誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 16 位訪客

有咩方法可以減胆固醇

講飲講食, 唔知Budget~

Re: 有咩方法可以減胆固醇

文章發表人 peterso 發表於 2010-05-13, 20:41

Skyorigin 寫:
peterso 寫:
tsw01 寫:
peterso 寫:
射擊人 寫:
martinlai 寫:
射擊人 寫: 成日聽你地講麥皮... :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:

別無他選 :coldsweat2:

廣告真係好有効 :005: :005: :005:

早d有尿酸 lor :043: :043: :043:

我老豆咪一日 3 meal 麥皮 miked :coldsweat2: :coldsweat2:

你老豆有冇痛風? :love_china:

就係試一次痛風...尋因...豆漿 + 麥皮 :063: :063:

豆漿 + 麥皮會痛風? :confused2:

大量....會 :063: :063: :063:
圖檔圖檔圖檔
圖檔圖檔圖檔
peterso
Fun區正義聯盟 - 冇雀隊長
  頭像

2004-11-16, 18:33

文章發表人 Skyorigin 發表於 2010-05-13, 20:42

peterso 寫:
Skyorigin 寫: 飲豆漿
食木耳
食麥皮
做運動
少吃肉
多吃素
餓就吃麥皮
食豆腐
一日一個蘋果
...
我都唔知做乜囉 :042:

要唔要戒煙、戒酒、戒色 :053: :053:

我唔煙唔酒! 但關色乜野事? :confused2:
--------------------------------------------
http://kyary.asobisystem.com/
https://www.facebook.com/KPP.FC
Skyorigin
Fun區 - 揸Fit人
  頭像

2006-03-28, 00:11

文章發表人 takjac 發表於 2010-05-13, 21:32

peterso 寫:
食木耳
食麥皮
做運動
少吃肉
多吃素
餓就吃麥皮
食豆腐
一日一個蘋果
...

戒色冇用 wor, 做一次愛可以燃燒脂肪,應該可以幫助降膽固醇 tim
圖檔

圖檔
takjac
Fun區皇室 - 出野大魔王
  頭像

2005-10-03, 22:55

文章發表人 Mic 發表於 2010-05-13, 22:25

我間唔中沖d 玫瑰茄飲 :give: 上次番福建先買咗一大包

玫瑰茄小辭典
花名:玫瑰茄
學名:Hibiscus Sabdariffa
英文名:Roselle
科名:錦葵科又稱木槿花或洛神花,是錦葵科的一年生植物,原產於熱帶,分布於印度、馬來西亞和東南亞地區。傳統醫學認為,玫瑰茄具有清熱、解渴、止咳及降血壓之效,可治療中暑、咳嗽、酒醉及腫瘤,並能保護心血管及肝臟。

玫瑰茄含有很強的抗氧化成份,能預防細胞變異,同時能清除血液內的雜質及油脂,因此有助於心血管的健康發展 :share:

http://www.guangming.com.my/node/25675
Micyip
Mic
  頭像

2005-12-29, 21:12

文章發表人 chardchard 發表於 2010-05-13, 22:35

peterso 寫:
peterso 寫:
tsw01 寫:
peterso 寫:
射擊人 寫:
射擊人 寫: 成日聽你地講麥皮... :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:

我老豆咪一日 3 meal 麥皮 miked :coldsweat2: :coldsweat2:

就係試一次痛風...尋因...豆漿 + 麥皮 :063: :063:

:063: 我一個星期食十餐八餐
chardchard's album

人實在不能太窮, 否則很多事都會窒礙難行.

小時候華麗的宮廷,原來只是假象而已.
雖然宮中人來人往,但是宮廷是寂寞的, 也許大家都因為孤單寂寞,才會妒忌跟猜疑.
妳要體諒她們,要同情她們才是, 正如妳堅守妳的原則一樣,要多體諒這些人.

逄賭必勝

圖檔
chardchard
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2005-09-12, 21:15

文章發表人 Skyorigin 發表於 2010-05-13, 22:48

takjac 寫:
peterso 寫:
食木耳
食麥皮
做運動
少吃肉
多吃素
餓就吃麥皮
食豆腐
一日一個蘋果
...

戒色冇用 wor, 做一次愛可以燃燒脂肪,應該可以幫助降膽固醇 tim

點解呢個Terms唔Apply起減肥中心裡面個Services? :clap2hands
只限男賓
--------------------------------------------
https://www.facebook.com/KPP.FC
Skyorigin
  頭像

文章發表人 gerrard 發表於 2010-05-14, 03:29

我7.3度, 要食藥同埋密密食麥精維他奶溝麥皮!
gerrard
  頭像

2005-02-01, 19:27

文章發表人 santana 發表於 2010-05-14, 04:05

做多D愛,消耗晒D脂肪,搞掂!
santana
  頭像

2005-05-26, 00:21

文章發表人 Skyorigin 發表於 2010-05-14, 08:57

gerrard 寫: 我7.3度, 要食藥同埋密密食麥精維他奶溝麥皮!

