誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 2 位訪客

[bd report] joey yung perfect 10

不定期收集網友 Blu-Ray 影評, 等大家唔洗奶完一鑊又一鑊

[bd report] joey yung perfect 10

文章發表人 aw11onfire 發表於 2010-01-20, 11:43

:007: :007: :007: :007: :lightbulb:
聲: :007: :007: :007:
歌: :007: :007:

首先講明我係down pt bdmv , 只係小試左5分鐘....
video係好清,有幾個scenes 背景好黑,好清無noise ....
但有幾個shots 就有少少noise ...但唔嚴重...
特別係有一段彈pinao ...只手既紋出晒... :a002: :Vomit2:
總體黎講比starlihgt 更清...扣少少係因成日出個高清艾辛出黎... :a003: :Vomit2:
edit:仲有一樣要提既係睇左3首歌左右,鏡頭無starlight轉得咁勁... :love_china:

audio/content:齊ture hd + dts hdma + lpcm,但無24/96....可能心理影響較大....唔覺好好聲...無論如何隊live band 係唔錯...但d歌唔係my cup of tea ...比起starlight 呢個concert 無咩氣氛...亦覺得上個concert艾辛唱得較好...(可能執過黎)

一句到尾...
i don't like it ...
個人認為b 已足夠.....唔值一買...
die hard fans 除外...
最後由 aw11onfire 於 2010-01-20, 23:45 編輯, 總共編輯了 2 次
DLCF
aw11onfire
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2008-02-25, 12:39

Re: [bd report] joey yung perfect 10 first impression

文章發表人 黑熊100 發表於 2010-01-20, 11:48

aw11onfire 寫::007: :007: :007: :007: :lightbulb:

首先講明我係down pt bdmv , 只係小試左5分鐘....
video係好清,有幾個scenes 背景好黑,好清無noise ....
但有幾個shots 就有少少noise ...但唔嚴重...
特別係有一段彈pinao ...只手既紋出晒... :a002: :Vomit2:
總體黎講比starlihgt 更清...扣少少係因成日出個高清艾辛出黎... :a003: :Vomit2:

audio/content:齊ture hd + dts hdma + lpcm,但無24/96....可能心理影響較大....唔覺好好聲...無論如何隊live band 係唔錯...但d歌唔係my cup of tea ...比起starlight 呢個concert 無咩氣氛...亦覺得上個concert艾辛唱得較好...(可能執過黎)

一句到尾...

都無a/c, 講乜都無用......... :042: :042: :042:
黑熊100
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2007-05-09, 11:34

Re: [bd report] joey yung perfect 10 first impression

文章發表人 peterso 發表於 2010-01-20, 12:07

:sorry: :sorry: :sorry: :sorry:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 初哥 發表於 2010-01-20, 12:32

黑熊100 寫:
aw11onfire 寫::007: :007: :007: :007: :lightbulb:

一句到尾...

都無a/c, 講乜都無用......... :042: :042: :042:

:042: :042: :042: :042: :042: :042: :042: :042:
圖檔
初哥
  頭像

2005-03-18, 15:34

文章發表人 sos82597 發表於 2010-01-20, 12:36

:041: die hard fans
『當你唔能夠再擁有嘅時候。你唯一可以做嘅。就係令自己唔好忘記。』
欲知前世事 今世受者是 欲知後世事 今世作者是
請大家多多支持環保,節約能源,救救地球
凡 事 由 其 自 然 ; 遇 了 處 之 泰 然 ; 得 意 之 時 淡 然 ; 失 意 之 時 坦 然 ; 艱 辛 曲 折 必 然 ; 歷 盡 滄 桑 悟 然 。 」
「我們需要的不多,想要的太多。」

圖檔 圖檔
sos82597
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2006-05-29, 19:23

文章發表人 Segaken 發表於 2010-01-20, 12:39

既然你下下都用艾辛黎形容佢, 又話佢 d 歌唔係你杯茶.
咁你根本唔應該買呢隻碟囉 ....
Segaken
  頭像

2006-01-23, 13:26

文章發表人 lokkapo 發表於 2010-01-20, 12:54

:sorry: :sorry: :sorry: :sorry:
The Life of Man is a Winter`s Day & a Winter`s Way

人生宛如前往冬天的征途

有些事,我們明知道是錯的,也要去堅持,因為不甘心;
有些人,我們明知道是愛的,也要去放棄,因為沒結局;
有時候,我們明知道沒路了,卻還在前行,因為習慣了。
lokkapo
  頭像

2008-06-15, 00:26

文章發表人 Segaken 發表於 2010-01-20, 12:57

alexchrome 寫:
Segaken 寫: 既然你下下都用艾辛黎形容佢, 又話佢 d 歌唔係你杯茶.

