誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 2 位訪客

葉問

不定期收集網友 Blu-Ray 影評, 等大家唔洗奶完一鑊又一鑊

Re: 葉問

文章發表人 forumboy 發表於 2009-02-13, 23:54

avfunfun 寫:
jk8770 寫:
avfunfun 寫:
jv8803 寫:
jk8770 寫:
marcobb 寫: 岩岩試左聲.......(我要打十個) 個段

1. LPCM = 唔洗試....冇動態
2. DTS HD = 音壓比 DD TrueHD 細少少....動態同分析竟然唔夠 DD TrueHD 勁.....總之好似大便唔清啦
3. DD TrueHD = 我只可以講......我投 DD TrueHD 一票

各位兄弟有時間試下再report出黎呀

三條聲都係人聲好細, 打交時好大聲, 但我覺得DD TrueHD最好, 微細聲比DTS-HD MA好好多.

畫面好清下但有時唔順(只係開頭有幾個鏡頭).

你隻震蛋咪震得好勁 :a004:

畫汁以陀地貨黎講得唔得呢今次 :sorry: :sorry: :sorry:

畫汁我俾9/10呀(陀地貨計) :001:

得! 就你呢句, 去馬

呢隻有老番我都唔睇 :003:

:kissyou:
forumboy
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2008-01-19, 00:24

文章發表人 forumboy 發表於 2009-02-13, 23:55

開頭個段仔真係有d lag lag地..如果用24p出唔係咪都一樣.. :a013:
forumboy
  頭像

文章發表人 jk8770 發表於 2009-02-13, 23:58

forumboy 寫: 開頭個段仔真係有d lag lag地..如果用24p出唔係咪都一樣.. :a013:

:pp_yes: :pp_yes: :pp_yes: 我已經係用24p, 都有幾個鏡頭lag lag地, 後面好好多.
My System:
AV Amp: Denon AVP + POA, Subwoofer: JL Audio f113 x 2
Projector: JVC DLA-X9, Screen: Stewart 110"
Blu-Ray Player: Denon DBT-3313UD, Multimedia Player: Kaiboer K8
Television: 65" Panasonic P65VT20H, STB: MagicTV MTV5000D
Speakers Front: Monitor Audio PL200, Center: Monitor Audio PLC150, Surround: Monitor Audio GSFX x 4
Game Console: PS3 80G, XBox 360
jk8770
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2008-01-15, 13:57

文章發表人 bananaman 發表於 2009-02-14, 19:44

用dd truehd睇啲權腳真係踢埋嚟咁,好勁 :hypno:
bananaman
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混

2005-09-25, 23:36

文章發表人 stallone 發表於 2009-02-15, 15:49

forumboy 寫:
avfunfun 寫:
jk8770 寫:
avfunfun 寫:
jv8803 寫:
jk8770 寫:
marcobb 寫: 岩岩試左聲.......(我要打十個) 個段

2. DTS HD = 音壓比 DD TrueHD 細少少....動態同分析竟然唔夠 DD TrueHD 勁.....總之好似大便唔清啦
3. DD TrueHD = 我只可以講......我投 DD TrueHD 一票

三條聲都係人聲好細, 打交時好大聲, 但我覺得DD TrueHD最好, 微細聲比DTS-HD MA好好多.

畫汁以陀地貨黎講得唔得呢今次 :sorry: :sorry: :sorry:

得! 就你呢句, 去馬

呢隻TureHD好過DTSHD好多好多 :announce:
閒時莫談人過短,
自短何曾說與人。
是非滿目紛紛事 ,
問我如何總不知 。

各花入各各聲入各
stallone
Fun區皇室 - PinkG首腦
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-12-08, 18:54

文章發表人 forumboy 發表於 2009-02-15, 20:05

stallone 寫:
forumboy 寫:
avfunfun 寫:
jk8770 寫:
avfunfun 寫:
jv8803 寫:
jk8770 寫:

得! 就你呢句, 去馬

呢隻TureHD好過DTSHD好多好多 :announce:

我試左少少,覺得畫面唔差....
YES..DTSHDMA 好似到喉唔到肺咁......
TrueHD 真係到肉好多... :a012:
forumboy
  頭像

文章發表人 dannywong 發表於 2009-02-16, 07:37

jk8770 寫:
avfunfun 寫:
jv8803 寫:
jk8770 寫:

你都好大方,隻碟畫面咁差可以比到9分!
亦另我明白到點解香港出既BLU-RAY質數咁差!
dannywong

2007-11-03, 09:59

文章發表人 forumboy 發表於 2009-02-16, 11:12

人地話陀地貨計PQ先係9/10

唔係陀地貨計PQ就得3/10..... :048:
forumboy
  頭像

文章發表人 avfunfun 發表於 2009-02-16, 14:01

forumboy 寫: 人地話陀地貨計PQ先係9/10

:modlaugh: :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh: :modlaugh:
圖檔
avfunfun
Fun區皇室 - 出野大魔王
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2007-12-13, 12:14

文章發表人 dannywong 發表於 2009-02-16, 19:54

原來係咁! :048:
不過陀地貨計!我都唔覺得佢靚!
dannywong

文章發表人 jk8770 發表於 2009-02-16, 22:55

dannywong 寫:

原來係咁! :048:
不過陀地貨計!我都唔覺得佢靚!

今晚翻睇套戲, 真係冇理由俾9分, 唔好意思 :sorry: :sorry: :sorry:
My System:
AV Amp: Denon AVP + POA, Subwoofer: JL Audio f113 x 2
Projector: JVC DLA-X9, Screen: Stewart 110"
Blu-Ray Player: Denon DBT-3313UD, Multimedia Player: Kaiboer K8
Television: 65" Panasonic P65VT20H, STB: MagicTV MTV5000D
Speakers Front: Monitor Audio PL200, Center: Monitor Audio PLC150, Surround: Monitor Audio GSFX x 4
Game Console: PS3 80G, XBox 360
jk8770
  頭像

2008-01-15, 13:57

文章發表人 forumboy 發表於 2009-02-17, 00:30

我都未得閒睇..... :003:
forumboy
  頭像

文章發表人 dannywong 發表於 2009-02-17, 07:38

forumboy 寫: 我都未得閒睇..... :003:

睇過你就知。 :a003:
dannywong

文章發表人 forumboy 發表於 2009-02-17, 07:59

dannywong 寫:
forumboy 寫: 我都未得閒睇..... :003:

睇過你就知。 :a003:

我只係試睇過少少..
咁岩睇過d畫面都過得去....
我會好無期望咁睇....
可能會有驚喜~ :048:
forumboy
  頭像

文章發表人 8over2 發表於 2009-02-17, 15:59

買左都未得閒睇添
擁有越少,人越自由
8over2
  頭像

2008-09-25, 08:59

上一頁下一頁

回到 Blu-Ray 評 Fun 站