitor上一樣簡單美觀,呢種設計係同類產品中都算係獨有架,哈哈,以前都無諗過D細路原來咁鐘意同我一齊玩啊!
h86fw
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2011-11-16, 17:48

Re: Android TV Box – iGoGoTV 盡享家庭親子樂

文章發表人 gamdaiman 發表於 2012-03-27, 18:07

哈哈, 又係我呀 :004:

用部S2 HDMI out 接電視+ bluetooth keyboard/mouse 一樣得
再唔係求9期期一部內地平板 + usb wireless keyboard/mouse + HDMI out 接電視 :a012:

不過, 用過就知要用手指觸控嘅 UI 完全唔適合放落電視
慳返一仟幾佰, 同家人去下郊外, 感情仲好 :001: .
放件咁嘅嘢去誘惑仔女慌費學業, 容乜易比人告疏忽照顧兒童 :045: :045: :045:

:share: S2 / Note hdmi out RMB$58
http://item.taobao.com/item.htm?id=15104884823
gamdaiman
Fun區 - 黑龍總司令
Fun區 - 黑龍總司令

2007-05-16, 02:47

Re: Android TV Box – iGoGoTV 盡享家庭親子樂

文章發表人 fr@nkie 發表於 2012-03-27, 20:58

:sorry: :sorry: :sorry:
fr@nkie
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2006-11-22, 17:40

文章發表人 silence19 發表於 2012-03-28, 16:07

gamdaiman 寫: 哈哈, 又係我呀 :004:

用部S2 HDMI out 接電視+ bluetooth keyboard/mouse 一樣得
再唔係求9期期一部內地平板 + usb wireless keyboard/mouse + HDMI out 接電視 :a012:

放件咁嘅嘢去誘惑仔女慌費學業, 容乜易比人告疏忽照顧兒童 :045: :045: :045:

:share: S2 / Note hdmi out RMB$58
http://item.taobao.com/item.htm?id=15104884823

大哥,你講得好複雜阿,乜野係S2? 唔明你講乜,可唔可以簡單D呀?內地平板電腦我見到都要千幾蚊,咁都唔係”求9期期” 阿~
silence19
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2012-01-31, 18:21

文章發表人 alife 發表於 2012-03-28, 19:56

silence19 寫:

大哥,你講得好複雜阿,乜野係S2? 唔明你講乜,可唔可以簡單D呀?內地平板電腦我見到都要千幾蚊,咁都唔係”求9期期” 阿~

佢講S2應該係講Samsung Galaxy S2, 不過我有超sad 經歷,唔建議大家用S2或iphone分享比D小朋友用,否則後悔就唔好! 我之前就係成日比個化骨龍玩部iPhone, 佢玩果時我已經睇實佢, 點知無留意到都比個化骨龍delete汰我D相,重要無backup,,依家搵都搵唔返D相,……大家諗清楚先! :a002:
alife
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2012-02-04, 15:45

文章發表人 Lailie 發表於 2012-03-29, 18:07

alife 寫:

佢講S2應該係講Samsung Galaxy S2, 不過我有超sad 經歷,唔建議大家用S2或iphone分享比D小朋友用,否則後悔就唔好! 我之前就係成日比個化骨龍玩部iPhone, 佢玩果時我已經睇實佢, 點知無留意到都比個化骨龍delete汰我D相,重要無backup,,依家搵都搵唔返D相,……大家諗清楚先! :a002:

哈哈,你個仔玩玩下個S2響,有個女人打入黎,比老婆系個電視睇到就全家Happy Together 啦~ :048:
Lailie
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2012-02-17, 14:59

文章發表人 Celica 發表於 2012-03-29, 18:51

Lailie 寫:
alife 寫:

哈哈,你個仔玩玩下個S2響,有個女人打入黎,比老婆系個電視睇到就全家Happy Together 啦~ :048:

出得泥玩比個主電話number人真係on9到冇人有. :gagag: :gagag: :gagag:
圖檔 圖檔
Celica
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2006-03-23, 03:08

文章發表人 quiz 發表於 2012-10-12, 01:37

:a004:

Sent via Extra7
圖檔

圖檔
quiz
  頭像

2005-10-15, 23:37

文章發表人 flyboy 發表於 2013-07-28, 13:37

:a004:
flyboy
Fun區 - 揸Fit人
Fun區 - 揸Fit人

2006-08-05, 14:34

回到 影音組合-私房菜