誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 4 位訪客

2005 電腦展全女篇/NEC/Olevia/其他 Showgirls-new update

昔日活動精華

文章發表人 debug 發表於 2005-08-26, 12:37

其實我並不介意其他人點想。但是一些去過攝影 fun 區的人
會知道我的大部分照片是landscape, scenary or architecture。
可是,我相信為了改進我的技術我經常地必須嘗試新的一些東西,像computer show影女孩照片。

不像其他的攝影師一樣,我不用閃光燈,只用室內的照明設備做試驗以及用 Photoshop 改進skin tone顏色的工作。

我張貼的那種照片取決於在這個 AV 區域觀眾,全部好像喜歡女孩 photos,多過 equipment, landscape or scenary photos. 或許這裡有太多痴漢啦 :gagag: :gagag: :gagag: :confused: :confused: :confused:
debug
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2004-11-19, 22:53

文章發表人 射擊人 發表於 2005-08-26, 12:41

痴漢先決 寫:我唔知model先決呢度o的人係點心態去影model
但事實上而家o的所謂影相大師,真係俾人已經當左係咸濕佬
我唔知係人地影響你地,定係點,呢o的野唔係我男人睇男人覺得.
講真丫,大家都係男人,鐘意影女咪影女law,但就唔係話乜乜藝術
講到好似好高檔咁.

好記得數年前同一位專業攝影人傾過一D嘢..

我: 典影先可以影好D?

佢: 你影相想要泥食飯做Job定當興趣先!?

我: (諗咗陣...) 興趣!!

佢: 咁咪得囉~! 咁你就唔洗迫自己好似好專業高檔咁款,

興趣唔一定講咩咩高檔藝術, 只係講鍾意唔鍾意..

開開心心想影你想影嘅嘢, 就自自然然可以越影越好..

專業唔一定講乜乜高檔藝術, 亦唔一定可以影自己想影嘅嘢,

更加唔一定係所謂咩咩影相大師...

當我明白咗之後, 我就越影越Free、越影越靚仔..

痴漢先決 寫:我去到電腦展,起NEC果度,一大班男人圍住一兩條女係咁影,好似餓狗搶屎咁.
近期最經典都係sze Lam起MK一條女俾百幾人圍影最經典.
咁既情況,你握我撞,有乜野美感可言,乜野藝術可言?

睇演唱會、睇明星、睇時裝表演、

睇新超級跑車推介會、睇電腦新產品、甚至睇是非..

人嘅行為模式都係咁... 亦為正常人所接受...

同圍埋影Model冇乜分別..!?

分別嘅只係可能你已自己認定自己是攝影大師、或者藝術家..,

不過人地可能只係人像攝影愛好者、想影自己想影嘅嘢...(都得卦? 唔洗問你攞Permit吓嘛?)

分別嘅只係可能你已認定藝術攝影只能發生響特定悠閑、受控制嘅地方...

不過好多震撼嘅世界級得奬作品都係戰地度拍攝到嘅...(人地情況一定差過你握我撞..)

1993 寫:HKgolden, Newsgroup , 好多討論區既人都咁講,或者你地唔知,而家o的人叫呢o的影相既人叫做 - 相機狗
呢個名既出現係事實,我只係道出人地對你地既睇法.

如果有人咁講:

“有好多外國人叫中國人做中國狗...或者你地唔知,呢個名既出現係事實,我只係道出外國人地對中國人既睇法...”

會唔會感受到一D嘢呢~?:049: :049:

放眼世界、海闊天高..

:give: :give: :give: :give: :give:
最後由 射擊人 於 2005-08-26, 14:29 編輯, 總共編輯了 1 次
射擊人
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-16, 16:46

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-08-26, 13:00

初哥 寫:
Racingboy 寫:
chowchow 寫:1993,

其他人我唔知, 但debug一定唔係抱住 :a004: 心態去影相 :dont_agree: :dont_agree: , 因我知佢係想....

