誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 5 位訪客

讓我大開眼界的iGoGoTV MP188原來係Android TV Box

歡迎商戶、私人報料、報價、提供各種Jetso情報都得..

讓我大開眼界的iGoGoTV MP188原來係Android TV Box

文章發表人 M2M 發表於 2012-01-30, 19:46

買左個iGoGoTV返去用過之後,個iGoGoTV就將我個48”LCD大電視變左個大型多媒體電腦,比我感受到一種強大的震撼,點解?個iGoGoTV其實係一個行Android OS既Android TV Box,唔單止簡單易用,操作方便,影音表現同Apple電腦有得輝,部機更支援有線和WiFi上網,個畫面重支援HDMI/1080P高清視頻,上網任睇高清電影真係超正,坊間重有好多免費Market可以下載Apps,不過對新手黎講,有時D Apps太多,反而讓人難以選擇,可能要下載多幾個同類Apps試下先知邊隻適合自己用。另外,佢有內置鏡頭和收音,咁可以上skype做視頻對話,感覺好似大陸成日講既三網合一咁多功能,重有佢個keyboard仔好似wii個手制咁,係用身體移動黎控制鼠標移動方向,咁又可以當埋遊戲機玩,一機多用慳錢慳地方,所以我個大電視依家變得功能無限,好好玩,同大家分享一下。
圖檔
睇Demo果時見佢功能又多又靚,最初以為呢個係Smart TV既電視盒,後來聽個sale講先知個iGoGoTV MP188係Magic-Pro出即Android TV Box。個盒正面都設計得幾和諧。

圖檔
個盒背面就寫上iGoGoTV 簡單介紹,我買佢果時都係被佢吸引到。

圖檔
打開iGoGoTV個盒,所有D原裝配件好整齊咁放係個盒到, 咁當然,呢張相係我用完個iGoGoTV之後,張D配件重新放翻入去先至影架,所以肯定無出廠時放得咁好,不過都過得去啦!

圖檔
iGoGoTV所有原裝配件包括:iGoGoTV主機盒,手制及keyboard仔,HDMI線,AV線,火牛,腳架,說話書及AAA電池。

圖檔
主機設計比較有流線形的感覺,我都好鐘意佢個design,唔會四四方方咁悶。

圖檔
主機背後插上HDMI線及火牛馬上就可以用,好方便。

圖檔
個主機體積都比較細,闊度比一張100蚊紙重要小D,長度比張100蚊紙長小小咁啦。

圖檔
個手制設計得好靚,係體感操作,手制內置有Air Mouse + keyboard 2合 1,除左可以做手制,佢重係個滑鼠、keyboard及搖控器,可以話係多功能合一的設計。

圖檔
個主機加上個腳架,就可以好輕易咁固定好個主機係個電視上方,好處係乜?咁就方便你對好個鏡頭同個Mic,做視像通訊囉。

圖檔
加上依條HDMI線,個iGoGoTV就可以用1080P高清輸出啦,加上坊間又有好多免費Apps download,D applications 同movies真係任你用,哈哈,真係好正下。
圖檔
M2M
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2011-10-29, 19:12

Re: 讓我大開眼界的iGoGoTV MP188原來係Android TV Box

文章發表人 silence19 發表於 2012-01-31, 20:41

黎個…唔埋好明? :a013: :a013: :a013:
silence19
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2012-01-31, 18:21

Re: 讓我大開眼界的iGoGoTV MP188原來係Android TV Box

文章發表人 M2M 發表於 2012-02-01, 19:21

silence19 寫: 黎個…唔埋好明? :a013: :a013: :a013:

睇住靚女介紹
http://www.youtube.com/watch?v=rTJ1vGo8tOs
圖檔
M2M
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

文章發表人 h86fw 發表於 2012-02-04, 13:38

M2M 寫:
silence19 寫: 黎個…唔埋好明? :a013: :a013: :a013:

睇住靚女介紹
http://www.youtube.com/watch?v=rTJ1vGo8tOs

好正喔,上網睇睇佢spec先 :001: :001: :001:
h86fw
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2011-11-16, 17:48

文章發表人 alife 發表於 2012-02-08, 19:29

how money??幾中意佢個外形 :a004: :a004:
圖檔
alife
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2012-02-04, 15:45

文章發表人 M2M 發表於 2012-02-14, 19:09

alife 寫: how money??幾中意佢個外形 :a004: :a004:
...

我買呢款系帶內置鏡頭同Mic,$17xx
仲有一款無cam同mic,就平小小,好似千三左右…
圖檔
M2M
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

文章發表人 alife 發表於 2012-02-16, 16:48

M2M 寫:
alife 寫: how money??幾中意佢個外形 :a004: :a004:
...

:038: 都抵玩wo,得閒去睇睇~黃金有冇?易唔易搵?
alife
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2012-02-04, 15:45

文章發表人 silence19 發表於 2012-02-20, 20:00

alife 寫:
M2M 寫:
...

:038: 都抵玩wo,得閒去睇睇~黃金有冇?易唔易搵?

應該都有吧~~我都想入一個 :001: :001: :001:
silence19
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2012-01-31, 18:21

回到 報料 fun 區