樓主bt ja :044: :044: :044: :044:

係喎, 睇漏眼添 ..
咁應該 b 都唔好 b ~~~ (不過旨在幫忙做上傳, 都好偉大)
Segaken
  頭像

2006-01-23, 13:26

文章發表人 sos82597 發表於 2010-01-20, 13:03

初哥 寫:
黑熊100 寫:

一句到尾...

:042: :042: :042: :042: :042: :042: :042: :042:

b都廢9事b :044: :044: :044: :044:

:hello: 你去日本 la
『當你唔能夠再擁有嘅時候。你唯一可以做嘅。就係令自己唔好忘記。』
凡 事 由 其 自 然 ; 遇 了 處 之 泰 然 ; 得 意 之 時 淡 然 ; 失 意 之 時 坦 然 ; 艱 辛 曲 折 必 然 ; 歷 盡 滄 桑 悟 然 。 」

圖檔 圖檔
sos82597
  頭像

文章發表人 cckeric 發表於 2010-01-20, 13:06

sos82597 寫:
初哥 寫:
黑熊100 寫:

一句到尾...

b都廢9事b :044: :044: :044: :044:

GG中意仔.... :mk_gossip:
圖檔
cckeric
  頭像

2005-11-21, 11:00

文章發表人 sos82597 發表於 2010-01-20, 13:07

cckeric 寫:
sos82597 寫:
初哥 寫:
黑熊100 寫:

一句到尾...

GG中意仔.... :mk_gossip:

:a008:

圖檔 圖檔
sos82597
  頭像

文章發表人 aw11onfire 發表於 2010-01-20, 14:51

Segaken 寫:
Segaken 寫: 既然你下下都用艾辛黎形容佢, 又話佢 d 歌唔係你杯茶.

樓主bt ja :044: :044: :044: :044:

係喎, 睇漏眼添 ..
咁應該 b 都唔好 b ~~~ (不過旨在幫忙做上傳, 都好偉大)

no .....我只係唔中意佢今只碟既歌....唔係全線唔意佢既歌 ...
好似starlight 我都覺得值得買... :041:
另我唔b佢返黎又點知唔中意呢只碟呢.... :044:
唔通買只試下.... :044:
DLCF
aw11onfire
  頭像

文章發表人 fat-boy 發表於 2010-01-20, 16:21

Segaken 寫:

係喎, 睇漏眼添 ..

:a012: :a012: :a012:
人算不如天算

世事豈能盡如人意
fat-boy
  頭像

2005-01-09, 07:45

Re: [bd report] joey yung perfect 10

文章發表人 aw11onfire 發表於 2010-01-20, 23:43

畫: :007: :007: :007: :007: :lightbulb:
聲: :007: :007: :007: :007:
歌: :007: :007: :lightbulb:

已睇完...
video comments 唔使改...扣少少都係因成日出個高清艾辛出黎,最大獲係佢個妝同個頭都唔係太得..... :a003: :Vomit2:

audio/content:上次用true hd,今次轉用dts hdms.隊live band 係要俾多個 :007: ,仲要講既係無以前D concert咁重base,今只覺得O岩O岩好 :a012:
但d歌依然唔係my cup of tea ...但又好似無第一次聽咁唔中意,俾多個 :lightbulb:

一句到尾...
由i don't like it----->>ok acceptable....
但堅持認為b 已足夠.....唔值一買... :003:
die hard fans 除外... :005:
DLCF
aw11onfire
  頭像

Re: [bd report] joey yung perfect 10

文章發表人 wkw9811 發表於 2010-01-21, 12:31

得 TS file
請問有冇 chapter index info
想轉回 iso 方便收藏
wkw9811
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2005-12-22, 01:34

下一頁

回到 Blu-Ray 評 Fun 站