誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 7 位訪客

2005 AV SHOW 之睇後嘅分享篇(多咗幾張相相)

昔日活動精華

文章發表人 jackysit 發表於 2005-08-20, 09:01

支持吓先

:clap2hands :clap2hands :clap2hands
jackysit
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2005-06-14, 16:36

文章發表人 LoFi 發表於 2005-08-20, 09:17

耳聾又眼濛的我,又搭下訕。 :inlove2:

別超果檔野,做出泥既畫面,

靚到超幾班。 :a012:

好明顯係高手至攪得到。

AV 發燒友,屬必到之處。

所以,吾洗理你有冇什麼 cert ,

你係有料到,真係牛頭角順嫂都識。

:043:

拿,拿,拿,講起牛頭角順嫂,

不過係順口錦解炸,

吾好高度敏感,

自己對號入座呀。 :dont_agree:

:gagag:
My Dream Music Room
圖檔

My Dream DAC
圖檔
LoFi
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-11-19, 23:53

Re: 2005 AV SHOW 之睇後嘅分享篇

文章發表人 chowchow 發表於 2005-08-20, 09:18

Racingboy 寫:
................

又要引用較早時,在和 chowchow兄 :maskman: 討論開灰幕與白幕的問題,chowchow兄 講的一番話 :announce:
小弟十二分之認同 :a012:

chowchow兄 :announce: :『係全世界唔係得隻 Stewart 架!你同我都可以出番隻 ABC 牌嘅投影幕架!
其他嘅投影幕公司,也可開發隻新形號來話自己幾勁都得,兼且比錢 THX 攞返個認証架!
點解佢地唔咁做呢!?唔通怕成本貴咗,變相賣貴咗無人買!?
但小弟相信好嘅嘢!自然有人幫襯!

............

我意思係如果灰幕已經毛實用性(註:大部份dlp 机contrast已經唔差), stewart 就唔會再出reference series.

我記得有次跟racingboy上OK哥屋企, 佢用隻1.0 gain幕...天花(白色)同地板(深色)都反光得好利害.
HIC LOCUS EST UBI MORS
GAUDET SUCCURRERE VITAE
chowchow
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-11-27, 10:35

Re: 2005 AV SHOW 之睇後?分享篇

文章發表人 debug 發表於 2005-08-20, 09:27

chowchow 寫:

又要引用較早時,在和 chowchow兄 :maskman: 討論開灰幕與白幕的問題,chowchow兄 講的一番話 :announce:

chowchow兄 :announce: :『係全世界唔係得隻 Stewart 架!你同我都可以出番隻 ABC 牌?投影幕架!
其他?投影幕公司,也可開發隻新形號來話自己幾勁都得,兼且比錢 THX ?返個認証架!
點解佢地唔咁做呢!?唔通怕成本貴?,變相賣貴?無人買!?
但小弟相信好??!自然有人幫襯!

我意思係如果灰幕已經毛實用性(註:大部份dlp 机contrast已經唔差), stewart 就唔會再出reference series.

我記得有次跟racingboy上OK哥屋企, 佢用隻1.0 gain幕...天花(白色)同地板(深色)都反光得好利害.

Has anyone seen this screen before? :question2: :question2:

www.screeninnovations.com
附加檔案
debug
Fun區 - 黑龍總司令
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2004-11-19, 22:53

文章發表人 chowchow 發表於 2005-08-20, 09:45

Debug, I haven't seen this before.

At that counter whether both stewart screen are shown, a guy hold a piece of white paper and placed it in front of the reference screen. He said the reason for doing this is to demonstrate that the color reflected on the gray screen is not different compare to a white paper...and actually I can't see any difference :ebsmile: :ebsmile:
chowchow
  頭像

文章發表人 angelfish51 發表於 2005-08-20, 10:06

正呀,可以睇番好多冇睇到既雞呀,支持下先 :clap2hands :clap2hands :clap2hands
angelfish51
  頭像

2005-06-20, 12:05

文章發表人 仕嘉 發表於 2005-08-20, 10:24

chowchow 寫::a012: :a012: :a012:

係一般淺色房間:

Studiotek 濕濕碎 :dont_agree2: :dont_agree2:
Grayhawk Reference萬萬歲 :clap2hands :clap2hands

我咁講生命會唔會受到威脅架? :coldsweat2: :coldsweat2:

你唔好入跑馬地左近咯... :gagag:
勉強中.....
圖檔
圖檔I believe I can fly...I believe I can touch the sky...
圖檔
圖檔
仕嘉
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-08-17, 18:46

文章發表人 wmmokk 發表於 2005-08-20, 10:41

仕嘉 寫:
chowchow 寫::a012: :a012: :a012:

係一般淺色房間:

Studiotek 濕濕碎 :dont_agree2: :dont_agree2:
Grayhawk Reference萬萬歲 :clap2hands :clap2hands

我咁講生命會唔會受到威脅架? :coldsweat2: :coldsweat2:

你唔好入跑馬地左近咯... :gagag:

會唔會有人開始 :patpat2: :patpat2: :gagag: :gagag:
wmmokk
  頭像

2005-04-05, 10:08

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-08-20, 10:55

chowchow 寫:

chowchow兄 :announce: :『係全世界唔係得隻 Stewart 架!你同我都可以出番隻 ABC 牌嘅投影幕架!
其他嘅投影幕公司,也可開發隻新形號來話自己幾勁都得,兼且比錢 THX 攞返個認証架!

chowchow兄 :OK哥屋企用嘅已經係用 OS PURE 2 PLUS (0.8 gain) 架喇 :ebsmile:

但想要 :a008: 理想嘅效果 :001: ,Stewart Grey Hawk Ref. ,佢係唔少得架喇 :devil: :devil: :devil:
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 1993 發表於 2005-08-20, 11:02

:hello: :hello: :hello:
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-03-30, 17:49

文章發表人 chowchow 發表於 2005-08-20, 11:06

chowchow 寫:

chowchow兄 :OK哥屋企用嘅已經係用 OS PURE 2 PLUS (0.8 gain) 架喇 :ebsmile:

但想要 :a008: 理想嘅效果 :001: ,Stewart Grey Hawk Ref. ,佢係唔少得架喇 :devil: :devil: :devil:

:041: :041: :041: :004:
chowchow
  頭像

文章發表人 GundamZZ 發表於 2005-08-20, 11:13

angelfish51 寫:正呀,可以睇番好多冇睇到既雞呀,支持下先 :clap2hands :clap2hands :clap2hands

Yeah :clap2hands :clap2hands :clap2hands
GundamZZ
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-11-23, 23:50

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-08-20, 11:20

angelfish51 寫:正呀,可以睇番好多冇睇到既雞呀,支持下先 :clap2hands :clap2hands :clap2hands

見你咁支持,再黎 :004: :004: :004:

整件藝術品過你嘆吓啦 :devil: :devil: :devil: :devil:

圖檔
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

文章發表人 chowchow 發表於 2005-08-20, 11:25

見你咁支持,再黎 :004: :004: :004:

整件藝術品過你嘆吓啦 :devil: :devil: :devil: :devil:

圖檔

呢件我好鐘意呀 :045: :045: :045: :045: :045:

制上面d符號形得不得了. 有外星人feel :001: :001: :001:
chowchow
  頭像

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-08-20, 11:28

唔知乜公司,但有好多毒 :devil: 物!

圖檔
Racingboy
  頭像

上一頁下一頁

回到 過往活動 fun 區