誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 9 位訪客

葉問

不定期收集網友 Blu-Ray 影評, 等大家唔洗奶完一鑊又一鑊

Re: 葉問

文章發表人 marcobb 發表於 2009-02-13, 21:24

岩岩試左聲.......(我要打十個) 個段

1. LPCM = 唔洗試....冇動態
2. DTS HD = 音壓比 DD TrueHD 細少少....動態同分析竟然唔夠 DD TrueHD 勁.....總之好似大便唔清啦
3. DD TrueHD = 我只可以講......我投 DD TrueHD 一票

各位兄弟有時間試下再report出黎呀
我的器材:

Naim NDX/XPS-DR/282/250/NAPSC/Hi-Cap-DR/Fraim
Denon AVR-4520 + CA 651BD
B&W HTM4S + ProAc D18 + B&W DS3
Ken Kreisel MX5000 MKIII (With Anti-Mode 8033S-II)
Synology DS211j (2TB+2TB) Raid 1 + Teddy 12V/4A PSU
marcobb
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2005-11-06, 16:23

文章發表人 hogen 發表於 2009-02-13, 21:37

jv8803 寫:
DonDon 寫:
chhanthony 寫: $210上環入手 :004:

good price

信和$210 :004:

葵芳$239,我個陣見都仲有好多貨 :question2:
圖檔圖檔圖檔
hogen
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2007-09-26, 22:38

文章發表人 forumboy 發表於 2009-02-13, 22:00

今日收工去左德x地褲睇過下...
畫汁好似真係唔錯....... :a004:
音汁就要大家比report..... :a008:
forumboy
  頭像

2008-01-19, 00:24

文章發表人 danychan32 發表於 2009-02-13, 22:36

剛剛睇完 , 影像尚算 ok , 聲就好有氣無力咁 , 最大件事就 4 條聲軌都係咁先死 , 我要將部機
lx81調上 -8db 先開始有d勁力出嚟 .
:flareup: :flareup: :flareup:
另外想問各位大佬 , 套戲間酒樓好似霍完甲個間咁樣 , 又期是製作特輯映出嚟個條樓梯,唔知大家覺唔覺呢............
danychan32
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2008-07-19, 10:54

文章發表人 motobee 發表於 2009-02-13, 22:39

danychan32 寫: 剛剛睇完 , 影像尚算 ok , 聲就好有氣無力咁 , 最大件事就 4 條聲軌都係咁先死 , 我要將部機
另外想問各位大佬 , 套戲間酒樓好似霍完甲個間咁樣 , 又期是製作特輯映出嚟個條樓梯,唔知大家覺唔覺呢............

片廠 :010:
motobee
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-26, 13:00

文章發表人 cckeric 發表於 2009-02-13, 23:00

danychan32 寫: 剛剛睇完 , 影像尚算 ok , 聲就好有氣無力咁 , 最大件事就 4 條聲軌都係咁先死 , 我要將部機

:eusa_clap: :eusa_clap: :eusa_clap:
:great: 睇戲留意間酒樓
圖檔
cckeric
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2005-11-21, 11:00

文章發表人 Eddie Wan 發表於 2009-02-13, 23:03

結果都係去 HMV 買左,$269。 CD Warehouse 話賣 $239,即係俾貴左$30。 $210, $220 我都冇我份喇,費事周圍搵。
Eddie Wan

2006-02-08, 19:45

文章發表人 jk8770 發表於 2009-02-13, 23:04

marcobb 寫: 岩岩試左聲.......(我要打十個) 個段

2. DTS HD = 音壓比 DD TrueHD 細少少....動態同分析竟然唔夠 DD TrueHD 勁.....總之好似大便唔清啦
3. DD TrueHD = 我只可以講......我投 DD TrueHD 一票

三條聲都係人聲好細, 打交時好大聲, 但我覺得DD TrueHD最好, 微細聲比DTS-HD MA好好多.

畫面好清下但有時唔順(只係開頭有幾個鏡頭).
My System:
AV Amp: Denon AVP + POA, Subwoofer: JL Audio f113 x 2
Projector: JVC DLA-X9, Screen: Stewart 110"
Blu-Ray Player: Denon DBT-3313UD, Multimedia Player: Kaiboer K8
Television: 65" Panasonic P65VT20H, STB: MagicTV MTV5000D
Speakers Front: Monitor Audio PL200, Center: Monitor Audio PLC150, Surround: Monitor Audio GSFX x 4
Game Console: PS3 80G, XBox 360
jk8770
  頭像

2008-01-15, 13:57

文章發表人 jv8803 發表於 2009-02-13, 23:16

jk8770 寫:
marcobb 寫: 岩岩試左聲.......(我要打十個) 個段

三條聲都係人聲好細, 打交時好大聲, 但我覺得DD TrueHD最好, 微細聲比DTS-HD MA好好多.

你隻震蛋咪震得好勁 :a004:
jv8803
  頭像

2004-12-26, 01:39

文章發表人 avfunfun 發表於 2009-02-13, 23:23

jv8803 寫:
jk8770 寫:

畫汁以陀地貨黎講得唔得呢今次 :sorry: :sorry: :sorry:
圖檔
avfunfun
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2007-12-13, 12:14

文章發表人 jk8770 發表於 2009-02-13, 23:37

jv8803 寫:
jk8770 寫:

好震呀 :a004: :shaking:
My System:
AV Amp: Denon AVP + POA, Subwoofer: JL Audio f113 x 2
Projector: JVC DLA-X9, Screen: Stewart 110"
Blu-Ray Player: Denon DBT-3313UD, Multimedia Player: Kaiboer K8
Television: 65" Panasonic P65VT20H, STB: MagicTV MTV5000D
Speakers Front: Monitor Audio PL200, Center: Monitor Audio PLC150, Surround: Monitor Audio GSFX x 4
Game Console: PS3 80G, XBox 360
jk8770
  頭像

文章發表人 jk8770 發表於 2009-02-13, 23:38

avfunfun 寫:
jv8803 寫:
jk8770 寫:

畫汁以陀地貨黎講得唔得呢今次 :sorry: :sorry: :sorry:

畫汁我俾9/10呀(陀地貨計) :001:
My System:
jk8770
  頭像

文章發表人 avfunfun 發表於 2009-02-13, 23:41

jk8770 寫:
avfunfun 寫:
jv8803 寫:
jk8770 寫:

得! 就你呢句, 去馬

呢隻有老番我都唔睇 :003:
圖檔
avfunfun
  頭像

2007-12-13, 12:14

文章發表人 jk8770 發表於 2009-02-13, 23:42

avfunfun 寫:
jk8770 寫:
avfunfun 寫:
jv8803 寫:
jk8770 寫:

得! 就你呢句, 去馬
呢隻有老番我都唔睇 :003:

:a012: :a012: :a012:
My System:
jk8770
  頭像

文章發表人 Sanger 發表於 2009-02-13, 23:44

各位爸打畫像冇NOISE問題??
我一入碟試睇打10個 o個段....勁多粒粒,,,,
Sanger
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2007-10-17, 23:45

上一頁下一頁

回到 Blu-Ray 評 Fun 站