誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 7 位訪客

report: BR 張敬軒

不定期收集網友 Blu-Ray 影評, 等大家唔洗奶完一鑊又一鑊

report: BR 張敬軒

文章發表人 ibat@sky 發表於 2008-12-13, 01:16

$268 德x價

畫面
清,自然
感覺唔錯
連dancer,樂隊,和音,都終於有面口
暗位noise 少,有白煙效果都好清
王苑芝的小波地,和有幾粒墨都清楚

音質
無dtshd amp,不會細評
不過發覺張敬軒把聲要夾咪
唱騷靈情歌的吊咪時,明顯聲音比無線咪來得有層次,更入咪
不知道是後期問題,還是真係咪的問題

內容,
前面歌,有點冷,中間過後,開始ok
不過還未睇完
會續評

買唔買得過
佢fans當然要買
一般大眾,看門口,都可以買既

另佢同王的爛gap,真係幾爛
命運在我手?
ibat@sky
Fun區皇室 - PinkG首腦

2005-07-31, 02:08

Re: report: BR 張敬軒

文章發表人 keroro 發表於 2008-12-13, 01:21

:sorry: :sorry: :sorry:
圖檔
keroro
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2006-06-24, 19:29

文章發表人 askaseed 發表於 2008-12-13, 01:22

:sorry: :sorry: :sorry:
佢同王的爛gap,真係幾爛 :mk_thunder: :mk_thunder: :mk_thunder:
"Tsz Lung Photography" http://www.TszLung.com
askaseed
  頭像

2006-11-14, 11:45

文章發表人 concyclic 發表於 2008-12-13, 01:24

askaseed 寫: :sorry: :sorry: :sorry:
佢同王的爛gap,真係幾爛 :mk_thunder: :mk_thunder: :mk_thunder:

is it really a concert bd? :a005: :a005: :a005:
圖檔圖檔
圖檔
:010: 樹多必有枯枝 人多必有白痴 :010:
concyclic
  頭像

2008-01-20, 19:37

文章發表人 Hin 發表於 2008-12-13, 01:54

:a012: :a012: :eusa_clap: :eusa_clap: :a012: :eusa_clap:
Hin
  頭像

2005-12-16, 20:31

文章發表人 SKA 發表於 2008-12-13, 01:56

:sorry: :sorry: :sorry: :sorry:
圖檔
圖檔圖檔圖檔
圖檔
男兒天職保家眷,頂唔倒都要頂 :on_press: :on_press: :on_press:
SKA
  頭像

2004-11-19, 23:31

文章發表人 Cam 發表於 2008-12-13, 01:56

$260, no way. :hello: :hello:
Cam
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2004-11-16, 20:17

文章發表人 peterso 發表於 2008-12-13, 02:02

Cam 寫: $260, no way. :hello: :hello:

x2.. :dont_agree: :dont_agree: gay blu-ray :048: :048: :048: :048:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 longhjoe 發表於 2008-12-13, 09:52

呢條友唔值 $260
longhjoe
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2008-02-16, 13:32

文章發表人 kannet 發表於 2008-12-13, 10:11

longhjoe 寫: 呢條友唔值 $260

又唔好講得咁衰~~

家下 26x 係公價~唔係貴過人~
總之 26x 0的投資公司有得賺啦~~
咁個個演唱會0的成本都係差不多~~
唔通因為佢個名而賣平0的咩??
kannet
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2006-01-17, 23:38

文章發表人 ibat@sky 發表於 2008-12-13, 11:34

係畫面聲音上
我反而覺得比劉華上海好
命運在我手?
ibat@sky

2005-07-31, 02:08

文章發表人 日劇狂 發表於 2008-12-13, 17:13

應該係香港既live br,根本唔值呢個價.人地外國那些都係百多元.香港既代理真係狼死 :notinterest:
圖檔
日劇狂
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-12-07, 19:48

文章發表人 kannet 發表於 2008-12-16, 20:34

日劇狂 寫:

應該係香港既live br,根本唔值呢個價.人地外國那些都係百多元.香港既代理真係狼死 :notinterest:

盒母帶要搭飛機去外國印架嘛~~
運去都要錢架~~

同埋香港係拍50i,轉60i又係要$$$$$~~~
正常來講又要多一盒母帶既錢~~50i同60i各一盒~~
所以貴過人係正常,第一個部門成本多0左5%,咁下個部門又要抽小小油水又再多5%~
哈哈哈~~出到街就唔知有經0左幾多個部門抽啦~~

除非香港/大陸可以自己壓MASTER BLU-RAY 啦~如果唔係都幾難有得平~~
kannet
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2006-01-17, 23:38

文章發表人 lw3000 發表於 2008-12-18, 16:16

$268 , 太貴不值 第四日賣了
lw3000
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2008-07-06, 16:13

文章發表人 longhjoe 發表於 2008-12-18, 18:46

kannet 寫:
日劇狂 寫:

盒母帶要搭飛機去外國印架嘛~~
運去都要錢架~~

同埋香港係拍50i,轉60i又係要$$$$$~~~
正常來講又要多一盒母帶既錢~~50i同60i各一盒~~
所以貴過人係正常,第一個部門成本多0左5%,咁下個部門又要抽小小油水又再多5%~
哈哈哈~~出到街就唔知有經0左幾多個部門抽啦~~

除非香港/大陸可以自己壓MASTER BLU-RAY 啦~如果唔係都幾難有得平~~

哦原來係咁~~
怪之batman行版貴英版同美版咁多啦
受敎了 :a003:
longhjoe
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2008-02-16, 13:32

下一頁

回到 Blu-Ray 評 Fun 站