誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 2 位訪客

Ergohuman電腦椅團購 2

供各會員辦團購使用, 所有物品交易,一律均由團購雙方直接洽商,而av100fun.com 將不會負責核實團購雙方所提供之資料。所有爭議,一概與av100fun.com 無關

Re: Ergohuman電腦椅團購 2

文章發表人 Kerds 發表於 2008-10-18, 16:27

算啦.........大家坐吾坐得起皮領野既凳都無人有興趣知啦.....不過.....我就有話比人聽我有無做善事...................甘樣最舒服........
MARTIN 兄, 我再同你講多次SORRY, 本來就無心搞寸個PARTY, 但看到D識字的人"蝦"我D吾系好識字.......就忍吾住. 真系得罪曬!!.... :selfpun:
重有, 我真系吾系賣野既......... :a013:
Kerds
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2008-09-15, 11:36

文章發表人 jv8803 發表於 2008-10-18, 16:30

冇食藥 :gagag:
jv8803
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-12-26, 01:39

文章發表人 Snoopy 發表於 2008-10-18, 16:30

peterso 寫:
MartinTong 寫:
Snoopy 寫:
chowchow 寫:耐唔中走d硬膠人出泥比大家 :051: 下你都咪話唔爽 :inlove2:

爽死了, 叫雞錢都慳返呀 ............................. 你地! :gagag: :gagag: :gagag:

我想汁你劑得吾得 :shaking: :shaking: :shaking:

被 性 騷 擾 方 式

1 ) 觸 摸 身 體 部 位
2 ) 在 其 周 圍 說 與 性 有 關 的 笑 話
3 ) 對 外 表 及 身 材 加 以 評 論
4 ) 談 話 內 容 與 性 或 性 器 官 有 關
5 ) 展 示 淫 褻 的 表 情
資 料 來 源 : 香 港 婦 女 勞 工 協 會

衰三樣...你 :010: :010: :010:

佢極其量係 "展 示 淫 褻 的 表 情", 個器官失去左功能冇理由仲關佢事的, 所以佢應該唔算講到 "與性器官有關" 呢 d 野.
適應唔到, 又著唔到草, 不知點算好! :ohnono: :ohnono: :ohnono:
Snoopy
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2008-07-09, 04:06

文章發表人 Kerds 發表於 2008-10-18, 16:31

電視我賣, 我做這行!!
但其他系2手野. 凳我吾賣, 我吾系做尼行!!
CONTESSA 是什麼年份出架?????
Kerds
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2008-09-15, 11:36

文章發表人 MartinTong 發表於 2008-10-18, 16:32

Snoopy 寫:
peterso 寫:
Snoopy 寫:
chowchow 寫:耐唔中走d硬膠人出泥比大家 :051: 下你都咪話唔爽 :inlove2:

爽死了, 叫雞錢都慳返呀 ............................. 你地! :gagag: :gagag: :gagag:

我想汁你劑得吾得 :shaking: :shaking: :shaking:

被 性 騷 擾 方 式

1 ) 觸 摸 身 體 部 位
2 ) 在 其 周 圍 說 與 性 有 關 的 笑 話
3 ) 對 外 表 及 身 材 加 以 評 論
4 ) 談 話 內 容 與 性 或 性 器 官 有 關
5 ) 展 示 淫 褻 的 表 情
資 料 來 源 : 香 港 婦 女 勞 工 協 會

衰三樣...你 :010: :010: :010:

佢極其量係 "展 示 淫 褻 的 表 情", 個器官失去左功能冇理由仲關佢事的, 所以佢應該唔算講到 "與性器官有關" 呢 d 野.

+

:a003: :a003: :a003:
咪當買個教訓law, 一 d 都吾貴 : 錄自撲克王
:soThanks: :soThanks: :soThanks: :Thanks: :Thanks: :Thanks: :happy: :happy: :happy:

大富豪 寫:
私家飛机展有冇 invitation?
蘇富比拍賣有冇專人跟住?
去馬交一次有冇4-5億 credit?
上次求投資者有冇 invitation?
去 Hermes 有冇 kelly bag 現貨任要?
有冇連相都未睇就去訂部千二萬賓利?
有冇買幽靈之子打孖買(用 cash 紅黑各一)?
有冇去意大利四五十萬訂金線西装?
有冇去意大利十萬訂對鞋..一次訂幾對?
有冇用百幾萬買副敏魚膠食?
有冇用十幾萬買條大黃花煎?'

