誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 12 位訪客

新入手耳筒仔 - Philips Fidelio S1

歡迎各位影音 fans post 自己曾經擁有、現在使用緊或夢想組合 (由單件器材至整套組合), 可以 post 埋好處同壞處, 有埋價錢重正. 未必要相, 齋講都得

新入手耳筒仔 - Philips Fidelio S1

文章發表人 jay0120 發表於 2014-02-13, 15:19

之前都想換耳筒好耐, 不過一直未揀岩.
本身隻S1質素自己都幾滿意, 不過我係鐘意d鮮色d既野, 佢果時得黑色揀, 所以忍左手…
但係佢依家新出左呢隻藍色
圖檔

就忍唔到手買了!
開盒
圖檔

有幾種耳塞任君選擇是常識吧!
圖檔
圖檔

藍白線顏色令成隻耳筒感覺活潑左
圖檔

講返音質
半開放式耳筒既關係, 音場感覺唔錯, 夠闊.
高中低三頻入邊, 低頻可以話係比高中頻出色, 用黎聽重bass既歌一流.
總括而言, 我覺得呢隻耳筒性價比係唔錯的, 無後悔買到 :048:
jay0120
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2011-03-16, 16:56

Re: 新入手耳筒仔 - Philips Fidelio S1

文章發表人 mionn 發表於 2014-02-14, 18:05

呢隻新色幾靚!
可惜我已經有隻紅黑色…
mionn
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2011-03-06, 23:18

Re: 新入手耳筒仔 - Philips Fidelio S1

文章發表人 介二行 發表於 2014-02-15, 21:41

呢隻色靚過之前果隻喎~
介二行
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2011-12-21, 17:39

文章發表人 jay0120 發表於 2014-02-17, 14:33

啱啱逗完利是, 買多隻俾自己襯衫, 或者送俾另一半做情人節禮物都好~
jay0120
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

文章發表人 Rookie 發表於 2014-02-17, 17:14

jay0120 寫: 啱啱逗完利是, 買多隻俾自己襯衫, 或者送俾另一半做情人節禮物都好~

做情人節禮物? :a005:

Today is Feb 17, 2014. :coldsweat2:
我不屬於任何顏色羣!
跟暴力說不!
跟破壞說不!
跟仇恨說不!
跟歧視說不!
Rookie
Fun區皇室 - PinkG首腦
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-30, 21:46

文章發表人 jay0120 發表於 2014-02-18, 16:47

白色情人節is coming...
jay0120
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

文章發表人 單眼仔 發表於 2014-06-05, 12:44

點解唔買 S2 ge? 我無聽過 S1, but read online review, it's plastic housing, sound quite similar between s1 and s2.
Have you tried S2?
單眼仔
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2006-07-04, 16:00

回到 影音組合-私房菜