誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 7 位訪客

Toshiba HD-XA1 HD-DVD Player Show...正式出咗喇(係P.5)

昔日活動精華

文章發表人 Racingboy 發表於 2006-04-18, 23:02

由於大會想以示公平,全部 LCD TV 用黑畫紙 :maskman: 遮住晒 3部機嘅框,只係留返個畫面,然後 Yuki 問吓 :announce: 大家,讓大家對每部機分別作出不同嘅評價,呢樣做法,我覺得大會做得唔錯 :great: :great: :great:

每位舉手 :hello: 回答嘅觀眾也可獲得 大會送出嘅 King Kong 3區 DVD 1隻 :a004:

經過一輪嘅示範後,大會才揭開每部 LCD TV 嘅神秘面紗 :maskman:

附加檔案
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 Racingboy 發表於 2006-04-18, 23:11

呢款 Toshiba 嘅 REGZA 系列到一段落之後,戲肉黎喇 :a008:

圖檔

就係用 HD-XA1 播放 1區(唔肯定 1區 定 3區 :ebsmile: )嘅 普通 DVD(480i),然後升頻到 720P,由 Toshiba 新款 DLP 72" 後投顯示,出黎嘅效果唔錯,幾細緻,幾清晰,但可惜姪姪地 :question1:
附加檔案
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

文章發表人 1993 發表於 2006-04-18, 23:15

:sorry: :sorry: :sorry:
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-03-30, 17:49

文章發表人 Racingboy 發表於 2006-04-18, 23:20

[b][color=#0900ff]我當時心諗 :question2: ,未必關部利器事,可能係部 72" DLP 後投事 :struggle:

當時身邊嘅老友們易見到,婆為明顯畫面唔順
附加檔案
Racingboy
  頭像

文章發表人 Racingboy 發表於 2006-04-18, 23:21

HD-DVD DEMO DISK 呀 :038: :a004: :a004: :a004:
附加檔案
Racingboy
  頭像

文章發表人 浮浮貓 發表於 2006-04-18, 23:24

:a004: :a004: :a004: :a004: :a004: :clap2hands :clap2hands :clap2hands :clap2hands :clap2hands :sorry: :sorry: :sorry: :sorry:
:008: :008: :008: :008: :008:佢唔係一粒普通既 :008: , 佢係 :051: :050: :008:

迎接清高新世代, 你準備好未 :a012:
HDPGReady

只要你有 :008: :008: :008: , 就可以做業主 :eusa_dance:

環保無罪, support有你 :love_china: :love_china: :love_china:
浮浮貓
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2006-01-17, 17:04

文章發表人 Racingboy 發表於 2006-04-18, 23:24

大會再次熄燈喇!好緊張 :a008:

一播片,嘩 :a005: ~!
附加檔案
Racingboy
  頭像

文章發表人 billyla 發表於 2006-04-18, 23:33

Racingboy 寫:大會再次熄燈喇!好緊張 :a008:

:051: 引喇好冇 :angry:
billyla
  頭像

2005-07-19, 14:38

文章發表人 浮浮貓 發表於 2006-04-18, 23:34

billyla 寫:
Racingboy 寫:大會再次熄燈喇!好緊張 :a008:

有佢又 :044: 一野先 :a010:
:008: :008: :008: :008: :008:佢唔係一粒普通既 :008: , 佢係 :051: :050: :008:

迎接清高新世代, 你準備好未 :a012:
HDPGReady

只要你有 :008: :008: :008: , 就可以做業主 :eusa_dance:

環保無罪, support有你 :love_china: :love_china: :love_china:
浮浮貓
  頭像

2006-01-17, 17:04

文章發表人 billyla 發表於 2006-04-18, 23:45

浮浮貓 寫:
billyla 寫:

咁我都 :044: 身喇 :004:
billyla
  頭像

2005-07-19, 14:38

文章發表人 仕嘉 發表於 2006-04-18, 23:47

billyla 寫:
浮浮貓 寫:
billyla 寫:

咁我都 :044: 身喇 :004:

走去打DOA就真 :048:
勉強中.....
圖檔
圖檔I believe I can fly...I believe I can touch the sky...
圖檔
圖檔
仕嘉
  頭像

2005-08-17, 18:46

文章發表人 柱仔 發表於 2006-04-18, 23:59

:044: :044: :044:
世事多變, 豈可盡如人意, 我一切嘅決定, 都似係冇乜意義.......試過灰心, 經過失敗, 老虎都要得嘅得嘅....一定得........嘥氣....... :unhappy: :unhappy: :unhappy:

圖檔 圖檔
柱仔
  頭像

2004-11-16, 18:48

文章發表人 Racingboy 發表於 2006-04-19, 00:00

邊個襯黑摸我 :patpat2: ,邊個 :a007: !?