如果一樣都冇就做富豪做到好失敗

PS 以上全部真人真事..
MartinTong
  頭像

2004-11-23, 21:36

文章發表人 Snoopy 發表於 2008-10-18, 16:34

jv8803 寫:
Snoopy 寫:
Snoopy 寫:

得唔得呢樣野, 你自己最清楚喎 :005: .................

咁就交比我好唔好 :a004:

:a008: :a008: :a008: 你諗住點幫佢?
適應唔到, 又著唔到草, 不知點算好! :ohnono: :ohnono: :ohnono:
Snoopy
  頭像

2008-07-09, 04:06

文章發表人 jv8803 發表於 2008-10-18, 16:42

Snoopy 寫:
jv8803 寫:
Snoopy 寫:
Snoopy 寫:

得唔得呢樣野, 你自己最清楚喎 :005: .................

咁就交比我好唔好 :a004:

:a008: :a008: :a008: 你諗住點幫佢?

實在太直接 :shy:
jv8803
  頭像

文章發表人 Thomas87 發表於 2008-10-18, 16:48

Areon Chair 在美國很受長期坐下來工作的人歡迎, 例如, IT及金融界, 成功在選擇網布物料, 不過美國金融業崩潰, 相信Areon Chair 現在在美國銷路是不會好的.

從人體工學來說, Contessa Chair的設計比較起 Aeron Chair好得多, Contessa Chair 的椅背可向後傾斜幅度是很大, 重心向後轉移這麼厲害, 但仍然不會"人仰馬翻".

相反, Areon Chair 椅背可向後傾斜幅度相對少, 重心不會向後轉移太多, 設計上又沒有頭枕, 對網椅的要求是 要"坐得及睡得"的人來說, 應該是不會選擇Aeron Chair
Thomas87
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2007-12-18, 22:58

文章發表人 gamdaiman 發表於 2008-10-18, 16:54

Thomas87 寫:Areon Chair 在美國很受長期坐下來工作的人歡迎, 例如, IT及金融界, 成功在選擇網布物料, 不過美國金融業崩潰, 相信Areon Chair 現在在美國銷路是不會好的.

從人體工學來說, Contessa Chair的設計比較起 Aeron Chair好得多, Contessa Chair 的椅背可向後傾斜幅度是很大, 重心向後轉移這麼厲害, 但仍然不會"人仰馬翻".

相反, Areon Chair 椅背可向後傾斜幅度相對少, 重心不會向後轉移太多, 設計上又沒有頭枕, 對網椅的要求是 要"坐得及睡得"的人來說, 應該是不會選擇Aeron Chair

pro :love_china: :love_china: :love_china:
gamdaiman

2007-05-16, 02:47

文章發表人 Thomas87 發表於 2008-10-18, 17:02

我今朝先去左 Posh 中環分店, 所有現場的 Contessa 及 Aeron 的網椅型號都坐過晒, 每樣功能都試清楚, 然後拍欏柚走人........

Sorry呀 Joe 哥(個位Sales), 攪攪震, 冇幫........ :coldsweat2:....不過成粒鍾, 都好似得我一個客........
Thomas87
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2007-12-18, 22:58

文章發表人 初哥 發表於 2008-10-19, 13:39

Snoopy 寫:
Kerds 寫:我都話我吾系賣野架嘍...........個D料系我知道je.......