......heart post :048: :048: :048:

chowchow:你無需 :dont_agree: 擔心,因1993 :041: 以上
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

2004-11-16, 16:13

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-08-26, 13:02

[quote="初哥"][quote="chowchow"][quote="1993"]debug兄

小人都有去電腦展,確實見好多痴漢係咁追住d磨刀黎影,攪到要運路行 :a007: 睇到個篇野好有同感,貼過黎都條想無睇過
平有平玩,貴有貴玩,用咗Canare 同企鵝線仲好玩 (請按下面條Link啦 ) !http://www.hometheater.hk/forum/viewthread.php?tid=31&extra=page%3D1
Racingboy
  頭像

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-08-26, 13:09

射擊人 寫:
痴漢先決 寫:我唔知model先決呢度o的人係點心態去影model
我唔知係人地影響你地,定係點,呢o的野唔係我男人睇男人覺得.
講真丫,大家都係男人,鐘意影女咪影女law,但就唔係話乜乜藝術
講到好似好高檔咁.

痴漢先決 寫:我去到電腦展,起NEC果度,一大班男人圍住一兩條女係咁影,好似餓狗搶屎咁.
近期最經典都係sze Lam起MK一條女俾百幾人圍影最經典.

不過人地可能只係人像攝影愛好者、想影自己想影嘅嘢...(都得卦? 唔洗問你攞Permit吓嘛?)

分別嘅只係可能你已認定藝術攝影只能發生響特定悠閑、受控制嘅地方...

不過好多震撼嘅世界級得奬作品都係戰地度拍攝到嘅...(人地情況一定差過你握我撞..)

1993 寫:HKgolden, Newsgroup , 好多討論區既人都咁講,或者你地唔知,而家o的人叫呢o的影相既人叫做 - 相機狗

如果有人咁講:

“有好多外國人叫中國人做中國狗...或者你地唔知,呢個名既出現係事實,我只係道出外國人地對中國人既睇法...”

放眼世界、海闊天高..

:give: :give: :give: :give: :give:

>>>
咁咪得囉~! 咁你就唔洗迫自己好似好專業高檔咁款,

咁似上次亞視訪問 水禾田 嘅講法嘅 :question2: !?

你同佢好熟架 :a007: !?

唔怪之得你影嘅相越黎越靚 :a008: 啦~~~!
Racingboy
  頭像

文章發表人 chowchow 發表於 2005-08-26, 13:22

米x 寫:
chowchow 寫:
................

呀仲有, 當時天色係好暗...

.....我係想表出一般小市民係現今政治環境(即灰暗+模糊)下看到的事物........

你汁完張相無而係就係靚咗好多 :kissyou: :great: :great: , 但同時易都先去咗我想表達唧內心世界 :010: :010: :010:

乜x內心世界? 扮x晒o野! :051: :051:

我都被人 :051: 過啦........ :unhappy: :unhappy: :unhappy:
HIC LOCUS EST UBI MORS
GAUDET SUCCURRERE VITAE
chowchow
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-11-27, 10:35

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-08-26, 13:59

chowchow 寫:
米x 寫:
chowchow 寫:
................

呀仲有, 當時天色係好暗...

.....我係想表出一般小市民係現今政治環境(即灰暗+模糊)下看到的事物........

你汁完張相無而係就係靚咗好多 :kissyou: :great: :great: , 但同時易都先去咗我想表達唧內心世界 :010: :010: :010:

乜x內心世界? 扮x晒o野! :051: :051:

我都被人 :051: 過啦........ :unhappy: :unhappy: :unhappy:

:biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:
Racingboy
  頭像

文章發表人 是旦 發表於 2005-08-26, 14:10

debug 寫:其實我並不介意其他人點想。但是一些去過攝影 fun 區的人
會知道我的大部分照片是landscape, scenary or architecture。
可是,我相信為了改進我的技術我經常地必須嘗試新的一些東西,像computer show影女孩照片。

