誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 11 位訪客

正宗圍村盆菜 -- 轉自陳年 AVBUZZ POST

講飲講食, 唔知Budget~

正宗圍村盆菜 -- 轉自陳年 AVBUZZ POST

文章發表人 韋信 發表於 2008-08-13, 18:14

Welcome to my blog:cchu.com, my personal websites:wchu.com and hiking100fun.com
韋信
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2004-12-16, 12:23

Re: 正宗圍村盆菜 -- 轉自陳年 AVBUZZ POST

文章發表人 射擊人 發表於 2008-08-13, 19:02

係咪E家都仲有架???

我見就見過... 好冇味架??? :question: :question:
射擊人
Fun區皇室 - PinkG首腦
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2004-11-16, 16:46

Re: 正宗圍村盆菜 -- 轉自陳年 AVBUZZ POST

文章發表人 jv8803 發表於 2008-08-13, 21:10

:eat: :eat: :eat:
jv8803
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2004-12-26, 01:39

文章發表人 FUJI 發表於 2008-08-13, 21:50

射擊人 寫:係咪E家都仲有架???

我見就見過... 好冇味架??? :question: :question:

你想訂 :a013:
FUJI

2007-01-26, 15:23

文章發表人 jv8803 發表於 2008-08-13, 23:07

FUJI 寫:

你有咩好介紹 :a013: ,我條成條村訂盆菜搞到會都係幫襯上水果間 :love_china: ,聽聞大尾篤有間唔錯 :question2:
jv8803
  頭像

文章發表人 韋信 發表於 2008-08-14, 09:46

jv8803 寫:
FUJI 寫:

你有咩好介紹 :a013: ,我條成條村訂盆菜搞到會都係幫襯上水果間 :love_china: ,聽聞大尾篤有間唔錯 :question2:

大尾篤應該係講忠誠,聽講富仔係佢老闆o的 friend :048:

我年年都有幾餐 :eat: ,圍村喜慶宴會等都好興擺幾圍盆菜。但原居民依家都唔會落手落腳做,都係幫襯石湖墟o的盆菜到會﹝其實都係原居民搞﹞,但仍然做得好地道。

p.s. 地道既盆菜唔會有鮑魚海味等材料,以前鄉下人點會食得咁豪?第一幅相既盆菜已經係最靚既一種,係要婚宴先有得食,平時大節日阿公請食果o的唔會有燒肉冬姑咁足料。 :great:
Welcome to my blog:cchu.com, my personal websites:wchu.com and hiking100fun.com
韋信
  頭像

2004-12-16, 12:23

文章發表人 FUJI 發表於 2008-08-14, 10:59

韋信 寫:
jv8803 寫:
FUJI 寫:

大尾篤應該係講忠誠,聽講富仔係佢老闆o的 friend :048:

我年年都有幾餐 :eat: ,圍村喜慶宴會等都好興擺幾圍盆菜。但原居民依家都唔會落手落腳做,都係幫襯石湖墟o的盆菜到會﹝其實都係原居民搞﹞,但仍然做得好地道。

p.s. 地道既盆菜唔會有鮑魚海味等材料,以前鄉下人點會食得咁豪?第一幅相既盆菜已經係最靚既一種,係要婚宴先有得食,平時大節日阿公請食果o的唔會有燒肉冬姑咁足料。 :great:

:coldsweat2:
FUJI

2007-01-26, 15:23

文章發表人 jv8803 發表於 2008-08-14, 16:27

韋信 寫:
jv8803 寫:
FUJI 寫:

我好鐘意食盆菜 :eat:
jv8803
  頭像

回到 味 Fun 天下