誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 5 位訪客

我的數碼攝影路..

歡迎各位攝影fans post 自己曾經擁有過、仲用緊或者好鬼想買既;夢幻器材, 最好可以 post 埋好處同壞處, 有埋價錢重正, 未必要相, 齋講都得!

文章發表人 射擊人 發表於 2005-05-31, 11:14

peterso 寫:
射擊人 寫:因為我相信...

只要我有Heart、我一定會用佢影得好!! :angry: :angry:

而我最鍾意就係影運動...

我相信D2h係同我天生一對嘅!! :a007: :a007:

先天性缺陷... :048: :048: :048: :048: :048: :048:

12 000 000 pixels...自己數 la :whistling: :whistling: :whistling: :whistling: :whistling: :048: :048: :048: :048: :048:

1200萬像數就..真係冇得頂...

不過衰在佢主人就... :051: :051:

我今晚就比D利害過你睇!!

你唔好咬住被角喊呀~~ :whistling: :whistling: :whistling:
射擊人
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-16, 16:46

文章發表人 射擊人 發表於 2005-06-21, 17:52

經過偷懶多時之後…(過去2週死電腦超痛苦經歷, 唔好再提!)

又執筆寫埋呢篇數碼相機馬拉松.. :ebsmile: :ebsmile:

D2h呢部機其實相當之好, 擁有頂級相機嘅特質..

不過佢4百萬像嘅感光組件令佢比人遺忘咗、睇低咗佢.. :042: :042:

我冇理其他人典講, 我越用越喜歡佢..

反應快絕無倫, 對CF.card容量要求又低! (郭富城之役我用1G打完全程交相, 皮旦D2x就用晒6G都唔夠..由此可見一班) :whistling: :whistling:

只要你Framing留心D, 有Heart.D, D2h已經足夠九成以上嘅極端應用..

咁...仲有邊1成爭咗呢?? :question1: :question1:
射擊人
  頭像

文章發表人 KY 發表於 2005-06-21, 17:59

頭位 :004:
we've been waiting......... :a008: :a008: :a008:
KY
Fun區 - 黑龍總司令

2004-11-20, 00:06

文章發表人 ANPANMAN 發表於 2005-06-21, 18:00

繼瀆繼瀆 ~ ! :clap2hands :a010:
ANPANMAN
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2005-01-12, 22:49

文章發表人 peterso 發表於 2005-06-21, 18:38

ANPANMAN 寫:繼瀆繼瀆 ~ ! :clap2hands :a010:

我幫佢寫埋....

終於屈服响 D2X 淫威之下 :a004: :a004: :a004: :a004:
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 射擊人 發表於 2005-06-21, 20:03

peterso 寫:
ANPANMAN 寫:繼瀆繼瀆 ~ ! :clap2hands :a010:

我幫佢寫埋....

終於屈服响 D2X 淫威之下 :a004: :a004: :a004: :a004:

噢~No....

結果我買入咗D70...

:whistling: :whistling: :whistling:

因為D2h太重!!

要帶佢去旅行根本就係搵自己笨...

D70嘅像數高咗..去到6百萬像..

可以多好多嘢Crop.. 啱晒我老婆!!

D70陪我出征過唔少外遊..

真係一部好好嘅入門機!!

不過...

:005: :005: :005:
射擊人
  頭像

文章發表人 chowchow 發表於 2005-06-22, 00:07

到我頭位 :004: :004:
HIC LOCUS EST UBI MORS
GAUDET SUCCURRERE VITAE
chowchow
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-11-27, 10:35

文章發表人 peterso 發表於 2005-06-22, 00:16

射擊人 寫:
peterso 寫:

我幫佢寫埋....

噢~No....

結果我買入咗D70...

:whistling: :whistling: :whistling:

因為D2h太重!!

要帶佢去旅行根本就係搵自己笨...

D70嘅像數高咗..去到6百萬像..

可以多好多嘢Crop.. 啱晒我老婆!!

D70陪我出征過唔少外遊..

真係一部好好嘅入門機!!

不過...

:005: :005: :005:

最後都係衰 D2X... :a004: :a004: :a004: :a004:
peterso
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 avpez 發表於 2005-06-22, 00:23

不過...

老婆生日就送部D2X比佢哪! :whistling: :whistling:
自已就用部D70... :048: :048:
To Be Or Not To Be, That Is The Question.
AVPEZ - 皮禮士 - Audio Video Photography EZ - Easy :041: :whistling:
In memory of my dog - Lesile : http://www.petsfuneral.com.hk/pet/lesile :042: :045:

圖檔
圖檔
avpez
  頭像

2004-11-24, 03:06

文章發表人 射擊人 發表於 2005-06-22, 12:53

不過...

因為D70嘅快門滯礙時間比較長, :a006: :a006:

連拍速度又同D2h相差什遠... :unhappy: :unhappy:

就算做簡單嘅設定都要走入Menu.page(例如好似AF-C, AF-S模式), :047: :047:

機身又過於單薄, 導致配合大小小嘅鏡頭時有重量不平穩嘅情况... :confused: :confused:

佢又唔夠靚仔!! :whistling: :whistling:

(相愛嘅時候百般甜言蜜語...分手嘅時候壞話說盡...)

又再加上我生日... :a010: :a010:

所以...我.... :005: :005:
射擊人
  頭像

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-06-22, 13:49

射擊人 寫:不過...

因為D70嘅快門滯礙時間比較長, :a006: :a006:

連拍速度又同D2h相差什遠... :unhappy: :unhappy:

就算做簡單嘅設定都要走入Menu.page(例如好似AF-C, AF-S模式), :047: :047:

機身又過於單薄, 導致配合大小小嘅鏡頭時有重量不平穩嘅情况... :confused: :confused:

佢又唔夠靚仔!! :whistling: :whistling:

值口嘅開始 :a003: :a003: :a003: ...........
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 小BB 發表於 2005-06-22, 14:05

只要有需要,日日都可以生日。 :a002: :a002: :a002:
圖檔
小BB
  頭像

2004-11-20, 19:50

文章發表人 Dlok 發表於 2005-06-25, 12:25

其實D毒已經潛伏咗,不過唔係啱時候,當『我生日』呢樣嘢出現時,就引發出來。

十五年前因(CyberShot DSC-F1),十五年後果(Nikon D2X)。 :devil:
Dlok
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-01-14, 10:55

文章發表人 射擊人 發表於 2005-06-25, 16:06

忍咗2個幾3個月... 死都唔肯買住~!! :037: :037:

因為香港炒得太過份喇!! :flareup: :flareup:

部機響日本首推都係3萬5咁上下...仲週街都有貨...

香港不嬲都平過日本好多架嘛!! :angry: :angry:

你話啦!! 你話啦!!

部機典可以炒足2個月都企響3萬5樓上、仲話要訂貨吖!!! :047: :047:

你打死我好過啦!! :showtongue: :showtongue:

三萬樓下啦!! 三萬樓下我就買!!

:a004: :a004: :a004: :a004:
射擊人
  頭像

文章發表人 ys 發表於 2005-06-25, 21:34

:modlaugh:

3萬5都值既,生日丫嘛 :ebsmile:
ys
  頭像

2005-04-05, 09:44

上一頁下一頁

回到 攝影器材-私房菜