誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 8 位訪客

2005 AV SHOW 之睇後嘅分享篇(多咗幾張相相)

昔日活動精華

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-08-20, 12:51

再整張 有前有後 :a004: ,打死罷就 :confused:

JEFF ROLAND CONCERTO PRE AMP & 201 MONO POWER AMP 側面

圖檔
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-08-20, 12:52

JEFF ROLAND CONCERTO PRE AMP & 201 MONO POWER AMP 正面 :049: :049: :049:

圖檔
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

文章發表人 VR4 發表於 2005-08-20, 12:52

重有張SACD補領咭...誰有性趣 :confused2:
圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔
VR4
Fun區 - 黑龍總司令
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2005-06-11, 22:45

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-08-20, 12:53

JEFF ROLAND CONCERTO PRE AMP & 201 MONO POWER AMP 後面 :patpat2:

圖檔
Racingboy
  頭像

文章發表人 billyla 發表於 2005-08-20, 12:54

重有無 :001:
billyla
  頭像

2005-07-19, 14:38

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-08-20, 12:57

billyla 寫:重有無 :001:

仲有我嘅至愛~~~~~B&W :001: :001: :001:

圖檔
Racingboy
  頭像

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-08-20, 12:59

我個人覺得呢隻 HTM4 (我自己用緊 HTM2),係暫時萬零蚊最好聲嘅中置喇叭 :great: :great: :great:

圖檔
Racingboy
  頭像

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-08-20, 13:00

待續... :ebsmile: :ebsmile: :ebsmile:
附加檔案
.jpg
.jpg (18.92 KiB) 被瀏覽 5713 次
Racingboy
  頭像

文章發表人 米糕 發表於 2005-08-20, 13:03

Racingboy 寫:我個人覺得呢隻 HTM4 (我自己用緊 HTM2),係暫時萬零蚊最好聲嘅中置喇叭 :great: :great: :great:

圖檔

:a012: :a012: :a012:
米糕
Fun區 - 揸Fit人
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2004-11-17, 01:08

文章發表人 MartinTong 發表於 2005-08-20, 19:23

米糕 寫:
Racingboy 寫:我個人覺得呢隻 HTM4 (我自己用緊 HTM2),係暫時萬零蚊最好聲嘅中置喇叭 :great: :great: :great:

圖檔

:a012: :a012: :a012:

我都想要呀, 但冇 :money: :money: :unhappy: :unhappy:
MartinTong
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-11-23, 21:36

Re: 2005 AV SHOW 之睇後嘅分享篇

文章發表人 MartinTong 發表於 2005-08-20, 19:28

Racingboy 寫:
chowchow 寫:
................

又要引用較早時,在和 chowchow兄 :maskman: 討論開灰幕與白幕的問題,chowchow兄 講的一番話 :announce:
小弟十二分之認同 :a012:

chowchow兄 :announce: :『係全世界唔係得隻 Stewart 架!你同我都可以出番隻 ABC 牌嘅投影幕架!
其他嘅投影幕公司,也可開發隻新形號來話自己幾勁都得,兼且比錢 THX 攞返個認証架!
點解佢地唔咁做呢!?唔通怕成本貴咗,變相賣貴咗無人買!?
但小弟相信好嘅嘢!自然有人幫襯!

............

我意思係如果灰幕已經毛實用性(註:大部份dlp 机contrast已經唔差), stewart 就唔會再出reference series.

我記得有次跟racingboy上OK哥屋企, 佢用隻1.0 gain幕...天花(白色)同地板(深色)都反光得好利害.

chowchow兄 :OK哥屋企用嘅已經係用 OS PURE 2 PLUS (0.8 gain) 架喇 :ebsmile:

但想要 :a008: 理想嘅效果 :001: ,Stewart Grey Hawk Ref. ,佢係唔少得架喇 :devil: :devil: :devil:

禁係咪一般家居用灰幕比較識合.

但如果近距離(11" ~ 12") 用Grey Hawk Ref會唔會見到幕文架
MartinTong
  頭像

文章發表人 柱仔 發表於 2005-08-20, 20:06

MartinTong 寫:
chowchow 寫:

又要引用較早時,在和 chowchow兄 :maskman: 討論開灰幕與白幕的問題,chowchow兄 講的一番話 :announce:

chowchow兄 :announce: :『係全世界唔係得隻 Stewart 架!你同我都可以出番隻 ABC 牌嘅投影幕架!
其他嘅投影幕公司,也可開發隻新形號來話自己幾勁都得,兼且比錢 THX 攞返個認証架!

我意思係如果灰幕已經毛實用性(註:大部份dlp 机contrast已經唔差), stewart 就唔會再出reference series.

我記得有次跟racingboy上OK哥屋企, 佢用隻1.0 gain幕...天花(白色)同地板(深色)都反光得好利害.

chowchow兄 :OK哥屋企用嘅已經係用 OS PURE 2 PLUS (0.8 gain) 架喇 :ebsmile:

但想要 :a008: 理想嘅效果 :001: ,Stewart Grey Hawk Ref. ,佢係唔少得架喇 :devil: :devil: :devil:

但如果近距離(11" ~ 12") 用Grey Hawk Ref會唔會見到幕文架

我都想知呀..... :question2: :question2: :question2:
世事多變, 豈可盡如人意, 我一切嘅決定, 都似係冇乜意義.......試過灰心, 經過失敗, 老虎都要得嘅得嘅....一定得........嘥氣....... :unhappy: :unhappy: :unhappy:

圖檔 圖檔
柱仔
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2004-11-16, 18:48

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-08-20, 20:59

柱仔 寫:
chowchow 寫:

我都想知呀..... :question2: :question2: :question2:

我自己個人由眼到幕有10',投 80" 大,用 Stewart Grey Hawk,右手面係一幅米色牆,效果理想 :004: ,而且一般睇戲唔覺 :notinterest: 有幕紋,如你吹毛求疵 :confused: ,特登用力 :a005: 去睇(當然要係一位資心嘅玩家),你易有可能會睇到幕紋的!

小弟個人覺得 11" ~ 12" ,當然無問題啦 :a009:

當然理論歸理論 :ebsmile:,呢樣嘢係要各位大大 :041: 實際個人去感受 :a012:
Racingboy
  頭像

文章發表人 chowchow 發表於 2005-08-20, 21:00

柱仔 寫:

九尺都 :dont_agree: 問題

:004: :004: :004: :004: :004:
HIC LOCUS EST UBI MORS
GAUDET SUCCURRERE VITAE
chowchow
  頭像

2004-11-27, 10:35

文章發表人 MartinTong 發表於 2005-08-20, 21:06

柱仔 寫:
chowchow 寫:

我自己個人由眼到幕有10',投 80" 大,用 Stewart Grey Hawk,右手面係一幅米色牆,效果理想 :004: ,而且一般睇戲唔覺 :notinterest: 有幕紋,如你吹毛求疵 :confused: ,特登用力 :a005: 去睇(當然要係一位資心嘅玩家),你易有可能會睇到幕紋的!

小弟個人覺得 11" ~ 12" ,當然無問題啦 :a009:

當然理論歸理論 :ebsmile:,呢樣嘢係要各位大大 :041: 實際個人去感受 :a012:

如果家居係白色為主(天花, 地板, 牆身) 係唔係用Grey Hawk比較識合呢
MartinTong
  頭像

上一頁下一頁

回到 過往活動 fun 區