誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 2 位訪客

張學友 BD

不定期收集網友 Blu-Ray 影評, 等大家唔洗奶完一鑊又一鑊

Re: 張學友 BD

文章發表人 ibat@sky 發表於 2009-01-22, 02:41

yuppi 寫:
ibat@sky 寫: :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:

細心再聽
學友把聲去了左右聲道
中置是沒有學友聲的(只有學友echo)

搞咩呀
玩野咩

畫面好多 Noise.....只係好過 DVD dd...... :hypno:

好多noise,係有noise,但又唔覺係好多個隻
命運在我手?
ibat@sky
Fun區皇室 - PinkG首腦

2005-07-31, 02:08

文章發表人 cocacola99 發表於 2009-01-22, 03:43

ibat@sky 寫:
yuppi 寫:
ibat@sky 寫: :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:

細心再聽
學友把聲去了左右聲道
中置是沒有學友聲的(只有學友echo)

搞咩呀
玩野咩

畫面好多 Noise.....只係好過 DVD dd...... :hypno:

好多noise,係有noise,但又唔覺係好多個隻

好彩我一早買 dvd 算.............................. :ebsmile: :ebsmile:
Display: Panasonic P50V10 (Nanotech #320)
BDP: Denon 2500 (Kimber PK14)
DVDP: Toshiba XDE
CDP: emmlabs TSD1+ DAC2 (Powersnake Python Vx, Acrolink 7n-2070II XLR)
Speakers: Ologe Acoustic The TEN, Zero, One
2-channel Amp: Mcintosh C2300 (Ologe PC) + Mcintosh MC1.2kw (Ologe PC, Acrolink 7n-2070II XLR)
Power processor: CSE-TX1200
AV Pre Amp: Onkyo PR-SC5507
AV Power Amp: Theta Dreadnaught II
Subwoofer: ??????
cocacola99
  頭像

2005-10-20, 19:31

文章發表人 lw3000 發表於 2009-01-23, 13:17

代理回覆, 監製要求有演唱會氣氛, 學友把聲移至 左右 speaker , center speaker只出小量環境氣氛, 真他媽的 idea...........
1. 本人甚至所有10數位朋友都覺有什麼氣氛多了 !!!
2. 浪費了學友把靓聲, 完全出, 浪費了bluray , 差多是 DTS HD 4.1
3. CD BETTER THAN DVD AND BLURAY SOUND EFFECT.......... THIS IS UNBELIEVEABLE FOR ME !

4.PLS RETURN BACK MY MONEY
lw3000
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2008-07-06, 16:13

文章發表人 luckybeanbean 發表於 2009-01-23, 16:26

lw3000 寫: 代理回覆, 監製要求有演唱會氣氛, 學友把聲移至 左右 speaker , center speaker只出小量環境氣氛, 真他媽的 idea...........
2. 浪費了學友把靓聲, 完全出, 浪費了bluray , 差多是 DTS HD 4.1
3. CD BETTER THAN DVD AND BLURAY SOUND EFFECT.......... THIS IS UNBELIEVEABLE FOR ME !

:flareup: :flareup: :flareup:
圖檔圖檔圖檔圖檔

正Food Guidehttps://www.facebook.com/JingFoodGuide#
--------------------------------------------------------
luckybeanbean
  頭像

2005-02-01, 12:19

文章發表人 jv8803 發表於 2009-01-23, 18:05

luckybeanbean 寫:
lw3000 寫: 代理回覆, 監製要求有演唱會氣氛, 學友把聲移至 左右 speaker , center speaker只出小量環境氣氛, 真他媽的 idea...........

:flareup: :flareup: :flareup:

ON9 :flareup: :flareup: :flareup:
jv8803
Fun區守護神 - 變淫大金剛
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-12-26, 01:39

文章發表人 kannet 發表於 2009-01-24, 13:48

監製係張學友自己~~~
因所有0野都係經晒佢點頭先出街架~~~

你要知道不是所有人都係發燒級,
普通人係覺得無問題的~~~
正如畫面,一0的人話ok,一0的人話唔掂~

對本人來講,出到來既製成品,只係用來娛樂~
可能佢係特登呢,唔試又點知好唔好呢?
當然我亦都唔排除係人為出錯~~哈

即係dts /ac3 /pcm點解要有晒??
到依一刻我都唔明~~pcm 已經係最"原音"~
0的人又係要玩dts-hd/ac3-hd~~ :dont_un:
kannet
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2006-01-17, 23:38

文章發表人 heihei 發表於 2009-01-25, 00:48

kannet 寫: 監製係張學友自己~~~

0的人又係要玩dts-hd/ac3-hd~~ :dont_un:

佢真係好等錢洗,啦啦聲出,有錢落袋 :confused: :confused: :confused:
又要從新離過啦,我會努力
heihei
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2007-04-17, 01:10

文章發表人 Hin 發表於 2009-01-25, 20:34

heihei 寫:
kannet 寫: 監製係張學友自己~~~

佢真係好等錢洗,啦啦聲出,有錢落袋 :confused: :confused: :confused:

:coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:
Hin
  頭像

2005-12-16, 20:31

文章發表人 jackyho286 發表於 2009-05-04, 02:26

全世界BD碟都係NTSC,上華佢玩PAL,美版機,PS3都睇唔到,比上華玩死 :patpat1: :hit:
jackyho286
Fun區 - 揸Fit人
Fun區 - 揸Fit人

2009-03-23, 13:22

上一頁

回到 Blu-Ray 評 Fun 站