做運動最重要!
Skyorigin
  頭像

文章發表人 Yan's Family 發表於 2010-05-14, 10:07

Yan's Family 寫: 上次都答過富士,從中醫角度講飲山渣茶係好有效

山渣茶削胃 :hello:

有何根據 :a013: 每日懾取幾多份量 :a013:
我感到憂慮的─我要盡力強調這點─我感到憂慮的,不是香港的自主權會被北京剝奪,而是這項權利會一點一滴地斷送在香港某些人手裏。
Yan's Family
  頭像

2005-06-23, 09:13

文章發表人 RAINING811 發表於 2010-05-14, 10:14

大豆類食物增加尿酸高機會,

千其唔好飲豆漿.
RAINING811
Fun區 - 小混混
Fun區 - 小混混
  頭像

2009-06-18, 12:27

文章發表人 初哥 發表於 2010-05-14, 10:26

peterso 寫:
peterso 寫:
tsw01 寫:
peterso 寫:
射擊人 寫:

:coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2: :coldsweat2:
圖檔
初哥
  頭像

2005-03-18, 15:34

文章發表人 marsover 發表於 2010-05-14, 11:30

marsover 寫: 人老左, 少運動, 從食物入手, 比較容易.
前年6.5, 舊年 6.0, 今年未check, 好大機會回升 :hypno:

6.5 ? 三酸脂 同 高密度 呢?

無留意, 應該無超, :coldsweat2: 淨係注意睇紅字 :049:
朋友有時冇得話揀唔揀....
只要係個好人咪做個朋友...

在你身邊路雖遠未疲倦 伴你漫行一段接一段 越過高峰另一峰卻又見 目標推遠讓理想永遠在前面。

路縱崎嶇亦不怕受磨練 願一生中苦痛快樂也體驗 愉快悲哀在身邊轉又轉 風中賞雪霧裏賞花快樂回旋。

毋用計較快欣賞身邊美麗每一天 還願確信美景良辰在腳邊 願將歡笑聲蓋掩苦痛那一面 悲也好 喜也好 每天找到新發現 讓疾風吹呀吹 盡管給我倆考驗 小雨點 放心灑 早已決心向著前。
marsover
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2005-05-07, 23:37

文章發表人 marsover 發表於 2010-05-14, 11:33

力奇 寫:
Skyorigin 寫: 我6.9呀 :045: 麥皮中

6.9好鬼危 :announce:
食麥皮, 有咩好食法介紹?

我有個同事9.X仲生鉤鉤會行會走 :devil: :devil: :devil:

必定要食藥 :alarmalarm:

平時極少運動!維有努力運動啦!日日麥皮!我無食藥! 會唔會死 :alarmalarm: 格! :042: :045: :042: :045:

平時極少運動的話, 唔好突然加大個量, 要慢慢增加. 唔係重衰
朋友有時冇得話揀唔揀....
只要係個好人咪做個朋友...

在你身邊路雖遠未疲倦 伴你漫行一段接一段 越過高峰另一峰卻又見 目標推遠讓理想永遠在前面。

路縱崎嶇亦不怕受磨練 願一生中苦痛快樂也體驗 愉快悲哀在身邊轉又轉 風中賞雪霧裏賞花快樂回旋。

毋用計較快欣賞身邊美麗每一天 還願確信美景良辰在腳邊 願將歡笑聲蓋掩苦痛那一面 悲也好 喜也好 每天找到新發現 讓疾風吹呀吹 盡管給我倆考驗 小雨點 放心灑 早已決心向著前。
marsover
  頭像

2005-05-07, 23:37

文章發表人 Evan 發表於 2010-05-14, 12:07

marsover 寫:
marsover 寫: 人老左, 少運動, 從食物入手, 比較容易.
前年6.5, 舊年 6.0, 今年未check, 好大機會回升 :hypno:

6.5 ? 三酸脂 同 高密度 呢?

無留意, 應該無超, :coldsweat2: 淨係注意睇紅字 :049:

胆固醇去到6.5,呢兩項點都唔會低,我都6.9,5/6再驗,唔得又要食藥 :coldsweat2:
BB養育進行中

圖檔
Evan
  頭像

2005-02-24, 13:15

上一頁下一頁

回到 味 Fun 天下