誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 2 位訪客

影音翻一翻, 一翻再翻 之 推倒重來...法式風情

歡迎各位影音 fans post 自己曾經擁有、現在使用緊或夢想組合 (由單件器材至整套組合), 可以 post 埋好處同壞處, 有埋價錢重正. 未必要相, 齋講都得

文章發表人 kc001 發表於 2007-12-25, 19:12

自已用緊古河既E-TP80 8頭拖板, 4個有filter , 4個無.
前, 後用non-filter socket , CDp 就入有filter既, 心想我呢頭無工廠, 無商廈, 大廈又唔算多, d電污嘈極有個普o者, 將個noise harvester插入第一個non-filter socket, 唔係化? 好似星星咁閃個不停 :042: 再插第二個harvester入第二個socket度, 第一個一樣係咁閃, 但第二個就閃得慢好多, 試過抆走第一個, 第二個一樣係慢慢閃,
點解呢 :dont_un:
附加檔案
kc001
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2005-06-21, 23:57

文章發表人 kc001 發表於 2007-12-25, 19:42

諗唔明就無謂諗, 點諗都係要俾錢架喇 :showtongue: 既然如此,
俾個方向自已先.

電源再生 :struggle: 隔離牛牛 :struggle: Filter

我咁既case , Filter 可以out :love_china:

電源再生 :struggle: 隔離牛牛 :dont_un:
kc001
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

文章發表人 ys 發表於 2007-12-26, 13:12

looks interesting :a009:

$? any improvement in sound?
ys
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2005-04-05, 09:44

文章發表人 kc001 發表於 2007-12-26, 19:26

用左呢兩隻野, 感覺上, 無錯係感覺上, 背景係靜左...至於價錢呢,
因為係朋友價,所以唔方便講.

尋晚三點幾起左身,走出廳望一望, 發覺佢完全靜哂, 閃都唔閃下,
到朝早7點到, 又開始慢慢咁閃, 依家就閃到飛起, 証明呢隻野真係
work既, 並唔係單純閃燈一粒 :eusa_dance:
kc001
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

文章發表人 ys 發表於 2007-12-27, 12:06

kc001 寫:用左呢兩隻野, 感覺上, 無錯係感覺上, 背景係靜左...至於價錢呢,

尋晚三點幾起左身,走出廳望一望, 發覺佢完全靜哂, 閃都唔閃下,
到朝早7點到, 又開始慢慢咁閃, 依家就閃到飛起, 証明呢隻野真係

:modlaugh:
ys
  頭像

2005-04-05, 09:44

文章發表人 Romrom-100Fun 發表於 2007-12-27, 16:29

ys 寫:
kc001 寫:用左呢兩隻野, 感覺上, 無錯係感覺上, 背景係靜左...至於價錢呢,

:modlaugh:

:clap2hands :clap2hands :clap2hands
圖檔
Romrom-100Fun
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2004-12-01, 18:43

文章發表人 kc001 發表於 2007-12-30, 15:28

經過多日測試, 發覺我棟樓既電基本上算係唔錯既, 閒日朝七晚五呢個時間, 基本上兩隻野都無乜點郁過, 返而由下午六點至十二點就係高峰期, 閃到飛起, 電既污染程度係同大廈既總用電量有關, 愈多人係屋企開燈開電視, 污染就愈嚴重, 相反就算我係早上冷氣同吸塵機一齊開,
電染係有, 但遠比唔上我晚上八點, 屋內電器全關咁嚴重.
kc001
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

文章發表人 大家樂王子 發表於 2008-01-06, 16:37

買個黎玩下都好喎 ... 出面賣幾錢?? :sorry:
圖檔 圖檔 圖檔 圖檔
大家樂王子
  頭像

2005-11-22, 14:17

文章發表人 kc001 發表於 2008-01-06, 19:35

List price 800 :a009:
kc001
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