不像其他的攝影師一樣,我不用閃光燈,只用室內的照明設備做試驗以及用 Photoshop 改進skin tone顏色的工作。

我張貼的那種照片取決於在這個 AV 區域觀眾,全部好像喜歡女孩 photos,多過 equipment, landscape or scenary photos. 或許這裡有太多痴漢啦 :gagag: :gagag: :gagag: :confused: :confused: :confused:

其實我以前個亞sir都係專修影landscape, scenary or architecture﹐但工作上要作多方面妥協, 佢話外國D影師影就專攻一瓣﹐好少會識得影幾瓣﹐因為你要係一個領域做到最好已經係好難。係 HK 既影師先咁慘要瓣瓣識﹐先至叫做掂 :confused: :confused: :confused: :confused:

就算你掂, 都仲要搵個假髮戴埋藍色隱形眼鏡﹐先至有人搵你做野 :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:
是旦

2004-11-24, 17:04

文章發表人 1993 發表於 2005-08-26, 14:25

射擊人 寫:
講到好似好高檔咁.

如果有人咁講:

放眼世界、海闊天高..

:drink1: :drink1: :drink1:

當有d咁嘅人出現,又真係令人好反感 :angry2:
附加檔案
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-03-30, 17:49

文章發表人 chowchow 發表於 2005-08-26, 14:30

Yes that is :050: :050: :050:

But I wonder whether that picture is real or "key" onto the mon :a013: :a013:
chowchow
  頭像

文章發表人 1993 發表於 2005-08-26, 14:39

睇個角度紅色係直線,黃籃色起9牙 :question2:
附加檔案
  頭像

2005-03-30, 17:49

文章發表人 初哥 發表於 2005-08-26, 14:44

1993 寫:睇個角度紅色係直線,黃籃色起9牙 :question2:

圖檔
初哥
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2005-03-18, 15:34

文章發表人 射擊人 發表於 2005-08-26, 14:51

chowchow 寫:Yes that is :050: :050: :050:

But I wonder whether that picture is real or "key" onto the mon :a013: :a013:

其實我唔覺有咩嘢問題...

套衫係咁樣, 人地咪就咁影..

佢又唔係用咗D咩嘢不正當手段去影果D相..

Model衣着性感、堂堂正正企响響樹比你影..

佢又堂堂正正企响響樹影佢認為佢覺得最性感果部份..

冇走光、不涉任何強迫、犯法、或者不道德行為...

除非你響更高層次嘅意識上, 當咗個Model係自己女朋友、或者老婆,
想完完全全地佔有佢..

唔係... 有咩嘢問題...?

:010: :010: :010: :010: :010:
射擊人
  頭像

2004-11-16, 16:46

文章發表人 chowchow 發表於 2005-08-26, 14:53

射擊人 寫:
chowchow 寫:Yes that is :050: :050: :050:

其實我唔覺有咩嘢問題...

套衫係咁樣, 人地咪就咁影..

佢又唔係用咗D咩嘢不正當手段去影果D相..

Model衣着性感、堂堂正正企响響樹比你影..

佢又堂堂正正企响響樹影佢認為佢覺得最性感果部份..

冇走光、不涉任何強迫、犯法、或者不道德行為...

除非你響更高層次嘅意識上, 當咗個Model係自己女朋友、或者老婆,
想完完全全地佔有佢..

唔係... 有咩嘢問題...?

:010: :010: :010: :010: :010:

影人個果先有問題
chowchow
  頭像

文章發表人 Racingboy 發表於 2005-08-26, 14:53

唯唯....唯~!

呢啲嘢開第二個 TOPIC 講啦 :ebsmile:

嚇親 DEBUG 唔再貼相,我就 :patpat1: 實你地 :a007:
Racingboy
  頭像

上一頁下一頁

回到 過往活動 fun 區