誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 7 位訪客

MAMMA MIA...........小評 (含內容)

不定期收集網友 Blu-Ray 影評, 等大家唔洗奶完一鑊又一鑊

MAMMA MIA...........小評 (含內容)

文章發表人 lkljason 發表於 2008-12-01, 23:51

mamma mia.jpg
mamma mia.jpg (110.77 KiB) 被瀏覽 7326 次

睇完一套令你好開心既戲,鐘意睇歌舞片既朋友一定會鐘意呢套電影,D歌真係無得彈,好多首我都好鐘意,例如Honey, Honey、Mamma Mia、Dancing Queen (果d集體舞真係令你有衝動起身一齊跳)、Slipping Through my Fingers (呢幕好感動,睇到有d眼濕濕,梅姐做得好好)、Lay All Your Love on Me....等等不能盡錄!睇完套戲你會好想即係穩翻隻sound track黎聽。故事略嫌簡單,雖然結尾始終無交代邊個係生父,不過一切都唔重要,最緊要係幫到媽咪穩到真愛,主角配角演出皆出色 (估唔到個個都唱得跳得~~勁!) ,我老細同個囡都睇得好開心,出完字幕比多首歌仔你嘆o下 (仲要係齊齊懷舊look果隻),更加估唔到係仲要玩Encore添,問你死未!鐘意ABBA舊歌既Fans自動波唔使介紹你都會即買黎睇,唔認識佢地既朋友可能會因為呢套戲而鐘意左ABBA d歌都唔出奇!

唯一敗筆就係布士南d歌藝真係..............好彩佢solo既部份唔多姐~~XDDDDD!梅姐成套戲又跳又唱做戲又得,你話誰人代替佢地位丫!套戲長多小小可能會更加好。穩日開黎睇多次至得!

英版blu-ray正戲有台式中文字幕,特別收錄就除左中字外,其餘你up得出既字幕都有,真係吹賬,好彩有英文姐,如果唔係仲嘔血,不過黎緊下個禮拜出既港版都係咁,所以就算買左呢隻英版都無損失。

報告完畢!
我係lkljason
呢個係我既私人Blog
得閒就入o黎Hair o下啦
http://hk.myblog.yahoo.com/ansonleung29/
lkljason
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2005-10-12, 10:47

Re: MAMMA MIA...........小評 (含內容)

文章發表人 jv8803 發表於 2008-12-01, 23:52

買左未睇 :love_china:
jv8803
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-12-26, 01:39

Re: MAMMA MIA...........小評 (含內容)

文章發表人 heihei 發表於 2008-12-01, 23:54

:a012: :a012: :a012: 我係戲院睇完都覺得好開心
不過如果"真的戀愛了"出blu-ray,我買硬 :love_china: :love_china: :love_china:
又要從新離過啦,我會努力
heihei
Fun區 - 黑龍總司令
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2007-04-17, 01:10

文章發表人 chowchow 發表於 2008-12-01, 23:56

:sorry: :sorry: :sorry:
HIC LOCUS EST UBI MORS
GAUDET SUCCURRERE VITAE
chowchow
  頭像

2004-11-27, 10:35

文章發表人 nosmallart 發表於 2008-12-02, 01:24

:sorry: :sorry:

:a011: :a011: Dec.16 先有得睇 :a011: :a011:
nosmallart
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2006-02-11, 13:43

文章發表人 peterso 發表於 2008-12-02, 01:38

:048: :048: :048: :048: 同感 :048: :048: :048: :048: ..間酒店廠景有 d 假, 但歌舞片冇所謂 :048: :048: :048: :048:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 lkljason 發表於 2008-12-02, 09:23

乜套戲唔o係希臘拍既咩?
我係lkljason
呢個係我既私人Blog
http://hk.myblog.yahoo.com/ansonleung29/
lkljason
  頭像

文章發表人 cckeric 發表於 2008-12-02, 10:00

lkljason 寫: 乜套戲唔o係希臘拍既咩?

:modlaugh: 睇d extra, 外景先至希臘拍, 但大部份酒店戲都係廠景.... :modlaugh:
圖檔
cckeric
  頭像

2005-11-21, 11:00

文章發表人 lkljason 發表於 2008-12-02, 12:58

明解!

港版9號應該見街勒
唔使等到16號!
我係lkljason
呢個係我既私人Blog
lkljason
  頭像

文章發表人 TerenceYip 發表於 2008-12-02, 13:46

:clap2hands :clap2hands :clap2hands
早買早享受,遲買平幾舊
TerenceYip

2008-01-12, 12:19

文章發表人 stallone 發表於 2008-12-02, 20:58

咁正 :038: :038: :038:
閒時莫談人過短,
自短何曾說與人。
是非滿目紛紛事 ,
問我如何總不知 。

各花入各各聲入各
stallone
Fun區皇室 - PinkG首腦
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-12-08, 18:54

文章發表人 jv8803 發表於 2009-04-06, 00:15

上星期睇完,勁鍾意 :great:
jv8803
  頭像

文章發表人 forumboy 發表於 2009-04-06, 17:23

jv8803 寫: 上星期睇完,勁鍾意 :great:

咁遲先睇.. :a013:
forumboy
  頭像

2008-01-19, 00:24

文章發表人 jv8803 發表於 2009-04-06, 19:38

forumboy 寫:

因為要等隻投影幕到,所以買左好多碟最近先開始睇 :ebsmile:
jv8803
  頭像

文章發表人 avfunfun 發表於 2009-04-07, 00:57

jv8803 寫:
forumboy 寫:

因為要等隻投影幕到,所以買左好多碟最近先開始睇 :ebsmile:

晚晚都唔得閒啦 :modlaugh:
圖檔
avfunfun
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2007-12-13, 12:14

下一頁

回到 Blu-Ray 評 Fun 站