誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 4 位訪客

新鐵金剛智破皇家賭場 (孖碟版BD)

不定期收集網友 Blu-Ray 影評, 等大家唔洗奶完一鑊又一鑊

新鐵金剛智破皇家賭場 (孖碟版BD)

文章發表人 lkljason 發表於 2008-11-14, 11:38

為左迎接去睇新果齣007,所以襯尋晚有d空檔時間即刻翻睇翻上集先,因為呢兩集係有關連,亦都係有史以來第一套邦片係連住落,所以唔溫下書點掂呢,點知越睇發覺越唔對路,散場果時差唔多成點半鐘...........而家好眼訓呀!

言歸正傳講翻套戲,其實初出dvd果時已經睇過一次,但果次可能無乜心機睇,所以印象真係唔多深刻,今次翻睇唔知點解覺得正左好多,由一個自以為是、自大、好勝心強既新丁007,到最後死左個至愛變成一個唔係咁易信人兼帶點憂鬱既007 (係爭咁d稀虛鬚根姐),呢個轉變令到我對期待下果集既007會發展成點又大左d。

講講呢隻BD既畫質,唔知係咪心理作用,硬係覺得用sony機黎睇sony出既片係特別靚d,呢次呢隻BD既畫質睇得我好舒服,唔會有橙眼過份sharp既感覺,而夜晚d黑位都控制得唔錯,因為屋企既設備未有HD音效,加上夜闌人靜既關係我得比較細聲,所以音效都係留翻第二d朋友比評語勒,收錄方面全有中文字幕,而且大部份都係高清片段,有時間又鐘意套戲記住要連汁都撈埋唔好o徒呀!

總結:第一次睇可能覺得套戲幾長,加上中段講賭既時候亦稍嫌有d悶,但留心d睇就發覺呢次新版既007真係一個有血有肉既特務黎架,同以前果d好唔同,不過可能會有朋友問點解好似無晒d新式武器既?哈哈~~~果時007係新丁一名,加上又未有Q發明新武器比佢,係要靠d勞力打o下壞人架啦........一笑!

鐘意呢套戲既朋友,呢隻孖碟版BD係你既必然選擇,有賣貴無買錯!
我係lkljason
呢個係我既私人Blog
得閒就入o黎Hair o下啦
http://hk.myblog.yahoo.com/ansonleung29/
lkljason
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2005-10-12, 10:47

Re: 新鐵金剛智破皇家賭場 (孖碟版BD)

文章發表人 luckybeanbean 發表於 2008-11-14, 11:48

圖檔圖檔圖檔圖檔

正Food Guidehttps://www.facebook.com/JingFoodGuide#
--------------------------------------------------------
luckybeanbean
Fun區皇室 - PinkG首腦
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-02-01, 12:19

文章發表人 peterso 發表於 2008-11-14, 12:27

:sorry: :sorry: :sorry: :sorry: :sorry: :011: :011: :011: :011:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 cckeric 發表於 2008-11-14, 12:32

:eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall:
圖檔
cckeric
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2005-11-21, 11:00

文章發表人 lkljason 發表於 2008-11-14, 12:36

cckeric 寫: :eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall:

估計你應該係買左單碟版既苦主勒!
我係lkljason
呢個係我既私人Blog
得閒就入o黎Hair o下啦
http://hk.myblog.yahoo.com/ansonleung29/
lkljason
  頭像

2005-10-12, 10:47

文章發表人 cckeric 發表於 2008-11-14, 12:54

lkljason 寫:
cckeric 寫: :eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall:

:great: ... :042: :042: :042: :042: :042: :042:
圖檔
cckeric
  頭像

2005-11-21, 11:00

文章發表人 Cam 發表於 2008-11-14, 13:20

cckeric 寫:
lkljason 寫:

:great: ... :042: :042: :042: :042: :042: :042:

But the second disc is not the movie itself, why bother ?

The movie itself is identical in both versions.
Cam
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2004-11-16, 20:17

文章發表人 mugenken 發表於 2008-11-14, 14:52

i saw this new ver. be4...may be it's DD true HD 5.1, i'm not sure... and the old ver. should be LPCM 5.1
:ebsmile: :ebsmile: :ebsmile:
圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔圖檔
mugenken
  頭像

2007-03-19, 09:46

文章發表人 老陳 發表於 2008-11-14, 22:45

:sorry: :sorry: :sorry:
老陳
  頭像

2005-08-30, 20:26

文章發表人 皇馬廿三 發表於 2008-11-19, 00:50

其實LPCM先係無壓縮,唔係重好過DD-TRUE HD? :dont_un:
皇馬廿三

2004-11-22, 23:12

回到 Blu-Ray 評 Fun 站