誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 14 位訪客

《窮鬼SKA多手記 – 音路歷程》

歡迎各位影音 fans post 自己曾經擁有、現在使用緊或夢想組合 (由單件器材至整套組合), 可以 post 埋好處同壞處, 有埋價錢重正. 未必要相, 齋講都得

《窮鬼SKA多手記 – 音路歷程》

文章發表人 SKA 發表於 2004-12-01, 11:08

首先, 最想講嘅係宜家套所謂組合雖然唔見得人 :a003: , 但係真係聽得好開心 :055:

每一部機, 每一條線, 都有血有汗:042: , 仲要好有心機調教, 將平嘢玩到最盡:eusa_wall: (<--窮鬼本色), 我諗呢個就係聽得開心嘅來源... :001:

......待續
最後由 SKA 於 2004-12-02, 04:01 編輯, 總共編輯了 2 次
圖檔
圖檔圖檔圖檔
圖檔
男兒天職保家眷,頂唔倒都要頂 :on_press: :on_press: :on_press:
SKA
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-19, 23:31

文章發表人 peterso 發表於 2004-12-01, 11:11

5d 5d 5d 泥料 :a012: :a012: :a012: :a012:
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 皇馬廿三 發表於 2004-12-01, 11:31

快! :eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
皇馬廿三
Fun區 - 揸Fit人

2004-11-22, 23:12

文章發表人 Raymond 發表於 2004-12-01, 11:38

快D出野啦!! :a004:
Raymond
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2004-11-26, 16:14

文章發表人 SKA 發表於 2004-12-01, 11:45

無mug料嫁咋 :037:

只係想講吓 買咗 / 買過 咩嘢 :055:

我打中文又慢 :002:

我諗咁嘅進度, 一個月左右喇 :a003:
圖檔
圖檔圖檔圖檔
圖檔
男兒天職保家眷,頂唔倒都要頂 :on_press: :on_press: :on_press:
SKA
  頭像

文章發表人 Raymond 發表於 2004-12-01, 11:47

SKA 寫:無mug料嫁咋 :037:

只係想講吓 買咗 / 買過 咩嘢 :055:

我打中文又慢 :002:

我諗咁嘅進度, 一個月左右喇 :a003:

整住幅圖黎頂頂癮都好架 :004:
Raymond
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2004-11-26, 16:14

文章發表人 Wildcat 發表於 2004-12-01, 12:15

一個月 :042:
圖檔

圖檔
Wildcat
  頭像

2004-11-30, 16:56

文章發表人 是旦 發表於 2004-12-01, 14:09

一個月??? :hit: :hit: :hit:
是旦
Fun區 - 黑龍總司令

2004-11-24, 17:04

文章發表人 kingleecm 發表於 2004-12-01, 20:44

:a008:
圖檔
kingleecm
  頭像

2004-11-23, 02:00

文章發表人 小小Pat 發表於 2004-12-01, 22:41

乜野"陰道歷程"話?頂!引我睇,滿心歡喜,相都無張?!
:eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall:
我是Lx90後!
小小Pat
  頭像

2004-11-16, 16:32

文章發表人 Racingboy 發表於 2004-12-01, 22:45

Ska:乖啦 :a008: !如果唔係,就打打喇 :hit: :hit: :hit:
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 是旦 發表於 2004-12-01, 23:05

[晚間新聞報導]
由於太多人登入AV100Fun.com欲一睹SKA君的影音組合, 導致HKIX停頓, 需要緊急開啟未正式使用的HKIX2疏導流量. :a002:
是旦

2004-11-24, 17:04

文章發表人 SKA 發表於 2004-12-02, 03:57

各位大佬,唔好意思, 手腳慢… すみません :009:
(特此鳴謝米糕提供手寫板…係呀, 仲喺我度, 未俾返你 :a006:)

話說當年仔時 :003: , 因老豆都鐘意聽歌 :anim-smokin: (我諗唔少網友都係咁, 俾老豆薰塗), 當時老豆用馬蘭仕合併amp, 又用過先鋒, 好好力水架, 加埋第一卡式機, 十幾廿段EQ, 不知名喇叭 (可能係鴨記), 同埋一個木色嘅唱盤 (擺得好高,細路仔睇唔倒), 老豆玩得好開心, 果陣時我都有攞嚟炸機嫁… :eusa_dance:

題外話,當年逢星期六商業二臺朝頭早有American Top 40, 嘩! 首首都好好焚, Duran Duran, Wham, Michael Jackson… 有排數…sorry…越講越遠… :a002:

可惜無映低相…

當時住公屋, 八個人可以有兩間”中房”, 我喺另一間得部聲寶牌類似777嘅boombox, 無癮 :a006: …攞老豆D舊機舊喇叭左駁右駁, 仲記得果時瞓上隔床, 專登專駁多對喇叭喺牆角向住自己, 又拉多對去厠所冲涼聽 ,DIY喇叭selector, 仲自己拉埋電線…果時只係小學三、四年班…都唔知點解老豆由得我咁玩 :a005:

可惜無映低相…

有一件事我覺得幾有趣: 通常D細路歪皮會俾藤條鞭…俾老豆鞭得多…有一次竟然唔用藤條…剪斷哂我D喇叭線、電線嚟罰我…好慘呀 :045:

…待續

(無相睇…希望大家唔覺得悶)
圖檔
圖檔圖檔圖檔
圖檔
SKA
  頭像

文章發表人 SKA 發表於 2004-12-02, 04:03

小小Pat 寫:乜野"陰道歷程"話?頂!引我睇,滿心歡喜,相都無張?!
:eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall:

陰道歷程...問皮蛋借喇 :a004: :a004: :a004:
圖檔
圖檔圖檔圖檔
圖檔
SKA
  頭像

文章發表人 米糕 發表於 2004-12-02, 07:22

[quote="SKA"]各位大佬,唔好意思, 手腳慢… すみません :009:
(特此鳴謝米糕提供手寫板…係呀, 仲喺我度, 未俾返你 :a006:)

話說當年
最後由 米糕 於 2004-12-02, 11:26 編輯, 總共編輯了 1 次
米糕
  頭像

2004-11-17, 01:08

下一頁

回到 影音組合-私房菜