你 d 舊 post 全部都係賣野的, 冇理由今次唔賣架, 唔好收埋 d 好野唔益下大家喎! :announce:

賣濾波拖版:
http://www.av100fun.com/viewtopic.php?f ... 5#p2035235

賣 cable:
http://www.av100fun.com/viewtopic.php?f ... 0#p2036160

http://www.av100fun.com/viewtopic.php?f ... 6#p2057276

賣水貨三叔電視:
http://www.av100fun.com/viewtopic.php?f ... 7#p2043047

:lightbulb: :lightbulb: :lightbulb: :lightbulb: :lightbulb: :lightbulb:
原來都係用 :patpat2: 搵食 :003: :003: :003: :003: :003:
圖檔
初哥
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2005-03-18, 15:34

文章發表人 jv8803 發表於 2008-10-19, 15:51

初哥 寫:
Snoopy 寫:
Kerds 寫:我都話我吾系賣野架嘍...........個D料系我知道je.......

你 d 舊 post 全部都係賣野的, 冇理由今次唔賣架, 唔好收埋 d 好野唔益下大家喎! :announce:

賣濾波拖版:
viewtopic.php?f=11&t=105444&p=2035235#p2035235

賣 cable:
viewtopic.php?f=11&t=105499&p=2036160#p2036160

viewtopic.php?f=11&t=106589&p=2057276#p2057276

賣水貨三叔電視:
viewtopic.php?f=11&t=105794&p=2043047#p2043047

:lightbulb: :lightbulb: :lightbulb: :lightbulb: :lightbulb: :lightbulb:
原來都係用 :patpat2: 搵食 :003: :003: :003: :003: :003:

:gagag: :gagag: :gagag:
jv8803
  頭像

文章發表人 joaquin 發表於 2008-10-20, 13:06

馬田點解你次次攪團購d野都中哂我想換既野茄... :063:

哎..雖然而家係一個艱難既時候....但食樹皮都係咁話啦.... +埋我啦!

總有...我唔係去hkepc個邊都唔知你玩呢張椅團購...不如放係影音區啦..因為好似無咩人會入團購區....因為n年都無新post 1次! 唔好 :hit:

仲有...無心買個d就唔好多多意見...入來攪事啦...

我夠知1分錢1分貨啦....但點樣選d又平又正...既先係我呢種星斗市民既關心點!

唔好話咩坐十年啦..咪傻啦....十年後有咩科技..用咩布料...天知啦.... 1張椅而已.. 價錢ok...樣又ok...我覺得值! :drink1:
最後由 joaquin 於 2008-10-20, 15:23 編輯, 總共編輯了 1 次
圖檔
joaquin
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2005-05-22, 17:05

文章發表人 Raymond Wan 發表於 2008-10-20, 14:27

Thomas87 寫:Areon Chair 在美國很受長期坐下來工作的人歡迎, 例如, IT及金融界, 成功在選擇網布物料, 不過美國金融業崩潰, 相信Areon Chair 現在在美國銷路是不會好的.

I tried most the market available ergonomic Chairs including those famous one such as Aeron and Contessa in Hong Kong before selection of really good working chair for prolong seating.

After trying plenty of them for appreciation of seating pleasure, now I own Steelcase Think Chair & Ergohuman, both with headrest and leather seat and mesh back.

http://www.steelcase.com/na/think_products.aspx?f=11845

http://www.beyondtheofficedoor.com/EroHumanMesh.php

圖檔

圖檔

:love_china: :love_china: :love_china:

For working chair, it is extremely personal.

It fits other person, but it may not fit yourself due to body shape or working preference, etc.

You need to try it yourself to see whether it fits you best.

I strongly recommend those brothers interested should go and try to have a test sit before purchasing.

:049: :049: :eusa_dance: :eusa_dance:

If I am going to order again, I will select Ergohuman. I am thinking of this seriously now.

This is a reasonably good chair at around HK$3K.

:004: :004: :004:
Have 100% Fun on Sharing AV & HiFi Subjects and Knowledge
圖檔
My Subconscious M&K Combos
圖檔圖檔圖檔圖檔
Welcome to My AV World: Home Theatre
Raymond Wan
Fun區皇室 - PinkG首腦
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-22, 21:08

文章發表人 qualcomm 發表於 2008-10-22, 22:05

圖檔
qualcomm
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2005-10-09, 23:41

上一頁下一頁

回到 團購 fun 區