誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 9 位訪客

[BD]2012 港版小評

不定期收集網友 Blu-Ray 影評, 等大家唔洗奶完一鑊又一鑊

[BD]2012 港版小評

文章發表人 Rookie 發表於 2010-02-10, 09:35

故事: 6/10 - Director 用返 Day After Tomorrow 條公式, 災難片一向冇乜新意, 我都唔太介意
畫汁: 7/10 - 雖然場面壯觀, 但畫汁水準一般
聲效: 7/10 - 呢泛至令我失望, 雖然有DTS-HD, 但出來d bass 唔夠冧樓 feel, 唔夠地裂 feel, 有冇搞錯? :flareup:

唔知係咪港版質素只係咁, 如果連美版都係咁, 真係死得! :a002:

如果唔係想過年前有隻新碟睇吓門口, 早知唔買港版! :eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall:
我不屬於任何顏色羣!
跟暴力說不!
跟破壞說不!
跟仇恨說不!
跟歧視說不!
Rookie
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-30, 21:46

Re: [BD]2012 港版小評

文章發表人 芬奇 發表於 2010-02-10, 09:38

呢隻只會B :devil:
芬奇
Fun區 - 黑龍總司令

2007-11-29, 00:15

文章發表人 SKA 發表於 2010-02-10, 09:39

Rookie 寫: 故事: 6/10 - Director 用返 Day After Tomorrow 條公式, 災難片一向冇乜新意, 我都唔太介意
聲效: 7/10 - 呢泛至令我失望, 雖然有DTS-HD, 但出來d bass 唔夠冧樓 feel, 唔夠地裂 feel, 有冇搞錯? :flareup:

唔知係咪港版質素只係咁, 如果連美版都係咁, 真係死得! :a002:

如果唔係想過年前有隻新碟睇吓門口, 早知唔買港版! :eusa_wall: :eusa_wall: :eusa_wall:

:sorry: :sorry: :sorry:

快D放囉 :048:
圖檔
圖檔圖檔圖檔
圖檔
男兒天職保家眷,頂唔倒都要頂 :on_press: :on_press: :on_press:
SKA
  頭像

2004-11-19, 23:31

文章發表人 Psychoav 發表於 2010-02-10, 09:41

Rookie 寫: 故事: 6/10 - Director 用返 Day After Tomorrow 條公式, 災難片一向冇乜新意, 我都唔太介意

1舊同你收o左佢, 好過D PK用叉飯O茶 :comeon:
Psychoav
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2007-11-08, 14:10

文章發表人 Rookie 發表於 2010-02-10, 09:42

SKA 寫:

快D放囉 :048:

等美版出先放 :048:
我不屬於任何顏色羣!
跟暴力說不!
跟破壞說不!
跟仇恨說不!
跟歧視說不!
Rookie
  頭像

文章發表人 fire 發表於 2010-02-10, 09:42

:sorry: :sorry: :sorry: :sorry:

又可以慳番.
fire
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目
  頭像

2004-11-27, 10:51

文章發表人 Rookie 發表於 2010-02-10, 09:44

Psychoav 寫:

1舊同你收o左佢, 好過D PK用叉飯O茶 :comeon:

比多隻3頭鮑我得嘛? :help:
我不屬於任何顏色羣!
跟暴力說不!
跟破壞說不!
跟仇恨說不!
跟歧視說不!
Rookie
  頭像

文章發表人 ivan 發表於 2010-02-10, 09:45

ivan
  頭像

2007-12-14, 15:29

文章發表人 Psychoav 發表於 2010-02-10, 09:55

Rookie 寫:
Psychoav 寫:

比多隻3頭鮑我得嘛? :help:

生菜包就得 :stnose:
Psychoav
  頭像

2007-11-08, 14:10

回到 Blu-Ray 評 Fun 站