誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 21 位訪客

食左一肚氣...

講飲講食, 唔知Budget~

食左一肚氣...

文章發表人 trytrysin 發表於 2010-05-06, 15:32

午飯落旺角利苑, 同事請飲茶, 三十幾人落去. 分三枱坐, 叫野一式三份.
d點心黎唔齊, 一枱漏奶黃包, 一枱漏小籠包.
同個待應講, 佢死口話三枱一齊上, 唔會唔齊. 叫我地同個'部長'講
個'部長'又重複個待應d說話.
我地十幾友雖然唔係食家, 但係都知道小籠包係乜樣, 個待應以為我地未見過乜野係小籠包, 死口話我地食左.
乜利苑d小籠包, 同平時係其他地方食個d小籠包好唔同嫁咩!
雖然同事請, 但係食到好唔開心.
去禁多間利苑, 都未見過lee d'服務'.
第一次去旺角利苑 :a011: :a011: :a011:
原來, 我始終係一個柒人...
trytrysin
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2009-02-04, 09:53

Re: 食左一肚氣...

文章發表人 DonDon 發表於 2010-05-06, 15:35

因為唔識人 :003:
圖檔
DonDon
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長

2006-01-26, 14:19

文章發表人 peterso 發表於 2010-05-06, 15:38

:coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 trytrysin 發表於 2010-05-06, 15:40

DonDon 寫: 因為唔識人 :003:

:siconner: :siconner: :siconner:
trytrysin
  頭像

文章發表人 henry 發表於 2010-05-06, 15:42

trytrysin 寫:

:siconner: :siconner: :siconner:

下次記得請埋dd :003:
圖檔
<---新玩具,好難玩
圖檔
henry
  頭像

2005-06-08, 16:03

文章發表人 trytrysin 發表於 2010-05-06, 15:43

固體蛇 寫: 奇怪, 通常o的酒家/飯店好少為o左o個小小一兩道菜/點心得失客人, 又唔係咩特別小矜貴o既菜色, 有鬼人呃你咩 :confused:

我都唔明...
ifc, element, 九龍灣都去過飲茶, 未試d服務禁差.
宜家好飽... 一肚氣 :angry: :angry: :angry:
trytrysin
  頭像

文章發表人 trytrysin 發表於 2010-05-06, 15:43

henry 寫:

唔係我請喎...
我都想請得起...
:a003: :a003:
trytrysin
  頭像

文章發表人 sos82597 發表於 2010-05-06, 15:56

:a003:
『當你唔能夠再擁有嘅時候。你唯一可以做嘅。就係令自己唔好忘記。』
欲知前世事 今世受者是 欲知後世事 今世作者是
請大家多多支持環保,節約能源,救救地球
凡 事 由 其 自 然 ; 遇 了 處 之 泰 然 ; 得 意 之 時 淡 然 ; 失 意 之 時 坦 然 ; 艱 辛 曲 折 必 然 ; 歷 盡 滄 桑 悟 然 。 」
「我們需要的不多,想要的太多。」

圖檔 圖檔
sos82597
Fun區守護神 - 變淫大金剛
  頭像

2006-05-29, 19:23

文章發表人 Leven 發表於 2010-05-06, 16:04

今時今日仲有咁嘅服務態度! :flareup: :flareup: :flareup: :a007: :a007: :a007: :047: :047: :047:
Leven
  頭像

2010-04-26, 21:00

文章發表人 DonDon 發表於 2010-05-06, 16:04

henry 寫:

咁要請埋我媽媽,我都唔識人,係我阿媽識  :042: :042:
圖檔
DonDon

2006-01-26, 14:19

文章發表人 kimura 發表於 2010-05-06, 16:05

henry 寫:

唔係我請喎...
我都想請得起...
:a003: :a003:

係應該叫下次記得叫DD請 :a008: :a008: :a008:
圖檔圖檔

圖檔
kimura
  頭像

2005-10-03, 21:52

文章發表人 wagonr96 發表於 2010-05-06, 16:06

下次掃檯 :on_whip:
發咩神經啊你? :patpat1:
:eat: 燒鵝脾la pokguy
返番去二十世紀啦懵卵 :biglaugh2:
你on9 la :010: :010: :010:
種瓜得瓜, 種豆得豆 :010:
:003: 一日不抽水 一日不吃飯 :003:
圖檔圖檔圖檔
wagonr96
  頭像

2005-11-17, 19:57

文章發表人 小平 發表於 2010-05-06, 16:27

個待應自己 :eat: 咗啦,好明顯
咩對咩 :a013: :a013: :a013:

圖檔圖檔圖檔

every family got a book of religious text which is difficult to read
by chow chow

唔湧唔知身體好
回湧便知京期到
小平
  頭像

2005-08-08, 14:37

文章發表人 射擊人 發表於 2010-05-06, 16:40

DonDon 寫:
henry 寫:

咁要請埋我媽媽,我都唔識人,係我阿媽識  :042: :042:

呢D咪叫把鬼囉....要識人先有招呼.... :dont_agree2: :dont_agree2: :dont_agree2:
射擊人
  頭像

2004-11-16, 16:46

文章發表人 FUJI 發表於 2010-05-06, 16:44

射擊人 寫:
DonDon 寫:
henry 寫:

呢D咪叫把鬼囉....要識人先有招呼.... :dont_agree2: :dont_agree2: :dont_agree2:

好多都係咁架啦! :coldsweat2:
FUJI

2007-01-26, 15:23

下一頁

回到 味 Fun 天下