誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者: 沒有註冊會員 和 11 位訪客

守唔住啦~

講飲講食, 唔知Budget~

Re: 守唔住啦~

文章發表人 TerenceYip 發表於 2010-07-13, 07:21

Hi Brother, where you buy wine more often?? Bdx shouldnt be difficult to find!
早買早享受,遲買平幾舊
TerenceYip
Fun區 - 揸Fit人

2008-01-12, 12:19

文章發表人 alung1051 發表於 2010-07-13, 09:33

:pp_yes: :pp_yes: :pp_yes:
尤其喺支 calon segur, 香港都幾 hit, 好多地方都有得賣 (喺 half bottle 少見啫).
驚買貴就要做定功課先出手喇 :mk_addoil:
alung1051
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

2008-07-16, 15:26

文章發表人 pantaron 發表於 2010-07-13, 18:31

alung1051 寫: :pp_yes: :pp_yes: :pp_yes:
尤其喺支 calon segur, 香港都幾 hit, 好多地方都有得賣 (喺 half bottle 少見啫).

收到 :mk_addoil:
pantaron
Fun區 - 黑龍總司令
  頭像

2006-01-11, 13:34

文章發表人 pantaron 發表於 2010-07-13, 18:32

TerenceYip 寫: Hi Brother, where you buy wine more often?? Bdx shouldnt be difficult to find!

Bdx? :ebsmile:
pantaron
  頭像

文章發表人 alung1051 發表於 2010-07-13, 18:59

pantaron 寫:
alung1051 寫: :pp_yes: :pp_yes: :pp_yes:

好似 e 仔正價賣 Talbot 2005 750ml 成7舊幾 :063: , 唔知價就隨時畀佢地鋸到一頸血 (出面有 d 做到5舊樓下) . 其實出一堆特價吸引d客入黎買, 博佢地順手執一兩支正價野, 呢 d 招數超市都用唔少.

至於 Calon Segur 2006 750ml 應該可以做到 $450 樓下.

P.S. Terence 兄寫 Bdx 喺 Bordeaux (波爾多) 縮寫, 始終 d 酒區酒名成日都水蛇春咁長, 自然就會偷懶寫少d. :modlaugh:
alung1051
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

文章發表人 TerenceYip 發表於 2010-07-13, 21:06

alung1051 寫:
pantaron 寫:

好似 e 仔正價賣 Talbot 2005 750ml 成7舊幾 :063: , 唔知價就隨時畀佢地鋸到一頸血 (出面有 d 做到5舊樓下) . 其實出一堆特價吸引d客入黎買, 博佢地順手執一兩支正價野, 呢 d 招數超市都用唔少.

至於 Calon Segur 2006 750ml 應該可以做到 $450 樓下.

P.S. Terence 兄寫 Bdx 喺 Bordeaux (波爾多) 縮寫, 始終 d 酒區酒名成日都水蛇春咁長, 自然就會偷懶寫少d. :modlaugh:

Heheh I always spell it wrong....so short form better. For Bdx, you may try SM and Promerl A. Good stuff and should be within your budget!
早買早享受,遲買平幾舊
TerenceYip

2008-01-12, 12:19

文章發表人 everus 發表於 2010-07-14, 00:00

pantaron 寫:

唔好提 :042: :042: :042:
而家通常都去返BBR買算, 明知貴少少但心安理得 :modlaugh:
everus
Fun區皇室 - PinkG首腦
  頭像

2008-03-14, 14:58

文章發表人 pantaron 發表於 2010-07-15, 13:09

everus 寫:
pantaron 寫:

而家通常都去返BBR買算, 明知貴少少但心安理得 :modlaugh:

BBR貴好多? :question2: :question1:
pantaron
  頭像

文章發表人 trytrysin 發表於 2010-07-15, 13:36

pantaron 寫:
everus 寫:
pantaron 寫:

BBR貴好多? :question2: :question1:

多數貴少少...
但係質素有保證
原來, 我始終係一個柒人...
trytrysin
  頭像

2009-02-04, 09:53

文章發表人 pantaron 發表於 2010-07-15, 16:46

trytrysin 寫:
pantaron 寫:
everus 寫:
pantaron 寫:

多數貴少少...
但係質素有保證

一陣去checkcheckin
pantaron
  頭像

文章發表人 doraemon 發表於 2010-07-16, 20:29

If you are at HK side, Quarry Bay has a very good wine shop, you can pm me for detail location
All time favorite: Haut Brion 89
doraemon
  頭像

2009-03-20, 01:15

文章發表人 alung1051 發表於 2010-07-18, 22:16

doraemon 寫: If you are at HK side, Quarry Bay has a very good wine shop, you can pm me for detail location

是否在英皇道某商場地庫? :pp_ques:
alung1051
Fun區 - 小頭目
Fun區 - 小頭目

上一頁

回到 味 Fun 天下