可借無爭住應 :045: :045: :045:

咁我唯有死死地氣 :010: 睇 DEMO 喇!

首先播放係一套 "四十處男" 嘅預告,我又再"嘩"~~~ :038: ,個畫面 Sharp 到 界 :cutcut: 死人,但白位又無爆 :001: ,我除咗覺得 ~勁 :great: 之外,話咁快無喇 :unhappy:

原來係播第二段預告,今次係 King Kong :a008: ,除咗以上嘅優點之外,隻猩猩皇啲毛,真係誇啲講,可以逐條數,但先旨聲明我唔會 :dont_agree: 咁做,呢啲任務 :coldsweat2: ,都係留返比皮旦喇 :Vomit2: :Vomit2: :Vomit2:

即係話,嗰啲立體感,可以同小弟或某部份網兄睇過揩釘壽司咁清 :038: ,真係可以話靚到 :001: :001: :001: Dup 一聲!

大會話暫時無意出售呢款 HD-DVD Player,他們會等到年尾才會正式引入 另一款 HD-DVD Player (第2代 :a013: ),希望他日在市場上推嘅 HD-DVD Disk 可以有當日 Demo 嘅水平或以上啦 :a008: :a008: :a008:

*根據 C.C 詢問,呢款 HD-XA1 係唔能夠播放 PAL DVD :unhappy:

**暫時呢半年嘅 HD-DVD Disk 係全區嘅,稍後半年之後嘅碟仲係唔係全區,暫時係未知之素 :hypno:
附加檔案
最後由 Racingboy 於 2006-04-19, 01:54 編輯, 總共編輯了 4 次
Racingboy
  頭像

文章發表人 Racingboy 發表於 2006-04-19, 00:01

[color=#0000ff][b]講返轉頭,係當日所見,呢部利器只係在播放 DVD 升頻時,才有唔順
附加檔案
Racingboy
  頭像

文章發表人 柱仔 發表於 2006-04-19, 00:02

Racingboy 寫:邊個襯黑摸我 :patpat2: ,邊個 :a007: !?

可借無爭住應 :045: :045: :045:

咁我唯有死死地氣 :010: 睇 DEMO 喇!

首先播放係一套 "四十處男" 嘅預告,我又再"嘩"~~~ :038: ,個畫面 Sharp 到 界 :cutcut: 死人,但白位又無爆 :001: ,我除咗覺得 ~勁 :great: 之外,話咁快無喇 :unhappy:

原來係播第二段預告,今次係 King Kong :a008: ,除咗以上嘅優點之外,隻猩猩皇啲毛,真係誇啲講,可以逐條數,但先旨聲明我唔會 :dont_agree: 咁做,呢啲任務 :coldsweat2: ,都係留返比皮旦喇 :Vomit2: :Vomit2: :Vomit2:

即係話,嗰啲立體感,可以同小弟或某部份網兄睇過揩釘壽司咁清 :038: ,真係可以話靚到 :001: :001: :001: Dup 一聲!

大會話暫時無意出售呢款 HD-DVD Player,他們會等到年尾才會正式引入 另一款 HD-DVD Player (第2代 :a013: ),希望他日在市場上推嘅 HD-DVD Disk 可以有當日 Demo 嘅水平或以上啦 :a008: :a008: :a008:

:coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:
世事多變, 豈可盡如人意, 我一切嘅決定, 都似係冇乜意義.......試過灰心, 經過失敗, 老虎都要得嘅得嘅....一定得........嘥氣....... :unhappy: :unhappy: :unhappy:

圖檔 圖檔
柱仔
  頭像

2004-11-16, 18:48

上一頁下一頁

回到 過往活動 fun 區