文章發表人 klau 發表於 2008-01-07, 11:36

kc001 寫:成日係度諗, 可以點樣再收善下套兩聲道既表現呢? 換線材? 貴既玩唔起, 仲要擔心夾唔夾, 不如試下攪下電源果part, 叫我係電箱拉條獨立線就無可能架喇, 不如實際d, 搵部電源處理器玩下仲好, 係網上搵下料, 大部份既人都認為後後級唔好用電源處理器, 因為會有失真云云,
:dont_un: anyway, 咁既information係好既, 因為可以省唔少錢.
因為市電污染嚴重, source 同 pre-amp用合適既電源處理, 報稱係音場, 背景方面都會有正面既收善. 講係咁講o者, 嚴唔嚴重鬼知咩,
自已又無架生check呢d野, 就算有都唔識用.

"成日係度諗, 可以點樣再改善下套兩聲道既表現呢?"=====>最緊要果樣都無做,攪咩都係假,用番對落對腳架先係最重要,書架喇叭唔用腳架,差不多廢了一半武功的!
klau
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-11-23, 15:37

文章發表人 michael23 發表於 2008-01-08, 23:18

klau 寫:
kc001 寫:成日係度諗, 可以點樣再收善下套兩聲道既表現呢? 換線材? 貴既玩唔起, 仲要擔心夾唔夾, 不如試下攪下電源果part, 叫我係電箱拉條獨立線就無可能架喇, 不如實際d, 搵部電源處理器玩下仲好, 係網上搵下料, 大部份既人都認為後後級唔好用電源處理器, 因為會有失真云云,
:dont_un: anyway, 咁既information係好既, 因為可以省唔少錢.
因為市電污染嚴重, source 同 pre-amp用合適既電源處理, 報稱係音場, 背景方面都會有正面既收善. 講係咁講o者, 嚴唔嚴重鬼知咩,
自已又無架生check呢d野, 就算有都唔識用.

"成日係度諗, 可以點樣再改善下套兩聲道既表現呢?"=====>最緊要果樣都無做,攪咩都係假,用番對落對腳架先係最重要,書架喇叭唔用腳架,差不多廢了一半武功的!
線材都好重要~我認同用d唔好同部機身價唔成比例既線啦~你用咩喇吧線?~呢條就點都要換好少少
michael23
  頭像

2005-11-04, 22:27

文章發表人 kc001 發表於 2008-01-13, 20:27

用唔落腳架, 因為由喇叭到皇帝位, 只有五尺多dd, 左邊放左sub仔, 右邊係走廊, 放唔落, 爽硬放係av架前, 聆聽深度得番4尺唔夠, 對喇叭就算發揮十足都無用, 況且腳架既用途不外乎吸震, 抗震, 減少音箱因震動而同其它物體產生共嗚, 自覺呢對TAOC亦做同近似既功能, 殊歸同途, 各施各法o者.
附加檔案
Resized DSC00592.jpg
Resized DSC00592.jpg (364.53 KiB) 被瀏覽 6088 次
kc001
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

文章發表人 kc001 發表於 2008-01-13, 20:33

喇叭線用過 Tara Lab, AQ CV4.2 DBS , SFH 2 , QED GSS, VDH , 依家就用緊 Siltech 既 New York, 鐘意佢味精重 :048:
kc001
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

文章發表人 klau 發表於 2008-01-14, 14:30

kc001 寫:用唔落腳架, 因為由喇叭到皇帝位, 只有五尺多dd, 左邊放左sub仔, 右邊係走廊, 放唔落, 爽硬放係av架前, 聆聽深度得番4尺唔夠, 對喇叭就算發揮十足都無用, 況且腳架既用途不外乎吸震, 抗震, 減少音箱因震動而同其它物體產生共嗚, 自覺呢對TAOC亦做同近似既功能, 殊歸同途, 各施各法o者.

:confused2: :confused2: :confused2:
klau
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-11-23, 15:37

文章發表人 hero 發表於 2008-01-28, 13:09

:001:
hero
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2008-01-25, 13:53

上一頁下一頁

回到 影音組合-私房菜